perjantai 10. toukokuuta 2013

Metrinen

Olen ilmoittanut Viljon äitienpäivänä aksakisoihin, joten tänään tehtiin viime hetken viimeistelyjä. Olin ajatellut ottaa vain hieman keppejä, kontakteja ja rengasta, mutta koska hallilla oli valmiina kivan ja haasteellisen näköinen valkkuryhmän rata, innostuinkin yrittämään sitä :) Joopa-joo, aivan liian vaikea meille! Pikku pätkiä sieltä täältä sain onnistumaan, mutta suurimmaksi osaksi hirmuista räpellystä.. Rimoja, sinkoilua ja pujottelun aloituksesta ei taas tietoakaan. A:n kontakti sentään hienosti! :)

Rengasta ei radalla ollut, joten ajattelin että otan sitä vielä lopuksi. Voi hemmetin hemmetti!! Aivan totaalinen katastrofi taas vaihteeksi :( Ei vaan voi ymmärtää. Otin varmuuden vuoksi aluksi pari kertaa ihan yksittäisenä esteenä kun halusin varmistaa, että varmasti muistaa. Ei mitään ongelmaa. Sitten pari hyppyä alle ja mitä tekeekään Viljo? No, lataa tietysti täysillä päin kehikkoa :( Voi v..ttu, että mä vihaan tommosta käytöstä. Kuus vuotta on tätäkin estettä hinkattu ja edelleen ollaan aivan samassa pisteessä!! Välillä menee pitkiä aikoja hyvin ja sitten yhtäkkiä Viljo alkaa taas kerta toisensa jälkeen räiskimään ihan miten sattuu. Idioottimaista ja vaarallista :(

Liitelyiden jälkeen innostuin kokeilemaan koirilla metristä hyppyä. Hyppyytin Leetä eilen Riitan esteellä 80 cm asti ja muutaman kerran se kolautti. Epäilin sen olevan pelkkää kokemattomuutta, sillä Lee ei ole juurikaan korkeita esteitä hypellyt. No, tänään sitten rohkeasti suoraan metrisellä :) Ei yhtikäs mitään ongelmaa! Todella vaivattoman näköisesti ja ilmavasti hyppää. Veikkaisin että hyppykapasiteetiltaan ehdottomasti mun paras koira :D Toivo hyppää edelleen myös oikein hyvin. Esteiden puolesta se olisi vieläkin aivan kisakuntoinen pk-puolelle :) Metkukaan ei ole hullumpi. Se pääsee kyllä halutessaan puhtaasti yli, mutta tykkää myös ponnistaa esteestä... Korjaantuisi varmaan nopeasti, sillä Metkukaan ei ole pahemmin korkeita esteitä hypellyt. Viljon hyppytyyli on erilainen kuin muilla. Se ei yleensä ojenna takajalkojaan esteen päällä, vaan vetää jalat vatsan alle. Näin ollen se joutuu myös hyppäämään korkeammalle. Omaan silmääni sen hyppääminen näyttää tönkömmältä kuin muiden ja se monasti myös tekee ylikorkean hypyn jotta varmasti pääsisi yli. Parempi näin :)

Hyppelyiden jälkeen lenkille, kauppaan ja kotimatkalla pysähdyin vielä Porintien varteen tekemään Riitan Kipinälle jäljen. Ja koska kerran jo metsässä oltiin, intoutuin lopulta tekemään Viljollekin jäljen. Ensimmäinen tänä vuonna :) 2 keppiä ja matkaa ehkä reilut 500 metriä. Jälkien vanhetessa kävin kotona syömässä ja siivoamassa :)

Viljon jälki oli n. 3 tuntia vanha kun lähdin sitä ajamaan. Janaa ei ollut. Suikattiin vain suoraan tieltä metsään. Viljo oli oikein pätevä! Omaan sinkoilevaan ja hieman siksakkaavaan tyyliinsä se jäljesti innokkaasti ja varmasti koko jäljen sekä nosti molemmat kepit. Hyvä, hyvä :D Ehkä sitä jopa saattaisi innostua toisenkin kerran tänä kesänä jälkiä tekemään ;o)

Jäljestelyjen jälkeen vielä paimentamaan. Metku oli isolla pellolla korvaton ja kuriton, joten oli pakko ottaa korjaussarjaa treeniaitauksessa. Syvä huokaus. Ehkä se vielä jonain päivänä toimii yhtä hienosti kaukanakin. Keli oli kuuma ja painostava ja valitettavasti sorruin taas kerran tekemään liikaa juoksuttaessani koiraa isolla laitumella :( Pitäisi olla fiksumpi! On vain niin vaikea huomata kuinka puhki se oikeasti on, kun se kuitenkin tekee kaiken niin täysillä.

1 kommentti: