tiistai 8. toukokuuta 2012

Argh!

Huomenna loppuu ilmoittautuminen Toko-sm:iin ja päätöksiä pitäisi tehdä.. Edelleenkään en tiedä mitä tekisin. Toivo vai Viljo? Äh, vaikeaa :-/

Osallistuin Viljon ja Metkun kanssa sunnuntaina WBC:n järjestämään tokokoulutukseen, kouluttajana Riitta Jantunen-Korri. Viljo teki tietysti tunnaria. Puhuttiin Riitan kanssa pitkään ja mietittiin eri vaihtoehtoja. Riitta oli sitä mieltä, että kaikki mahdolliset kikkakolmoset ym. alkaa olla käytetty ja toimimattomiksi havaittu :( Ehdotuksena tehdä pelkkää perustunnaria ja yrittää huomauttamisen kautta saada virettä optimaalisemmaksi. Kokeiltiin pari kertaa. Ensimmäisellä yrityksellä Viljo reagoi hyvin. Toisella kertaa ei mielestäni enää laskenut vauhtia.. Plääh :( Olen testaillut tätä jokusen kerran myös koulutuksen jälkeen, enkä usko saavani toimimaan. Viljo ei reagoi oikealla tavalla, vaikka olisin aivan kapuloiden vieressä huomauttamassa :( Pitäisi puuttua fyysisesti jotta saisin vauhtia alas ja siihen en mielelläni ryhdy.. En usko, että siltikään muistaisi asiaa kovin kauaa ja lisäksi jos joudun tappelemaan ja vääntämään oikein urakalla, niin itseltäni palaa vaan pinna ja saan aikaan vääränlaista epävarmuutta. Argh. Vaikeaa :(

Riitan toinen ehdotus oli lähteä rakentamaan tunnaria uudelleen post it- lappusysteemillä. Tätä olen itsekin miettinyt useampaan otteeseen, mutta lappujen kanssa pelaaminen ei ole kiinnostanut yhtään ja muutenkin menetelmä on tuntunut turhan monimutkaiselta toteuttaa... Seurailen aktiivisesti useammankin ulkomaisen kouluttajan blogia ja muutama päivä sitten törmäsin, aivan kuin tilauksesta :), hieman erilaiseen muunnelmaan post it-lapputunnarista. Huomattavasti helpompi toteuttaa ja muutenkin mielestäni parempi idea :) Täältä voi käydä kurkkimassa: http://www.klickerklok.se (sivuilta löytyy myös paljon muita huippuhyviä videoita ja artikkeleita:). Ajattelin lähteä työstämään Viljon tunnaria suurinpiirtein samalla tapaa. Raporttia edistymisestä on takuuvarmasti luvassa :))

3 kommenttia:

 1. Raportoihan edistymistä, itseki olen niitä videoita katsellut aikanaan. Kiva kun sulla on julkinen blogi nin voi seurata!

  VastaaPoista
 2. Moi pitkästä aikaa. Kanakurssien innoittamana opetin meidän edesmenneelle Tepolle tunnarin nenäkosketusmenetelmällä. Oppi muuten ihan sairaan hyvin ja nopsaan. En käyttänyt mitään post-it lappuja vaan ihan vaan opetin laittamaan nenän kapulaan, joka haisee multa ja pitämään nenän siinä kiinni. Myöhemmin sitten opetin ottamaan suuhun ja tuomaan mulle. Otin tuosta opetuksen etenemisestä videopätkiäkin ja ne näkyy mun facebook-seinällä.

  Terkuin
  Päivi N ja terkkuja Viljolle isukki Matilta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Pitääkin käydä kurkkimassa videoita :) mun pitää kyllä jatkaa lappujen kanssa. Viljolla on nouto niin iskostunut takaraivoon, joten en usko onnistuvani pelkillä kapuloilla. Lisäks on helpompi sitten palata takaisinpäin jos ongelmia ilmaantuu ja tehdä taas vähän aikaa lapuilla :)

  VastaaPoista