lauantai 17. toukokuuta 2008

Läpi meni :)JEEE!! Viljo suoritti tänään SPeKL:n perus päiväjäljen :) Ja hienosti suorittikin :)) Aikaa 2 tunnin ikäiseen ja kilometrin mittaiseen jälkeen kului meiltä vain reilu vartti!!!

Jäljen nostossa janalta oli pientä härdelliä (johtui ehkä siitä, että en ole sitä harjoitellut..) Jana oli aikamoista ryteikköä, mistä johtuen en päästänyt Viljoa etenemään kovin pitkällä liinalla, ettei se olisi jatkuvasti sotkeutunut.. Viljo oli aluksi tästä hieman ihmeissään, mutta sitten kun se lopulta bongasi jäljen, niin kyllä lähti :) Testaajakin sanoi jälkikäteen, että Viljon alkupätkän jäljestys näytti aika hurjalta :P Viljo siksakkasi ja ryntäili taas ehkä sellaiset ensimmäiset 50m, jonka jälkeen rauhoittui ja ajoi loppujäljen HYVIN :) Kaikki esineet nousivat ihan ok, mutta nyt Viljo ei palauttanut niitä, vaan pysähtyi esineiden viereen. Ehkä jälki veti nyt enemmän, kun se oli vieraan tekemä??

Maasto oli aika ok. Kivenkoloja oli paljon, mikä ei ole nopeasti etenevän ja hemmetisti vetävän koiran kanssa ole kovin kiva yhdistelmä.. Yhden kerran Viljo hukkasi jäljen ja jouduimme nostamaan sen uudestaan tekemällä puoliympyrän (jäljen tekijä kertoi myöhemmin, että oli kyseisessä kohdassa palannut pikkuisen matkaa omia jälkiään takaisinpäin, eli periaatteessa Viljo ajoi aivan oikein:). Maalimiehestä Viljo sai ilmavainun vasta n. parikymmentä metriä ennen loppua ja siinä vaiheessa päästin liinasta irti ja annoin Viljon mennä.

Pikkaisen Viljo ehkä väsyi loppua kohden. Sehän ei aja yhtä energiataloudellisesti kuin Toivo, eikä sillä kyllä edes ole kokemusta näin pitkistä jäljistä (ilmoittauduin kokeeseen aivan viime tipassa peruutuspaikalle ja Viljohan ei siis ollut ikinä aikaisemmin ajanut kilometrin jälkeä.. :-O). No, kyllä kannatti :)) Nappisuoritus pikku mieheltä ja nyt varmaan uskallan edetä treeneissäkin huomattavasti reippaampaa tahtia :)))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti