sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hiljaiseloa

Zzzzz.. Olen lähestulkoon vaipunut talvihorrokseen. Kuluneella viikolla en ole tehnyt yhtään mitään. En siis yhtään mitään! Torkkunut kotisohvalla, katsellut telkkaria ja surffanut netissä. Metkulta katkesi kynsi ja Toivo alkaa edelleen klenkkaamaan jos sen ottaa lenkille mukaan :( Kovasta yrityksestä huolimatta en ole onnistunut löytämään koivesta mitään selkeää kipukohtaa. Toivon ikä huomioon ottaen ykkös veikkaukseni on nivelrikko ja etujalasta kun on kyse, niin myös kyynärpää :( Pelkällä levolla se ei tunnu ainakaan valitettavasti paranevan. Tosin Toivoa on kyllä täysin mahdotonta pitää totaalilevossa. Se ei tajua yhtään säästellä itseään vaan rynnii, ryntäilee ja starttaa täysillä matkaan kun jotain tapahtuu tai kun itämainen kissa kotona liikahtaa.. Ei auta kuin varata lääkäriaika, kuvauttaa jalka ja toivoa että sille jotain pystyisi tekemään.

Kotona olen taistellut rotan ja ankkojen kanssa. Rotta (tai rottia) on mitä ilmeisemmin muuttanut taloni alle.. Talon seinustalle, ankkatarhan puolelle on kaivettu rotankolo ja lintulaudan vierestä näin kuinka yksi rotta starttasi matkaan häntä suorana.. Loukku on ostettu ja sijoitettu talon alle. Mitään sinne ei ole kuitenkaan mennyt :-/ Luulen että seuraavaksi siirryn järeämpiin aseisiin ja käyn ostamassa myrkkyä.

Elo ankkojen kanssa ei ole myöskään ilman ongelmia sujunut.. Lättäjalat päättivät etteivät he halua lämpimässä talviankkalassa asua ja tekivät syömälakon. Siirtelin niitä aikani sisältä tarhaan ja tarhasta sisälle, mutta nyt luulen että ne saavat jäädä asumaan kesätarhaansa.. Tarhassa on kuitenkin kaksi pahnoilla täytettyä rakennusta minne ne halutessaan pääsevät tuulta ja viimaa pakoon. Lisäksi ajattelin vetää jompaankumpaan rakennuksista lähipäivinä vielä sähkötkin. Eikä niitä edes näytä kylmä haittaavan. Tänäänkin vetelivät tyytyväisinä päikkäreitä keskellä pihaa reilun kymmenen asteen pakkasessa vaikka mökki olisi ollut muutaman räpylän läpsäytyksen päässä.

Loppuun vielä yksi videolinkki. En ole ehtinyt sitä itse vielä katsomaan, kun jostain syystä se ei lähde kännykälläni pyörimään. Cassin sisko Aibee paimentaa :) http://vimeo.com/116458278   Sain myös kuulla että sisko on 52 cm korkea ja Cassin veljet vieläkin isompia.. Hemmetti!!! Miks mun koirat jää tommosiks hiton kääpiöksi? Cass on omista koiristani kaikkein pienin, ehkä 46-47 cm..


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommenttia:

 1. Moikka Anne!
  Sun rotta ongelmaan vain halusin sanoa, että kandee ostaa palasyöttejä ja sijoittaa ne johonkin laatikkoon (puiseen vaikka, johon rotan mentävä kolonen) ja loota johkin niiden kulkureitin likelle.
  Meillä oli rottia yhdessä vaiheessa paljonkin. Lopetin lintujen ulkoruokinnan ja laitoin palasyötit ja rotat hävis. Koirille ei ollut vaaraa, eikä raatoja jäänyt mihkään haisemaan kun ne kuivuu kasaan.
  Pusuja ja rapsuja ihanille pentusille ja reippaalle Leellle :)
  Terkuin, Heidi

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä :) Palasyöttejä ja jonkinmoista rotan mentävää laatikkoviritelmää olin miettinytkin.

  VastaaPoista
 3. cartrophen pistos Toivo-sedälle? <3

  VastaaPoista
 4. Joo, ehkä. Mun pitää varmaan kuvauttaa siitä yhtä jos toista. Vaikka se on nyt oireillut etujalkaa, niin sillä on kuitenkin ollut nuljuluun murtuma molemmissa polvissa. Eli takakoivissakin on todennäköisesti nivelrikkomuutoksia ja voi olla että se on myös todellinen syy sille miksi etujalka rasittuu. Hankalaa :(

  VastaaPoista