torstai 4. joulukuuta 2014

Tunnari

Pirun tunnari. Yksi inhokki liikkeistäni ja ehdottomasti sellainen jota en vaan osaa opettaa! :-/ Yhdelläkään koirallani ei ole kummoista tunnaria ollut ja aina välillä tuntuu ettei koskaan tulekaan.. Treenitkin ovat olleet tämän liikkeen osalta tauolla jo vaikka kuinka kauan.. Tunnarikapulat loppuivat loppukesästä/alkusyksystä enkä ole pitänyt mitään kiirettä niitä lisää hankkia :P

Viime viikolla tapahtui kuitenkin ainakin tilapäinen innostuminen ;)

Keskiviikkona treenailin Tainan ja Lallin kanssa Ikaalisissa. Lalli sai tehdä kaikennäköisiä kivoja häiriöjuttuja. Apinoin törkeästi Tainan treenin ja pitihän sitä tunnariakin sitten kokeilla. Ainoa ongelma vaan ettei itselläni tosiaan ollut niitä kapuloita.. Noo, hätä keinot keksii :) Treenikassin pohjaa kaivelemalla onnistuin löytämään yhden vanhan käytetyn ja lisäksi lainasin Tainan Lallille käyttämää kapulaa. Teemana siis häiriötunnari kahdella kapulalla! Ripoteltiin merkkejä, leluja, noutokapuloita ym. sälää ympäriinsä ja oma aseteltiin yhden normikapulan laipan päälle. Omista koiristani tätä pääsi kokeilemaan ainoastaan Metku (joka sähelsi sitten kyllä kaikkien muidenkin edestä...). Ensimmäinen yritelmä oli aika ok. Metku joutui etsimään aika kauan ennenkuin tajusi missä kapula on, mutta muuten tosiaan ok. Tämän jälkeen vaihdettiin kyseiseen paikkaan Tainan Lallille käyttämä kapula ja oma sijoitettiin toisaalle. Tästä alkoi sekoilu.. Metku kuvitteli olevansa fiksu ja tietävänsä missä kapula on. Se jätti turhaa aikaa vievän haistelun kokonaan väliin ja kävi noutamassa väärän kapulan kerta toisensa jälkeen. Ja tätä sitten hinkattiin, hinkattiin ja hinkattiin. Pari kertaa taisi onnistua tuurilla (=Metku sai hajun omasta ennenkuin ehti väärälle asti..). Syvä huokaus.

Treenien jälkeen kaivelin kotona vielä ulkovarastoa ja onnistuin löytämään kymmenkunta ihan käyttämätöntä tunnarikapulaa!!

Torstaina jatkoin samalla teemalla Koirakoutsin hallivuorolla ja lauantainakin kävin Mouhijärvellä hinkuttamassa. Koirakoutsilla muutama treenikaveri oli sitä mieltä että Metku oikein välttelee sitä oikeaa kapulaa ja voi, voi. Itse en aivan samaa mieltä ollut, mutta enivei. Lisäks mua ei yhtään edes haittaa jos on nyt hieman epävarma :) On tehty kuitenkin niin vähän ja oikea ongelma on aina ollut huolimattomuus ja väärien maistelu. Parempi vaan jos jotain nyt oikeasti ajatteleekin!

Lauantaina innostuin kuvaamaan kännykällä yhden toiston. Tässä treenissä kapulat on sijoitettu agilityputken päälle ja tässä näkyy hyvin yksi meidän suurimmista ongelmista. Metku työskentelee usein suu auki, käyttää suutaan väärien ympärillä ja ikäänkuin maistelee kapuloita. Hitollako tämänkin nyt korjaisi? Ehkä kokeilen vaan lisätä kapuloiden määrää? (Jahka siis saan niitä joskus lisää hankittua ;o) ).

Leekin sai tehdä muutaman tunnarin. Tässä niistä yksi :)
- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti