tiistai 15. syyskuuta 2009

Päivitystä


Ei vaan meinaa ehtiä päivittää :(


Torstaina paimenneltiin.


Eka kierros. Etupäässä poispäinajoa. Suht ok. Viljo eteni mukavan rauhallisesti ja sain sen jopa pitämään hieman paremmin etäisyyttä :) Kokeilin myös lyhyitä hakuja, nostoja + peruskuljetusta. Nämäkin kivasti. Meni hyvin maahan ja lähti liikkeelle oikealla ajatuksella :) Peruskuljetuksessa annoin raipalla hieman uhkaa, kun Viljo yritti tunkea liian lähelle tai edetä liian nopeasti. Toimi hyvin :D


Toinen kierros. Aikalailla samaa settiä. Hiukan ehkä enemmän flänkkejä ja kulmatyöskentelyäkin kokeiltiin. Nämä olivatkin jo selkeästi parempia kuin viime kerralla :) Flänkeillä kun laitan keskenkaiken maahan ja yritän aloittaa poispäinajon yrittää edelleen joko tulla mua kohti tai vaihtoehtoisesti kaartaa sen verran, että saa tuotua lampaat mulle. Höh.


Lauantaina tempaistiin ehkä huonoimmat maastotreenit ikinä. Tai ainakin lähelle sitä :P Ohjelmassa esineruutua ja jälkeä vesikoiraporukan kanssa.


Esineet: Ruudun koko noin 60x40m. Toivolle ainoastaan kaksi esinettä, molempiin takakulmiin. Esineinä pieni pehmo eläin ja vanha kännykkä. Toivo oli ihan hanurista :( Juoksi, juoksi ja juoksi. Lopulta palautti pehmoeläimen. Tämän jälkeen taas juoksi, juoksi ja juoksi. Käytiin sitten lopulta yhdessä katsomassa kännykkää (joka ei yllätysyllätys ollutkaan enää siellä missä piti..).Toivo-setä oli sitä hieman siirrellyt, mutta ei #€#&@ tuonut. Plääh. Viljo ei ollut juurikaan parempi. Sille tällä kertaa kolme esinettä (takakulmat + lisäksi lähiesineeksi kännykkä). Eka lähetys ok ja esine palautui nopsasti. Tämän jälkeen teki Toivot ja juoksi, juoksi ja juoksi :( Palautti kuitenkin lopulta toisenkin esineen ilman apuja. Lopuksi vielä pommitusta kännykän kohdalta.. Pinkoi varmaan sata kertaa ylitse, ennenkuin nenä alkoi toimimaan. Palautus ok.


Jäljet: Toivolle vain pari janaa. Ekalla janalla jälki lähti oikealla n. 30m kohdalta ja toisessa vasemmalle n. 40metristä. Suoritus suht ok. Ensimmäisen lähetyksen uusin, kun kaartoi aavistuksen vinoon. Viljolle jälki n. 300-400m, vanheni ehkä pari tuntia ja tänä aikana tuli muutamaan otteeseen aivan hillittömästi vettä.. Viljo aloitti ihan hyvin. Jana hieno ja lähtikin oikeaan suuntaan. Tämän jälkeen sir William jäljesti hyvin suurinpiirtein puoliväliin asti. Sitten alkoi sinkoilla, siksakata ja hukkailla. Lopulta harhautui vanhalle metsäkoneen uralla, mitä pitkin tultiin tielle asti. Tähän sitten keskeytettiin :(  


Sunnuntaina tokoiltiin Tesomalla Katin, Pian ja Hanna O:n kanssa.


Toivo: • Paikallamakuu. Ok

 • Seuraamista. Pikkupätkiä ja pallopalkka. Hyvin :)

 • Luoksetuloja läheltä + sivullesiirtymisiä. Tulee usein vinoon ja lisäksi törmää :( Sivullesiirtymiset ok.

