sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Agilityä
Vihdoin ja viimein pääsimme ensimmäisiin maneesitreeneihin. Jukka oli suunnitellut kolme pistettä, missä pääsi treenailemaan erilaisia ohjauskuvioita.

Toivo oli hyvä :) Kääntyi kauniisti, ei tiputtanut koko aikana kuin pari rimaa, meni lujaa ja oli koko ajan kuulolla. Treenailimme aluksi keppikulmia ja A:ta. Kovasta vauhdista avokulmiin tulo ei aina tahdo onnistua (varsinkin, jos edellisen esteen ja keppien väli on aika lyhyt). Jos tilaa on enemmän osaa hakea paremmin.  Tätä pitää treenata!

A:n kontakteissa ei mitään ihmeellistä. Ei kylläkään tule enää alastulossa maahan asti (tosin en ole sitä  vähään aikaan vaatinutkaan..).  Ottaa kuitenkin hyvin kontaktin, joten tällä tavoin jatketaan.

Hyppyneliössä pääsin testailemaan erilaisia ohjaustapoja ja vähän erilaisia kuvioita. Sujui oikein hyvin :) Niin kauan kuin pysyn rytmissä ja ajoitukseni on kohdallaan, niin Toivo kulkee suorastaan loistavasti. Se kääntyy hyvin, reagoi ohjaukseen nopeasti ja myös hyppää varmasti :) Vielä kun onnistuisi pitämään paketin samalla tavalla kasassa myös pidemmillä radoilla ja kisoissa...

Kolmas piste koostui putkesta ja kahdesta hypystä. Siinäkin testailin erilaisia ohjaustapoja. Kuinka Toivo kääntyy kun olen lähellä, kuinka kun olen kaukana, jne. Huomion arvoinen seikka on myös se, että Toivo ei mennyt kertaakaan väärään päähän putkea. Varmaan ensimmäinen kerta ikinä :))

Meitä ei ollut paikalla tällä kertaa kovinkaan montaa ja koska pisteitä oli kolme, niin kaikki pääsivät tekemään enemmän kuin tarpeeksi. Ehdin ottamaan Viljollakin pari pikku harjoitusta, kun Toivokaan ei sentään ihan kahta tuntia putkeen jaksanut juosta :) Tai olisi ehkä jaksanut, mutta joutui välillä pakkolepoon :))

Viljo meni aika kivasti. Pyöritin sillä aluksi yhtä hyppyä (rima 25cm). Jokusen kerran se syöksyi suoraan läpi, mutta sen jälkeen alkoi petraamaan ja rima pysyi hienosti ylhäällä. Kahden hypyn kautta putkeen meno osoittautui aika haastavaksi.. Viljo ei välttämättä lue yhtään ohjausta, vaan saattaa singahtaa mun ohitseni ihan mistä sattuu, kun se bongaa putken :) Pienen hinkkauksen jälkeen kuitenkin onnistuttiin. Lopuksi vielä keppejä, jotka alkavat olla jo varsin kivasti hallussa :)) Oi-joi, oikein innolla jo odottelen sitä aikaa kun pääsen Viljamin kanssa kisaamaan. Veikkaisin, että siittä tulee varsin sähäkkä ja supernopea agilitytykki :) Suunnitelmissa olisi startata sen kanssa ensimmäisen kerran agirodussa, joten toivottavasti päästään sen verran treenailemaan, että tämä tavoite toteutuu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti