METKU

AGDALAVALLARNAS FLY

Paimennuskärpäsen purtua piti tietysti hankkia paremmilla ominaisuuksilla varustettu koira :P Suomessa valinnanvara oli tuolloin vielä varsin suppea, joten suuntasin katseeni naapurimaahan Ruotsiin. Tiesin aikahyvin minkä tyyppisen koiran haluan ja vaikken ollutkaan nähnyt Metkun vanhempia livenä tiesin heti yhdistelmästä luettuani, että olin löytänyt etsimäni. Halusin intensiivisen, tyylikkään ja vahvan työmyyrän ja sellaisen sain:)

Metku oli pienenä kooltaan aivan pikkiriikkinen ja ulkonäöltään se muistutti lähinnä Gremlins elokuvan otuksia suurine, pystyine korvineen :) Luonteeltaan se oli avoin, reipas ja rohkea. Pikkupentuna se oli myös aivan mielettömän ahne ja päästessään livahtamaan ruokakomeroon se pureutui salamana kiinni ruokasäkkiin, eikä sitä tahtonut saada millään irti.

Paimennukseen Metku syttyi heti. Oli mielettömän makeeta katsoa millä intensiteetillä tuo pienenpieni otus toimi ja kuinka hienosti se luonnostaan osasikaan lukea eläimiä. Metku on ollut sekä helppo että vaikea koira kouluttaa. Se osaa luonnostaan tosi paljon!! Se on innokas, sitkeä ja kestää hyvin tumpelon ohjaajan mokia :P Metkulla on kuitenkin vahva oma tahto ja se uskoo tietävänsä itse paremmin (ja usein se kyllä tietääkin:). Erityisesti maahanmenon kanssa ollaan  takuttu urakalla. Lampaat vetävät pientä bordercollieta magneetinlailla puoleensa, eikä Metku näe mitään järkeä pötkötellä paikoillaan tekemättä mitään..

Metkulla on voimakas taistelutahto ja se rakastaa vetoleikkejä. Se on myös äänekäs ja raivoisa.. Sen kanssa olen joutunut pohtimaan joitain asioita tarkemmin kuin muitten koirieni kanssa. Tokokoirana Metku on nopeaoppinen ja suoritusvarma. Se on valitettavasti myös mestari ennakoimaan ja silmänkäytöstä johtuen palkkaakaan ei voi heitellä ihan miten sattuu..

Agility on laji mistä Metku sekoaa täysin. Kaikki järki katoaa päästä välittömästi kun Metku pääsee kehänlaidalle ja näkee jonkun suorittavan esteitä.  Metku on kuitenkin suht helppo koira ohjata. Vaikka se on kuuma ja nopea se kääntyy loistavasti ja kuuntelee hyvin. Huonoina puolina sitten kuumumisesta johtuvat rimojen roiskimiset ja järkky meteli, mitä Metku pitää rataa suorittaessaan..

Kotioloissa Metku on helppo ja mukava koira. Se on mestari löytämään kaikkea leluksi sopivaa ja tyrkyttää niitä sitten vedettäväksi. Osaa se kyllä rentoutuakin ja röhnöttää mielellään sohvalla :) Metkun salainen haave on olla ulkokoira. Poikien tönöttäessä kuistilla ja odottaessa sisäänpääsyä Metku huitelee pitkin pihaa puuhailemassa omia juttujaan. Huomatessaan sisälletuloajan koittavan Metku maastoutuu välittömästi ja kun sitä huutelee se saattaa vain muina koirina maata paikoillaan: ”ei täällä ketään Metkua ole” ja toivoa että se unohdettaisiin ulos :PMetku on pieni taistelueläin. Aina on hyvä hetki harrastaa vetoleikkejä :)
Paimennus ja lampaat. Voiko pieni paimenkoira paremmasta haaveilla?