lauantai 1. joulukuuta 2007

Toko x 2
Aamutuimaan jälleen lämpimään halliin treenailemaan :)


Toivo aloitti luoksetuloilla. Otin nyt vain suoraa ja suht läheltä. Ensimmäinen kerta olisi voinut olla hieman nopeampi, muut oikein hyviä.
Idarissa keskityin asennoissa pysymiseen ja liikkeellelähtöihin. Toivo tahtoo monesti hieman ennakoida seuraamista, joten teinkin nyt niin etten ottanut sitä joka kierroksella mukaan. Tosi hienosti Toivo malttoi odotella :) Myöskään asennoissa ei ollut tänään mitään ongelmia. Jopa istuminen oli kerrankin todella hyvä ja nopea :))
Ohjattu. Haetutin jälleen molemmat puolet. Oikea tosi hyvä, mutta vasemmalle kaartaa huonosti ja päätyikin ensimmäisellä kerralla keskimmäiselle :( Pysäytin ja kävin näyttämässä oikeata kapulaa. Tämän jälkeen ei ongelmaa. Otin sitten vielä uudestaan käyden aluksi itse kävelemässä hakukaaren kapulalle. Nyt oikein hyvä kaari :) Näitä voisi tehdä jatkossakin ja mietiskelin myös, että kannattaisiko ottaa jokunen treeni myös niin, että kapulat ovat samassa linjassa merkin kanssa ja vahvistaa pelkästään suuntia!?
Hyppynouto metskulla tosi hieno.
Sitten se meidän ikuinen ongelmaliike eli ruutu. Aluksi ruutu oli melkein kiinni hallin takaseinässä. Tässä ei mitään suuria ongelmia. Ruutuun meno nopea ja oikea paikkakin löytyi suht nopsasti :) Sitten tyhmä minä päätin hieman siirtää ruudun paikkaa.... Siirsin takimmaiset ruutumerkit eteen ja siittä ne ongelmat sitten alkoivatkin. Toivo sinkosi jokaikinen kerta ruudun taakse vanhaan paikkaan :( Kokeilin vaikka mitä. Kävin näyttämässä, otin kutsuna, vein Toivon useammankin kerran oikealle kohdalle, jne. Eikä mistään yhtään mitään hyötyä :(( Toivo pyrki kokoajan vanhaan kohtaan. Hittojen hitto :( Tää liike on jotenkin aivan täysin mahdoton saada edes suht koht varmaksi.  Aina välillä musta tuntuu, että Toivo hiffaa asian ja sitten taas seuraavalla kerralla sillä ei ole yhtään mitään käsitystä koko touhusta. Ajattelinkin, että jos lähtisin (jälleen kerran) rakentamaan tätä liikettä ihan alusta. Mietiskelin hieman, että mitä jos kokeilisi aloittaa miniruudulla (sellaisella mihin Toivo just ja just mahtuisi)!? Ja sitten pikkuhiljaa kasvattaisi sitä. Josko Toivo sitä kautta hieman paremmin tajuaisi idean?? Hyvänä puolena tässä on ainakin se, että paljon pahemmin pieleenhän tämä liike ei enää voi mennä, joten kokeilla uskaltaa lähestulkoon mitä tahansa :)
Kaukot otin kisamaisesti, mutta hiukan lyhyemmältä matkalta. Vaihdot nopeita, mutta ei ihan puhtaita. Nyt kun olen ottanut s-i vaihdon yhteydessä peruutusleikkiä, niin tahtoo peruutella vähän muissakin vaihdoissa. Samaten i-s vaihto on jatkuvasti hieman jähmeä pidemmillä viiveillä (Toivo nousee kyllä aina, mutta ei niin napakasti kuin haluaisin ja tekniikkakin on monasti hieman huono). Pitää ottaa näitä nyt tehokuuri sisällä.
Lopuksi vielä hieman agilityä :) Putkea, puomia ja keppejä. Puomi suht ok. Nopeampikin voisi kyllä olla.. En puutunut siihen nyt mitenkään, eikä se tällä treenitahdilla edes olisi ollut reilua koiraa kohtaan. Tällä hetkellähän Toivo joutuu kauheasti keskittymään siihen, että tekee oikein, eikä suoritus tule puhtaasti lihasmuistista.
Aivan lopuksi otin vielä paikalla istumisen. Tässä ei mitään ihmeellistä. Toivo istui kuin tatti :)

Viljo treenaili aluksi ruutua. Tämä menikin oikein kivasti :) Otin jo aika pitkältä matkalta ja siltikin Viljo bongasi ruudun tosi hienosti ja pinkoi sinne minkä ikinä pikku kintuistaan pääsi :))
Nouto metallikapulalla. Vauhti molempiin suuntiin hyvä, mutta hieman pidempään olisi voinut kapulaa pitää..
Luoksetuloja otin lyhyeltä matkalta ja palkkasin vauhdista. Mun mielestä jarrutti nyt pari kertaa liian aikaisin. Tosin en kyllä tiedä onko loppuasentoa edes mahdollista tehdä siitä vauhdista minkä haluaisin :P Joten saattaa hyvin olla, että vauhtia on kuitenkin jossain vaiheessa pakko hidastaa.
Seisomista otin putkileikkinä :) Eli Viljo putkeen ja vaihdellen joko pysäytys + uusi putkeen lähetys tai sitten suoraan leluun kiinni. Hauska ja toimiva harjoitus :)
Istumista ja maahanmenoa nameilla. Näissä ei muistaakseni mitään erityistä. Hyviä ja nopeita.
Seuraaminen oli jälleen kerran aika levotonta :( Tää taitaa nyt alkaa hajota käsiin. Viljo on jatkuvasti ylivireinen + ylityöskentelee. Otan tätä yleensä vielä viimeisenä liikkeenä, jolloin Viljo on jo hieman rauhallisempi. Siltikin aika huonoa :( Ja kotitreeneissähän vire on sitten yleensä vähintään tuplaten se mikä kentällä.. Ei kuitenkaaan ääntele tms. Ainoastaan pitää liikettä hieman liian hauskana..
Hyppyäkin piti taas testailla. Tätä Viljo ei jostain syystä tunnu tajuavan millään. Se on kauhean innoissaan, mutta pyrkii jatkuvasti singahtamaan hypyn ohitse. Otin nyt aika läheltä ja tämä tuntui jonkin verran auttavan.

Lopuksi Viljo pääsi testaamaan vielä keppejä :) Tämä meni jopa aika kivasti. Lujaahan se tulee ja hieman mulla olikin alkuvaikeuksia ohjaamisessa. Sitten kun sain kiinni sopivasta rytmistä, niin meni oikeasti varsin hyvin :) Aluksi peruutin itse, mutta loppuharjoitukset sain jo tehtyä rintamasuunta eteenpäin :)))

Sikapitkät treenit Vimpattajalla, mutta hienosti se kuitenkin tuntui jaksavan! Musta tuntuu jopa hieman siltä, että Viljo saattaa olla sitä mallia, joka vaan paranee mitä enemmän ja pitempään sillä treenaa..

Hallitreenien jälkeen käytiin kyläilemässä koti-kotona ja pääsin myös testaamaan äitin uutta kameraa (Canon  EOS 40D). Aivan sikahieno ja tosi hyväntuntuinen käyttää :) Aikalailla jämäkämmän oloinen mitä esim. oma kamerani. Keli ei ollut kuvaukseen mikään paras mahdollinen (synkkä ja hämärä), mutta jokusen ihan ok kuvan sain kuitenkin aikaiseksi. Tässä niistä muutama:Iltasella piipahdin vielä treenailemaan Katin ja Veli-Inton kanssa. Into aloitti ja se menikin tosi hienosti. Pidän kovasti sen tavasta työskennellä :) Into keskittyy hyvin ja tekee nopeasti, mutta kuitenkin tosi tarkasti. Veikkaisin, että siitä tulee sellainen koira, jolla saadaan kisoissa aina hyviä pisteitä :) Veli-Viljo on puolestaan ehkä enemmänkin sellainen kaikki_tai_ei_mitään malli :)

Viljo oli jälleen varsin motivoitunut, vaikka se olikin jo enemmän kuin tarpeeksi saanut päivän aikana virikkeitä.. Otin aluksi vauhtiluoksetulon Katin toimiessa avustajana. Tämän jälkeen luoksetuloja läheltä sekä lelulla että namilla. Kaikki nämä oikein kivasti :) Sitten hieman seisomisia palloleikin lomassa (tosin taaskaan Viljo ei oikein mennyt mun hämyheittoihin:).

Välillä tehtiin myös hieman rauhoittumista, jonka aikana juttelin Katin kanssa Viljon pötkötellessä odottamassa. Tälläiset pienet tauot tuntuvat sopivan Viljolle erinomaisesti :) Se rauhoittuu tosi hyvin ja nopeasti. Tosin välittömästi kun jatketaan, niin se nostaa kierrokset uudestaan tappiin.

Tauon jälkeen lisää namiliikkeitä. Maahanmenoja ja seuraamista. Maahanmenot hyviä ja nopeita, mutta se seuraaminen... Kati taisi jossain vaiheessa sanoa, että se näyttää jo hieman Toivon seuraamiselta. Onko se sitten hyvä vai huono asia. No, aika näyttää :)

Toivo ei tehnyt mitään, vaan säästeli energiaansa huomisiin agikisoihin :) Luvassa on todennäköisesti ainakin VAUHTIA kolmen radan verran!!  Viime aikoina ei olla pahemmin kisailtu, eikä myöskään treenailtu, joten odotukset eivät hirmu korkealla ole. Saa nähdä pysyykö Toivo-setä yhtään käsissä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti