keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kesän alkua

Harrastusten parissa hiljaiseloa. Kotipihassa sen sijaan on tullut puuhasteltua ahkerasti! Uusia kukkapenkkejä on ilmestynyt useampikin ja lisäksi on istutettu, kitketty ja muokattu pihaa uuteen uskoon. Omenapuut ja kesäkukat aloittelevat kukintaansa ja pihassa alkaakin olla vehreää ja kaunista.


Päärynäpuu on tehnyt ensimmäiset kukkansa :) Toivottavasti syksyllä saadaan satoakin!Suurin uusista kukkapenkeistä. Äiti tekee omassa puutarhassaan jälleen jotain pihauudistusta ja kasvit on tuotu sieltä. Ei hajuakaan mitä rehuja ovat :PKasvihuoneessa kasvuaan aloittelevat mm. tomaatit, kurkut, paprikat ja salaatit. Nam.Uusi mansikkamaa. Vanha oli päässyt hieman levittäytymään ja peitti lähestulkoon koko kasvimaan.. Uudistus tulikin tarpeeseen :PKasvimaa. Vielä ei hääviltä näytä, mutta syksyn tullen toivottavasti satoa tuottavat ainakin peruna, porkkana, retiisi, herne, pavut, punajuuri, lanttu, maissi, purjo, kukkakaali, parsakaali ja ruusukaali.Kanalan uusia asukkaita <3 Nämä siivekkäät eivät ole ainoastaan kesävieraita, vaan he ovat tulleet jäädäkseen. Leppoisia kavereita! Huomattavasti sopuisampia kuin aikaisempien vuosien kesäkanat.Munatuotantokin on käynnistynyt mukavasti :)Ankat nauttivat kesästä :)

Laitetaan loppuun vielä jokunen koirakuuluminen. Lähinnä hiljaiseloa on tosiaan tullut vietettyä, mutta ollaan me sentään jossain käyty ja jotain touhuttu :)Jämin leirillä saatiin viimein otettua jo pitkään suunnitteilla ollut sukupolvikuva. Kuvassa poseeraavat Toivo, Rimma, Puuma ja Isla. Neljä sukupolvea huippukoiria <3Paimennuskautta on aloiteltu ja ahkerasti eri koulutuksissa käyty neuvoja ja oppeja hakemassa. Jättimäinen työ on edessä, mutta ehkä me pikkuhiljaa kehitytään :)

Leen pentuprojekti on saatu päätökseen ja viimeinenkin pentu on muuttanut uuteen kotiin. Matka on ollut täynnä uskomattomia käännöksiä, välillä on tuntunut tosi raskaalta ja olen ajatellut ettei ikinä enää! Viimeiselle pennulle kodin löytäminen tuntui aivan uskomattoman haastavalta ja jossain matkan varrella ehdin itsekin tehdä päätöksen että myyn Voiton pois ja tarjoan kodin tälle epäonniselle pennulle. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, mutta ehdin työstää mielessäni Voiton lähdön ja saattaa olla että laitan sen jokatapauksessa myyntiin jossain vaiheessa. Mutta katsotaan nyt. Aika näyttää.

1 kommentti:

  1. Oot ollut ahkera - mun pihassa kasvaa puolen metrin heinä taas....

    VastaaPoista