tiistai 19. tammikuuta 2010

yömyöhään ja aamuvarhain


Hmm, ei tää koiraharrastus kyllä mitään järkevän ihmisen touhua ole.. Eilen illalla raahauduin töiden jälkeen (yöllä klo 22.30..) läheisen koulun etupihalla treenaamaan luoksetuloa ja noutoa. Pihassa oli sopivasti pari lampputolppaa, joiden ympäri koiraa pystyi lähettämään. Molemmilla pojilla sama treeni. Kierrätin kahdeksikkoa tolppien ympäri ja aina väliin stoppi. Meni tosi hienosti!! Ei ennakointeja ja molemmat tarjosivat hienoja lukkojarrutuksia :)) Viljo sai tehdä pari kertaa myös suoran luoksetulon (=juoksutin jalkojen läpi, mistä vauhtipalkka). Nouto tehtiin kissanruoalla :D Toivolle pari kokonaista. Loistavia!! Ja Viljolle pari palautusta! Loistavia nämäkin :) Ajattelin nyt vielä hetkeksi pilkkoa noudon (taas kerran) osiin ja vahvistella palasia. Ulkotreeninä on tarkoituksena tehdä etupäässä pelkkää palautusta ja sisällä naksulla + namilla/lelulla kapulan tuonteja eteen läheltä ja eri kulmista.


Tänä aamuna  hallille. Olin jopa etukäteen kirjoittanut treenisuunnitelman paperille (kyseinen paperi unohtui kylläkin kotiin..). Yritän kuitenkin tästä lähtien ryhdistäytyä treenien suunnittelun suhteen!! Nyt tulee helposti vain treenattua aina samoja juttuja ja pysyttyä mukavuusalueella, kun mitään tarkempaa suunnitelmaa ei ole.


Toivo:  • Ruutu. Alkuun pari kertaa merkillemenosta palkka ja tämän jälkeen ruutuun. Kaikinpuolin hyvä :)

  • Seuraamisen käännökset. Vasemmalle käännökset hyviä, mutta oikealle käännöksissä aukesi. Korjasin pysähtymällä heti käännöksen jälkeen ja heti parani :) Täyskäännöksiä tein samalla tekniikalla.

  • Tunnari. Tarkoitus oli korjailla lähtövinkunaa, mutta eipä Toivo-setä nyt tietysti mitään sanonut. Höh. Tulee ehkä ilmi vain liikkurin kanssa tehtäessä?? Nenänkäyttö kaikinpuolin erinomaista!! Palautus sensijaan on viimeaikoina ollut vähän hitaanpuoleista. Pitää miettiä kannattaako alkaa korjata vai ei.

  • Ohjatun merkkiä pallon heitolla (kapuloiden tilalla siis pallo, jonka heitin juuri ennen merkille lähetystä). Käytin naksua + namipalkkaa heti kun Toivo asettui oikeaan kohtaan. Meni hienosti!! Pari kertaa Toivo-setä sai myös syöksyä hakemaan pallon.

  • Loppuhuipennuksena hieman alastulokontakteja ja pujottelua :) Alastulokontaktia tein mini esteellä + lätkällä ja vapautin edessä olevalle lelulle. Ei ongelmia. Pujottelussa kokeilin kaikennäköisiä kikkailuja :) Lähetin Toivon pujottelemaan ja juoksin Toivon kepitellessä sen ohitse päinvastaiseen suuntaan, vaihdoin keppien edessä puolta jne. Eipä hämääntynyt Toivo-setä :D


Viljo:  • Ruutu. Treenin pääpaino merkillemenossa.  Haluaisin Viljon asennetta hieman rennommaksi, joten kokeilin naksu + nami yhdistelmää. Aluksi oli taas aika kyylä, mutta pikkuhiljaa rentoutui ja merkillemenot paranivat huomattavasti :) Muutaman kerran annoin singahtaa myös ruutuun. Ruudun suhteen tuntuisi että joku ahaa-elämys on tapahtunut, sillä stoppaa nykyään pääsääntöisesti ihan oikeaan kohtaan.

  • Askelsiirtymät. Vaikeaa!! En oikein tiedä miten tätä Viljon kanssa kannattaisi tehdä.. Namilla imuttamalla siirtyminen on ehkä siisteimmän näköistä, mutta toisaalta taas Viljo on niin innoissaan ettei varmaan edes tajua mitään. Ilman käsi-/namiapua hyppii sinne tänne kuin harakka :(

  • Ohjatun merkkiä samaan tyyliin kuin Toivonkin kanssa. Naksuttelu toimi jälleen hienosti ja Viljo singahti kerta toisensa jälkeen aivan kohtisuoraan merkin taakse ja vieläpä tosi hyvällä asenteella. JEE!!

  • Ruutu. Paikanhakuja läheltä. Hienosti :)

  • Lopuksi Viljokin pääsi liitämään (=alastuloja+pujottelua:). Alastulokontakteja samaan tyyliin kuin Toivonkin kanssa. Hitsin hitsi, ettei Viljo voi liidellä :( On meinaan aika hyvät ja supernopeat kontaktit :) Pujottelussakin on tapahtunut edistystä :) Jätin lelun keppien loppuun, lähetin Viljon matkaan ja jäin itse paikoilleni. Hienosti pujotteli sir William loppuunasti :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti