tiistai 17. syyskuuta 2013

Paimennusta

Käväisin Pyörönmaassa tsekkauksessa kuin alkoi ahdistaa meidän omat tahma-lampaat.

Puhuttiin aluksi Leen ongelmasta (ei suostu tekemään yhtään mitään, jos lampaat eivät halua liikkua). Olen kokeillut yhtä sun toista keinoa ja huonommaksi vain tuntuu menevän :( Pete oli sitä mieltä ettei kannattaisi tehdä mitään. Treenailla vaan helpommilla lampailla ja antaa ajan kulua. Korjaantuu toivottavasti itsestään kun koira kehittyy henkisesti ja saa enemmän itseluottamusta.

Sitten treenattiin :) Lampaat olivat huomattavasti liukkaampia kuin meidän omat, eikä Leellä ollut tietenkään mitään vaikeuksia. Näytin vähän mitä ollaan tehty ja sain vinkkejä jatkoon. Flänkit on todella hyvät (kuulemma kadehdittavasti täysin puhtaat myös suoraan ajosta tehtynä;), eikä ajossakaan ole mitään vikaa. Maahanmenon kanssa voisi olla tarkempi (menee maahan usein vasta toisella käskyllä). Tähän täytyy puolustukseksi sanoa, etten ole vaatinut täydellistä maahanmenoa koska olen pitkään miettinyt tarvitsenko edes koko maahanmenoa? Lee pysähtyy seisomaan todella hyvin ja itsestäni tuntuu että se mieluummin pysyy aina jaloillaan kuin menee maahan.. No, ehkä hion sen nyt jokatapauksessa kuntoon. Kyllä sitä kuitenkin tietyissä tilanteissa voi käyttää :)

Katsottiin myös vauhdin muutoksia ajossa. Näitä en ollut juurikaan vielä harjoitellut. Pete antoi vinkiksi että aluksi tehdään selvä hidastus ja annetaan heti perään koiran jälleen nostaa vauhtia (ei siis pakoteta pitkäksi aikaa hitaampana tempoon). Jokunen sekunti nopeammalla tahdilla ja sen jälkeen voidaan yrittää uudestaan hidastusta. Sitten kun koira saa ideasta kiinni voidaan alkaa vaatia pidempiä pätkiä hitaampaa tempoa. Vastaavasti pitäisi muistaa myös harjoitella vauhdin lisäystä.

Mitäs vielä? Pillikäskyt pitäisi opettaa ja samaten kaaren laajennus sekä supistus (bend out, incall)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti