maanantai 6. toukokuuta 2013

Tokotauko alkaa :)

Tavoitteet saavutettu ja aika heittää hetkiseksi tokolle hyvästit :)

Metkun kanssa korkattiin sunnuntaina evl. Kisapaikkana Mutala, tuomarina Aino Juhantalo ja sää sateinen ja kolea. Liikkeet tehtiin kahdessa osassa ja me saimme kunnian aloittaa.

Istuminen: 10.
Koskahan tätäkin on viimeksi treenattu.. Sillon tällöin tietysti kotona ennen iltaruokaa, mutta entä treeneissä.. ;o)

Makuu: 10.
Oikein hyvä alku ja loppu. Metku on niin kokematon, ettei se ymmärrä edes liikkurista tai toisten käskyistä jumittaa.

Seuraaminen: 9.
En ollut kovin tyytyväinen. Vähän katkoi kontaktia ja olisi muutenkin voinut olla keskittyneempi.

Luoksetulo: 9.
Ennakoi seisomista. Mikä yllätys! Samoin teki Ikaalisten kokeessa ja siinä välissä tehty korjaavia luoksetuloja kokonaiset nolla.. Muuten aika ok.

Ruutu: 9.
Hyvä merkki ja hyvin ruutuun. Aika taakse tosin jälleen, mutta nyt luotin koiraan :) Liikkuri käskytti kävelykaavion jotenkin hassusti väärään suuntaan ja luoksetulossa Metku rallatteli iloisesti väärältä puolen ohi. Kokemattomuutta.

Kaukot: 10.
Aika kivat jälleen :) Se pirun s-i vaihto ei edelleenkään aivan täydellinen.

-----

Tauko sitten kesti ja kesti ja kehää rakennettiin ikuisuus. Otin koiran autosta aivan liian aikaisin, ajatellessani että pääsen pian kehään.

Metalli: 8.
Muuten hyvä, mutta sivulle siirtymisessä osui jalkaan.

Ohjattu: 10.
Vasen puoli. Hyvä merkki ja hyvä nouto.

Zeta: 6.
Tässä tein itse tyhmästi.. Lähtö oli kohti ohjatun merkkiä ja liikkuri vielä asettelikin tötsiä paikoilleen tönöttäessäni koiran kanssa lähtöpaikassa. Metku oli ehkä tekemässä jotain muuta kuin Zetaa ja lähti tosi epävarmasti matkaan seuraa-käskyllä. Eka asento istuminen ja jäi seisomaan :( Tyhmä virhe, eikä edes yhtään tyypillinen Metkulle.

Tunnari: 8.
Ympyrä ja oma klo 11:sta. Hyvä haistelu, meni ja tuli hyvin mutta osui jälleen jalkaan sivulle pyörähtäessään. Tässä vaiheessa tuomarikin jo sanoi: "voi, miksi se törmää". No, ehkä siksi etten ole siihen koskaan jaksanut puuttua :P

Pisteitä yhteensä 285 ja huippukovassa seurassa neljäs sija.

Hyvää ja huonoa:
Seuraamiseen ja zetaan en ollut yhtään tyytyväinen. Koiran pitäisi olla keskittyneempi ja se pystyisi huomattavasti parempaan!! Kehään menot ja kehästä poistumiset myös huonoja.

Hyvää oikeastaan kaikki muu :) Metku on teknisesti tosi hyvä ja varsin suoritusvarma. Sillä on aina siistit kapulan nostot, hyvä ote ja suorat perusasennot. Se tekee reippaasti, ei kyyläile eikä muutu jähmeäksi. Se ei myöskään lähde säätämään ja säheltämään omiaan kuten pojat :) Luoksetulo on vielä vähän vaiheessa ja ehkä nyt viimeinkin korjaan myös ne sivulle tulot.

Kisakentille ja tokon pariin palaillaan seuraavan kerran toivottavasti vasta joskus loppu syksystä. Siihen asti paimennusta, paimennusta ja paimennusta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti