tiistai 8. heinäkuuta 2014

Toko sm

Josko vielä yrittäisi elvyttää jotain henkeä tähänkin blogiin.. Paljon on taas ehtinyt sattua ja tapahtua. En jaksa edes yrittää tehdä mitään koostetta viime kuukausista, vaan loikkaan suoraan nykyhetkeen ja tämän vuoden Toko sm:iin.

Mestaruudet ratkottiin tänä vuonna helteisessä Porissa (mikä ihme siinä onkin, että aina toko sm:ien aikaan on aivan pirun kuuma?). Omista koiristani kisaan osallistuivat Metku ja T-team sport dogs- joukkueen täytekoirana avoimessa luokassa kilpaileva Lee.

Lee pääsi suorittamaan oman osuutensa heti aamusta. Liikkeet oli jaettu kolmeen pienen pieneen kehään. Yleisöä tungeksi kehien välillä niin paljon että valmistautuminen seuraavaan kehään ja koiran palkkaaminen oli hieman haastavaa..

KEHÄ 1, Juhantalo.
• Paikalla makuu 6. Olen harjoitellut tätä liikettä aivan äärimmäisen vähän.. Olisikohan ehkä kymmenisen kertaa koko elämänsä aikana Lee Lisbeth muiden kanssa kentällä pötköttänyt. Kotona on tietty tehty ennen iltaruokaa, jne., mutta ei se kuitenkaan ihan sama asia ole.. Alku oli ok ja Lee jäi rauhallisena makaamaan. Oli kuitenkin noussut istumaan kun selän takana olevassa alo kehässä ohjaajat nostivat koiransa paikallaolojen lopuksi perusasentoon. Näytti vähän surkealta kun palasin. Ilmeisesti oli tajunnut itsekin ettei nyt mennyt aivan nappiin..

• Nouto 10. Hyvä nouto :)

KEHÄ 2, Kurtti.
• Seuraaminen 9. Tässä olin tuomarin mukaan ottanut jonkun pienen korjausaskeleen pysähtyessäni ja tästä siis pistevähennys. Muuten aika ok. Täyskäännös olisi mielestäni voinut olla tiiviimpi.

•Liikkeestä maahan 10.

• Hyppy 10. Tämä oli hyvä. Tykkäsin :)

KEHÄ 3, Sten.
• Liikkeestä seiso 9. En tiedä mistä vähensi.

•Luoksetulo 8,5. Näitä pisteitä en oikein ymmärtänyt.. Tuli molemmat välit reipasta laukkaa ja teki hyvä stopin (eikä edes kääntynyt vinoon kuten yleensä!!).

• Kaukot 10. Nää oli täydelliset <3

Paikallaoloa lukuun ottamatta Lee oli huippupätevä!! Olin siihen mielettömän tyytyväinen. Tekeminen tuntui hyvältä, koira oli innokas ja hyvin kuulolla, eikä sitä haitannut häiriöt.

Metkun vuoro olikin sitten aivan päivän lopussa. Paikallaoloihin päästiin joskus puolenpäivän jälkeen ja sen jälkeen vielä reilu kolme tuntia odottelua ennen kuin päästiin tekemään yksilöliikkeet. Olin itse jo aivan kypsä ja ei kyllä jännittänyt tippaakaan. Pisteitä en varmaksi muista, sillä lappu on tätä kirjoittaessa kotona :)

KEHÄ 1, Heino.
• Paikalla istuminen 9. Oli kuulemma liikuttanut tassua.

• Paikalla makuu 9,5. Sama juttu vissiin tässäkin?

KEHÄ 2, Hituri.
• Zeta (maahan-seiso-istu) 10.

• Hyppy 10.

• Tunnari 10. Tämä oli mielestäni hyvä! Aloitti haistelun rauhallisesti ja nappasi oman heti kohdalle osuessaan. Sai vähän huonon otteen kapulasta, muttei siitä huolimatta korjannut otettaan.

KEHÄ 3, Räsänen.
• Ruutu 10: Muuten ok, mutta kaartoi pirulainen ruudussa taas turhan lähelle oikeaa sivunauhaa..

• Luoksetulo. Aika ok Metkun luoksetuloksi.

KEHÄ 4, Aula.
• Ohjattu 10. Hyvä merkki, hyvä nouto!

• Kaukot 9. Vaihdoin edellisenä iltana käskyn s-i vaihtoon, koska Metku ei oikein muistanut vanhaa (johtuen siitä että olen treenannut niin vähän) :P Edestäpäin vaihdot näyttivät hyvältä. Katsomosta kommentoitiin myöhemmin, että oli liikkunut aivan aavistuksen (sentti-pari)


KEHÄ 5, Björklund.
• Seuraaminen 8,5(?)
Tämä nyt on mitä on. En vain osaa yhdellekään koiralle kelvollista seuraamista opettaa.. Ei mitään isoja virheitä, mutta yleisilmeeltään levotonta.

Yhteensä 300,5 p ja sillä sijoituttiin kolmanneksi!! OHO :-O

En ollut yhtään valmistautunut finaaliin pääsyyn. Käytännössä koko kausi on mennyt treenien osalta aivan mönkään. Koira on ollut sairaslomalla syystä jos toisesta ja oma motivaatiokin on ollut tästä syystä kadoksissa. Taisi olla toukokuuta kun lopulta päätin yrittää saada puuttuvat kaksi ykköstulosta kasaan ja osallistumisoikeuden sm:iin. Dopingkarenssin takia meille jäi vain pari mahdollista kisaviikkoa ja kun kisapaikkojakaan ei tuntunut löytyvän mistään, niin lopulta kaikki jäi kahden kisan varaan. Onnistuttiin kuitenkin näissä molemmissa ja lunastettiin kisapaikka itsellemme vain päivää ennen ilmoittautumisajan päättymistä! :) Metku satutti myös jalkansa reilu viikko ennen kisoja ja jouduin pitämään sitä loppuajan levossa ja vain toivomaan että se on sm:ien aikaan kisakuntoinen. Torstai-illan kimppatreeneissä tein sen kanssa hieman liikkeiden alkuja ja perjantai-iltana kotona pikkaisen kaukoja. Siinä meidän sm:iin valmistautuminen.

SUNNUNTAI
Finaali kisailtiin stadionin nurmella. Kehä oli iso, eikä katsojia päästetty ollenkaan kentän puolelle, joten suorittaa sai kaikessa rauhassa. Keli oli kuumempi kuin lauantaina ja mittarilukema taisi huidella jossain +25 asteen pahemmalla puolella. Paikalla olot tehtiin ekana ja loput liikkeet kahdessa erässä. Arvostelevina tuomareina Kielo + Pörsti.

• Paikalla istuminen 10/10

• Paikalla makuu 9/10. Olisiko katsellut ympärilleen tms.? Alku ja loppu hyvät, mutta niinhän ne on Metkulla aina :)

• Zeta (m-s-i) 6/0. Voi &%¤=# ja yhyy :( Metku teki väärän asennon ja meni seiso-käskyllä maahan!! Tyhmä moka ja pitikin sattua vielä finaalissa. Metku ei yleensä koskaan vääriä asentoja tee!! En tiedä miksi toinen tuomari arvosteli liikkeen nollaksi.

• Seuraaminen 7/8. Toisena tuomarina toiminut Kielo oli ahkera ja juoksenteli koirakoiden mukana sekä pyrähteli milloin edestä ja milloin takaa. En ole tälläisiä liikkurihäiriöitä juurikaan harjoitellut, joten etukäteen mietin mahtaako moinen haitata Metkua. Ei onneksi haitannut :) Hieman turhan kuumalta Metku kyllä tuntui.. Hitaan kävelin jälleen kerran liian hitaasti ja Metku taisi ehtiä istua ainakin yhdessä käännöksessä..

• Luoksetulo 5/6. Tämä on varmaan meidän heikoin liike!? Metku pysähtyy aina omalla tyylillään, joten en ole pahemmin stoppeja enää edes treenannut :P

• Ruutu 9/10. Merkki ok. Ruudussa teki saman kuin lauantainakin (kääntyi liikaa oikealle) ja stoppasi lähelle ruutunauhaa. Oli kuitenkin selvästi ruudussa, joten laitoin maahan. Sivulletulo epäsiisti.

• Ohjattu 7/6. Arvonnassa meille oikea puoli. Tässä tapahtui jotain kummallista. Metku katsoi oikean puolen viennin ja otti sen jälkeen kontaktin minuun kuten aina. Merkille hyvin, mutta kun lähetin hakemaan oikeaa lähtikin yllättäen vasemmalle :-O Siis mitä ihmettä!! Ikinä ei ole moista mokaa tehnyt! Olin niin häkeltynyt että tajusin pysäyttääkin vasta aivan viime metreillä ja Metku stoppasi aivan vasemman puoleisen kapulan viereen. Uudella suuntakäskyllä korjasi kyllä hämmästyttävän hienosti (ohitti mennessään sekä vasemman puoleisen että keskimmäisen kapulan!!).

• Kaukot 5/6. Voi kökkö tätäkin :( Metku ennakoi yhden asennon ja ennakoi vielä väärin. Lisäkäskyllä korjasi ja koko muu sarja hyvin.

• Tunnari 8/8. Tässä vaiheessa itsellä jo pienoinen v***tus ;) Onneks koira ei ole mikään herkkis! Kapulat ympyrässä ja oma tais olla klo 11:sta!? Tuuli voimakkaasti ja Metku pyörähti yhden turhan kierroksen ennen kuin nappasi oman. Muuten ok.

• Hyppy 10/10. Suht ok. Ote ehkä vähän normaalia löyhempi (johtui todennäköisesti kuumuudesta).

argh!! Suorituksen jälkeen oli aluksi aika masentunut olo. Tuntui että oltiin ihan väärässä paikassa ja joku toinen meitä taitavampi olisi ansainnut finaalipaikkamme. Typeriä ja ihmeellisiä virheitä, joita koira ei oikeasti koskaan tee!
Itse olin aivan rättipoikki (yövuoroviikko takana. Rytmi ei vaan kääntynyt ja pe aamun jälkeen olin nukkunut kaikenkaikkiaan ehkä 3-4 tuntia) ja tuntui siltä että olisi ollut niin paljon järkevämpää jäädä aamulla kotiin nukkumaan.

Jälkikäteen ajateltuna olihan suorituksesta paljon hyvääkin :) Metku on oikeasti tosi kokematon. Sunnuntain finaali oli sen viides evl kisa ja kahdeksas tokokisa ikinä! Valmistautuminen jäi käytännössä katsoen kokonaan tekemättä ja muutenkin luulen että oma treenitahtini on ehkä murto-osa siitä mitä moni muu tekee ;) Vaikka tyhmiä virheitä nyt tulikin, niin oikeasti saan kyllä olla tyytyväinen siitä kuinka pitkälle olen tuon koiran kanssa päässyt! Se ei ole kaikilta osin mikään helpoin mahdollinen koira ja olen saanut sen kanssa ratkaistua ongelmia mihin monen muun ura on kaatunut (ylikuumeneminen, ääntely). Sen kanssa on kiva kisailla sillä se yrittää aina parhaansa, ei lannistu pienistä eikä muutu koskaan jähmeäksi. Toivottavasti saamme joskus toisenkin mahdollisuuden näyttää taitomme sm finaalissa!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentti:

  1. Onneksi Olkoon! Finaalipaikka itsessään on saavutus, ei niitä joka ainoa nappaa, uuden koiran kanssa.... =D Nyt vaan kohti uusia kisoja ja lisää kisakokemusta "neitokaisille".

    VastaaPoista