TOIVO

TENDING VERSATILEOi, Toivo <3 Mitäpä sitä Toivosta kertoisikaan :) Tutustuin Toivon emään Tepsuun treenaillessani samassa agilityryhmässä ja ihastuin ikihyviksi. Kävi vielä niin loistavasti, että Tepsulle oli pennut suunnitteilla ja sellainenhan piti tietysti saada :) Halusin ensisijaisesti harrastuskaverin pk-lajeihin joten päädyin urokseen, omaan tulevaisuuden Toivooni <3 Toivo oli heti sellainen pieni valmis koira joka vain odotti että olisin kouluttanut sitä. Se oli todella cool eikä mikään saanut sitä kiihtymään. Kisoissa ja treeneissä kaikki päivittelivät miten se voi ollakin niin rauhallinen ja pentupäivän tapahtumat vain vahvistivat epäilyksiäni. Kaikki muut pennut riekkuivat ja riehuivat, eikä niitä voinut pitää kentänlaidalla vuoroaan odottamassa… ja mitä tekeekään pikku Toivo? Istuskelee kaikessa rauhassa kentänlaidalla ja mietteliäänä katselee muiden treenejä. Väkisinkin mieleeni hiipi epäilys: Olin takuulla saanut pentueen ainoan mansikin:(

Pienenä ja söpönä <3
No, eipä Toivosta onneksi mansikkia tullut, mutta meni itse asiassa aika pitkään, ennen kuin lopulta tajusin ettei Toivo oikeasti olekaan mikään laiska  lehmä, vaan jotain ihan muuta.. Se ei koskaan näyttänyt kiehuvan ulospäin, mutta se saattoi silti olla äärimmäisen virittynyt. Nyt vanhempana siitä näkee jo paljon paremmin innostuneisuuden ja mitä vanhemmaksi se tulee sitä hullummaksi se myös tuntuu muuttuvan :)

Treenaaminen Toivon kanssa on ollut aina kivaa. Toivolla on loistava keskittymiskyky ja se on todella intensiivinen, työskentelyssään voimakas ja innokas. Lisäksi sen kanssa pystyy tekemään todella paljon toistoja. Sillä ei ole koskaan huonoja päiviä, eikä se myöskään koskaan tunnu väsyvän tai kyllästyvän. Aika täydellinen koira siis <3

Toivon kanssa olen kilpaillut tokossa, agilityssä ja pk-jäljellä. Oma osaamattomuuteni on oikeastaan ollut ainoa menestystämme rajoittava tekiä. Toivosta olisi kyllä ihan mihin tahansa :) Kisakoirana Toivo on ollut ihan timantti. Se yrittää aina parhaansa ja tekee varmasti sen minkä osaa. Jos jokin asia ei suju, niin sitten ei auta kuin katsoa peiliin ja todeta etten ole osannut asiaa koiralleni kunnolla opettaa. Parhaiten olemme menestyneet pk-jäljellä, mistä saaliina on kolme sm-mitalia (kultaa,hopeaa ja pronssia). Lisäksi olemme edustaneet Suomea kolmena vuonna NOM-kisoissa.

Kotikoirana Toivo on äärettömän helppo. Se ei ole oikeastaan koskaan tehnyt mitään pahaa, sen voi viedä mihin tahansa ja jättää mihin tahansa ja se on aina yhtä cool.

Toivon suurimpia intohimoja on juokseminen. Mitä lujempaa saa mennä ja mitä pidempään sen parempi. Se sekoaa täysin kun näkee otettavan esille joko polkupyörän tai sukset :) Kotioloissa Toivon herkeämättömän mielenkiinnon kohteena on itämainen kissa (kotimainen versio ei kelpaa). Siiriä jaksetaan tuijotella ja varjostaa vaikka loputtomiin.


Jiihaaa!! Toivo rrrrrrakastaa hiihtämistä.
Toivo-sedän suurin intohimo on pallo. Mitä isompi sen parempi :)
Toivo on aina iloinen. Tai no, kyllä sitä maailman iloisin kaverikin saattaa joskus masentua :P
Toivo lentääääääää!!!!!!! Tässä kisaillaan agirodun joukkueradalla Teivossa. Agilitykoirana Toivo ei ole ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä.. Menee eikä meinaa :P
:P

Toivo on myös kahden pentueen ylpeä isukki. Lapset ovat niittäneet mainetta ja kunniaa niin Tokon, agilityn kuin pk-lajienkin parissa :)