 • Ruutu x 3. Piti ottaa vain kerran, mutta ilmenikin pikku ongelmia.. Ruudun vasemmalla puolella oli idari ja Toivo hakeutui seisomaan idarin merkkien ja ruudun väliin. Korjasi kyllä pienen odottelun jälkeen ruutuun. 

 • Kaukot. Hieman liian innokas -> pakitti

 • Tunnari. Lähti lujaaaaaa!! Mutta yllättäen haistelu kuitenkin ok :) Palautuksessa yksi otteen parannus.


Viljo: • Eteentuloja. ihan ok. Edelleen vaatii käsiavun..

 • Seisomisia maalinkierron yhteydessä. Oikein hyvä :)) 

 • Ruutu. Pari paikanhakua läheltä ja tämän jälkeen merkin kautta. Paikka ruudussa ok, mutta merkillä stoppaa liian kauas. Tätä sitten hinkattiin. Lopulta saatiin ihan kelvollisiakin.

 • Idari. Seuraaminen levotonta. Kaikki asennot oikein, mutta seisomisessa oli kuulemma hieman siirtänyt etujalkojaan.

 • Tunnari. Kisamainen alku, mutta menin valvomaan lähemmäs. Ei toiminut :( Ehtii säätämään vaikka mitä ja kun huomautan, niin säätää vain entistä enemmän.. (tuo sentään aina oikean). Kokeilin lopuksi ihan läheltä kaikessa rauhassa ja suht vapaamuotoisesti (=annoin lähteä itsenäisesti ilman käskyä). Tämä hyvä:)

 • Vauhtiluoksetulo kaukaa. Lujaa tuli ja sujahti jalkojen välistä :))

 • Loppuun vielä 2kg kapulan kanssa hilluttelua. Hienosti hilluu, mutta epäilen vahvasti ettei tämä yhdisty mitenkään normi noutoon..


Tänä aamuna sitten korjaaviin metsätreeneihin :)


Esineruutu. Kisakokoinen ruutu neljällä suht helpolla esineellä. Takakulmat, keskiesine ja lähiesine. Toivo aloitti. Lähetin oikeaan takakulmaan ja eteni sinne hienosti, mutta ei jostain syystä saanut esineestä hajua. Harmi :( Toi sen sijaan keskiesineen. Toisella lähetyksellä yritin uudestaan samaa takakulmaa. Nyt Toivo eteni hienosti ainakin 20-30m, jonka jälkeen sai hajun lähiesineestä, löi liinat kiinni ja imeytyi esineen hajuvanassa aivan toisaalle. Kolmannen kerran lähetin läheltä vasenta laitaa. Nytkin eteni hienosti suoraan taakse asti ja toi vasemmassa takakulmassa olleen esineen. Lopetin tähän. Viljolle samat neljä esinettä. Aloitin senkin kanssa oikeasta laidasta. Sir William kävi jälleen turbokierroksilla :( Otin ainakin viisi kertaa takaisin, kun lähti matkaan ennen käskyä.. Luvan saatuaan sir William lähti kuin ohjus, juoksi alueen rajoja pitkin läpi, palasi takaisin ja vasta tämän jälkeen aloitti työt. Oikean takakulman esine + keskiesine löytyivät nopeasti. Tämän jälkeen taas ihan liikaa juoksentelua.. Hitto :( 


Jäljet: Toivon jäljellä pituutta ehkä 200-300m, ikää tunnin verran ja janalla mittaa reilu 50m. Meni loistavasti!! Ei ongelmia yhtään missään :) Viljolle samanmoinen hieman lyhyemmällä janalla. Suht ok. Otti takajäljen ja pinkaisi tielle asti. Alkupätkän jäljestys oli muutoinkin aika poukkoilua. Rauhoittui kunnolla vasta loppusuoralla. Pitäisi varmaan jaksaa tarpoa hieman pitempiä jälkiä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti