lauantai 21. maaliskuuta 2015

Jälkeä, esineitä, LAMPAITA :)

Kulunut viikko on ollut maastopainotteinen. Olen ollut iltavuorossa ja jokaikinen aamu käynyt tallomassa lähimetsään Voitolle pikku jäljen ja lisäksi treenaillut kaikkien koirien kanssa esineitä.

Voitto on metsähommissa aivan pro!! Sillä on motivaatio niin kohdillaan, se käyttää loistavasti nenäänsä ja jaksaa etsiä sinnikkäästi :) Jälkien pituus on tällä hetkellä ehkä 50m? Matkan varrelle olen tiputellut muutaman namin ja päässä on purkki. Voitto ajaisi varmasti hyvin ihan pelkkää jälkeäkin, mutta toisaalta namit hidastavat menoa sopivasti. Ensimmäisissä harjoituksissa Voitto harhautui aina silloin tällöin hieman sivuun jäljeltä. Etsi kuitenkin koko ajan aktiivisesti jälkeä ja myös löysi takaisin nopeasti. Nykyään se mennä puksuttaa tarkasti ja suoraan :)

Esineruutua tehtiin aluksi niin että käytiin yhdessä piilottamassa esine ja tämän jälkeen pentu pääsi etsimään. Nyt olen käynyt viemässä esineen valmiiksi (toki Voitto sen edelleen näkee, kun on kavereiden kanssa lähistöllä odottelemassa). Voitto on super sinnikäs etsijä!! Koskaan se ei ole vielä jättänyt leikkiä kesken eikä tullut ilman esinettä ruudusta pois :)

Eilen päästiin korkkaamaan kunnolla paimennuskausi. Käytiin aivan uudessa paikassa ja uusilla lampailla :) Omista koiristani treenasivat Lee ja Cass. Lee teki yhden suht lyhyen kierroksen ja Cass kaksi. Cassiin olin aivan erityisen tyytyväinen!! Se on kasvanut ja kehittynyt talven aikana aivan huimasti :) Flänkeissä riittää vielä työstettävää. Lähtö on kaunis (kun olen itse sijoittunut sopivasti;), mutta leikkaa sisään lopussa. Syksyllä Cass pyrki ajossa herkästi valumaan flänkille ja halusi mieluummin pysäyttää lampaat. Nyt lähestyi jo mukavan suoraan. Kaikenkaikkiaan Cass kuunteli todella hyvin, pysähtyi, meni maahan ja hidasti. Tykkäsin!! Luulen että siitä tulee todella hyvä :) Katsotaan josko pääsisin sitä sen verran treenaamaan, että voisimme korkata kisauramme Helatorstaina Mahnalassa.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti