perjantai 4. syyskuuta 2009

Metsässä, laitumella, kentällä


Torstaina käytiin jäljestelemässä Sarin ja vesikoirien kanssa Pirkkalassa. Molemmille pojille n. 400m jäljet , joiden päässä pari keppiä. Jäljet vanhenivat 1,5-2 h. Odotellessa tehtiin esineruutua.


Kisakokoinen ruutu. Neljä esinettä. Molemmat takakulmat, etuesine ja keskiesine. Esineinä: hanska, lompakko, taskulamppu ja vanha sotilaspassi.


Toivo aloitti. Aloitin tällä kertaa oikeasta kulmasta, mikä oli virhe.. Toivo kaartaa AINA voimakkaasti vasemmalle ja niin nytkin :( Ei siis mennyt sinnepäinkään, vaan toi keskiesineen. Uusinnalla sama lähetyskohta ja nyt nousi vasemman takakulman esine. Tämän jälkeen älysin siirtyä hieman ja lähetin tosi vinoon oikealle, jolloin eteni takakulmaan asti. Viimeisellä pistolla lähiesine. Aikaa kului 4 min.


Sitten Viljo. Alku ei näyttänyt mitenkään lupaavalta, sillä sir William kävi aivan hirmuisilla kierroksilla.. Liivejä puettaessa tärisi kuin horkassa ym. mukavaa.. Aloitin Viljonkin kanssa oikeasta laidasta. Lähti miljoonaa ja eteni aivan luotisuoraan takakulmaan. Kovista kierroksista johtuen ei kuitenkaan haistanut mitään, vaan jatkoi samaa vauhtia vasempaan takakulmaan mistä toi esineen. Tämän jälkeen lähetin uudestaan oikeaan takakulmaan ja nyt jopa löysi esineen :) Kolmaskin pisto hyvä ja lähiesine löytyi samatien. Aikaa tässä vaihessa kulunut noin minuutti. Eli hankaluuksista huolimatta ihan hyvin :) Tämän jälkeen Viljolta sitten lähti totaalisesti mopo käsistä.. Se vain kaahotti, lähti mihin sattui ja palasi hakemaan uutta vauhtia. En enää suostunut pistottamaan kun kävi niin kierroksilla, vaan odotin että lähtee itse. Lopulta rauhoittui ja löysi esineen. Aikaa kului kaiken kaikkiaan 4 min, joista kolme viimeistä turhaan kaahotukseen.. Hmm. pitää hieman miettiä. Palkkaustapaa ainakin pitää muutttaa, sillä nyt kuumenee aivan liikaa (tällä hetkellä käytössä vain loppupalkka).


Sitten jäljestelemään. Toivo ekana :) Jana ok. Eteni suoraan ja valitsi oikean suunnan. Jäljesti hyvin ja nosti molemmat kepit varmasti. Hyvähyvä :))


Sir William on nykyään ihan superjäljestäjä :) Sanoisin, että menee tällä hetkellä paremmin kuin Toivo :D Jana Viljollakin tosi hieno ja lähti jopa oikeaan suuntaankin. Jälkeä Viljo ajaa vauhdikkaasti ja innokkaasti, mutta on nykyään myös tosi tarkka!! Ei seilaa enää ollenkaan ja kulmistakin suoriutuu hienosti. Uskomatonta!! Eipä olisi vielä viimekesänä uskonut :P Ensimmäinen keppikin löytyi ja tähän lopetettiin tälläkin kertaa.


Illalla vielä paimentelemaan.


1.kierros. Aikalailla perussettiä. Tein lyhyitä hakuja, peruskuljetusta, flänkkejä ja poispäinajoa. Meni tosi hyvin :) Viljo oli kuuliainen ja melkein jo näytti PROpaimenelta :P Lauman toisella puolella voisi kyllä mennä paremmin maahan ja lähestyäkin voisi hitaammin + pitää paremmin etäisyyttä. Mutta pääpiirteittäin oikein hienosti!! Olinkin varsin tyytyväinen :))


2.kierros. Tämä oli huono :( Tein Viljolle vaikeita juttuja ja se kyllä näkyi!! Kokeiltiin saada lampaat pois nurkasta ja lisäksi tein poispäinajoa niin, että koira oli oikealla puolellani. Äh, ärsyttävän epävarma ja voimaton Viljo on kyllä edelleen tietyissä tilanteissa :( Se ei kunnolla uskalla tulla aidan ja lampaiden väliin, eikä myöskään saa lampaita liikkeelle. Mielellään se myös lähtee rallattelemaan tilanteesta pois tai tekee syöksyjä. Poispäinajossa pyrkii kokoajan kaarelle tai vaihtamaan vasemmalle puolelleni. Plääh. On tää vaan vaikeaa :(


Tänään käväisin Niihaman pk-kentällä.


Toivo. Alkuun pikkupätkiä seuraamista. Tein etupäässä vasemmalle käännöksiä ja täyskäännoksiä, kun tuntui olevan niissä nyt jostain syystä vähän laiska!? Hinkutusten jälkeen yksi liikkeestä istuminen. Hyvin :) Liikkeestä seisomisen uusin, koska se ei ollut mun makuun ekalla kertaa tarpeeksi napakka. Luoksetulon tein pitkältä matkaa ja palkkasin vauhdista. Hieman banaania, mutta muuten ok. Sitten luoksetuloja läheltä yhdistettynä sivulletuloihin. Ekalla kertaa pääsi taas pirulainen tunkeutumaan jalkojen välistä :( Muut suht ok. Eteentulot lyhyestäkin matkasta aika törkeitä.. Voisi jarruttaa huomattavasti paremmin ja vähän huolellisemmin miettiä sitä paikkaakin.. Loppuhuipennuksena vielä eteenmeno. Järkyllä banaanilla, mutta muuten nopea ja varma. 


Viljo. Sir William aloitti urakkansa luoksetuloilla. Aluksi namihinkutusta läheltä ja sitten yksi jalkojen läpi juoksutus kaukaa (tai oikeastaan kaksi, sillä varasti ensimmäisellä yrittämällä..). Tasamaanouto 650g kapulalla. Tein nyt niin, että lähdin juoksemaan karkuun heti "nouda"-käskyn jälkeen. Palkka vauhdista. Lujaa tuli :)) Sitten esteiden kimppuun. Alkuun pari A-estettä loivana versiona ja sitten pari toistoa jyrkällä. Ihan ok. Alastulossa jotain pikku tekniikkaongelmia, sillä ihmeellisesti lysähtää/liukuu alas.. Hyppyä harkattiin myös ensin hieman matalampana. Tässä ei ongelmia, joten siirryin sitten metriseen :) Tein kolme toistoa ja kaikilla kerroilla hienosti ja puhtaasti yli!! JEEE :D Ehkä se sen vielä oppii :)) Loppuun vielä eteenmeno. En usko, että vieläkään oikein tietää mitä on tekemässä, mutta niin vain tälläkin kertaa singahti miljoonaa matkaan :P Havaitsin myös, että Viljon kanssa pitää kiinnittää paljon huomiota välisiirtymisiin. Se ei ole luonnostaan niin kontaktinhaluinen kuin Toivo, vaan heti tilaisuuden tullen lähtee haahuilemaan. Ei hyvä :( Pakko pitää pakka kasassa ja alusta asti seurauttaa liikkeestä toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti