lauantai 4. toukokuuta 2013

Laskee kuin lehmän häntä..

... tokoinnostus nimittäin. Argh :( Lampaat saapuivat ja kävin kerran paimentamassa. Kerran. Yhden ainoan kerran! Ja totaalisen koukussa jälleen :) Paimennuksessa on vain sitä jotain <3

Lampaita on tällä hetkellä 14 kpl. Isoja ja liikkuvaisia uuhia. Rakentelin pellolle heti rataviritelmän, jota alan pikapuoliin tahkoamaan Metkun kanssa (sain sille nimittäin kesäkuulle kisapaikan:). Paljon riittääkin treenattavaa! Yhteistyö Metkun kanssa ei valitettavasti vieläkään suju täydellisesti :-/ Jarruissa on edelleen häikkää ja stoppikin kaukana täydellisestä..

Leessä riittää myös työmaata. Se on kuitenkin onneksi huomattavasti iisimpi kuin Metku. Se ei tee koskaan tyhmyyksiä ja tekee mielellään yhteistyötä :) Suuntakäskyjä Lee ei osaa kunnolla vieläkään ja lähityöskentelyyn se tarvitsee lisää kokemusta ja itsevarmuutta. Lee on tosi hyvä niin kauan kuin tilanne pysyy liikkuvana, mutta sitten kun lampaat jumittavat sillä ei oikein riitä kantti puskea niitä liikkeelle. No, toivottavasti tämä paranee iän ja kokemuksen myötä :)

Tokosta vielä sen verran, että sain vihdoin tarpeekseni Viljon kaukoista :P Sillähän on sekatekniikka ja se tekee periaatteessa aina ihan ok. Itseäni vain rassaa jatkuvasti se kriteerien epäselvyys.. Tekniikkaa ei voi koskaan hioa täydelliseksi (koska sillon koira liikkuu johonkin suuntaan), vaan aina täytyy joustaa ja tasapainotella. Nyt siitä tulee loppu ja Viljon kaukot muutetaan uuteen uskoon! Takajalat paikoillaan ei tule tuolle Aku Ankalle onnistumaan, joten ainoa vaihtoehto on etujalat paikoillaan. Tein jo pieniä eläinkokeita ja alkujärkytyksestä selviytyään (voiko tosiaan näin istuutua:P) Viljo teki aika kivoja m-i ja s-i vaihtoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti