torstai 30. huhtikuuta 2009

Piiraa ja tokoa


Pojat pääsivät alkuviikosta Piiran käsittelyyn. Toivo ensin. Toivo-setä oli valitettavasti aika pahasti jumissa :( (tosin tämä oli arvattavissakin kaikkien näiden jalkaongelmien jälkeen). Selästä ja lannerangan alueelta löytyivät pahimmat jumit ja lisäksi Piira katsasti niitä ongelmia aiheuttaneita polvia. Oikeassa polvessa on edelleen turvotusta ja vaikkei Toivo enää onnukaan, niin kipeä se kyllä on :( Seisoessaan Toivo ei varaa kyseiselle jalalle juurikaan painoa, vaan kaikki on vasemman takajalan varassa. Vasen polvikaan ei valitettavasti kovin hyvältä näyttänyt :( Tässä polvessahan oli se luukalvon tulehdus ja Piira oli vähän sitä mieltä, että suurella todennäköisyydellä uusii, nyt kun isoin osa rasituksesta kohdistuu taas kyseiseen jalkaan :(( Juttelin Piiran kanssa muutenkin Toivon tilanteessa ja Piira sanoi ihan suoraan, että kannattaa henkisesti valmistautua siihen, ettei Toivosta ehkä enää agilitykoiraa tule :(( Sen sijaan PK harrastuksen jatkumisen suhteen Piira oli varsin positiivinen :)


Viljo oli myös jonkin verran jumissa. Isoimmat lukot taisivat löytyä lapojen välistä, niin kuin aina. Lisäksi toinen takajalka sojotteli jälleen aikalailla ulospäin. Näitä jumituksia ei valitettavasti pysty hirveästi edes estämään, sillä Viljon ranka nyt vain on kiero ja siitä aiheutuu tiettyjä ongelmia. Viljo oli tällä kertaa myös varsin vaikea hoidettava.. Potki niin pirusti, vääntelehti ja kääntelehti sekä riuhtoi jatkuvasti jalkojaan irti Piiran otteesta. Ei kuitenkaan mitenkään erityisen kivuliaalta vaikuttanut, ei vaan ilmeisesti mitenkään suuresti arvostanut hoitotoimia..

Tiistaina käväisin Hannan ja aussityttöjen kanssa Pirkkahallin hiekkakentillä. Hanna teki Sinnalle kivaa ruututreeniä, mitä piti tietysti kokeilla myös Viljon kanssa :) Kentällä oli neljä ruutua neliön mallisessa muodostelmassa. Välimatkat ylipitkiä ja yksi ruuduista pienessä alamäessä siten, ettei koira nähnyt sitä lähetyspisteestä. Itse suoritin ruudut vastapäivään ja otin koiran aina pois edellisestä ruudusta, ennenkuin lähetin seuraavaan. Tiesin jo etukäteen, että Viljo tulee rakastamaan tätä harjoitusta :) Sir William oli ilmeisesti autosta käsin seurannut Sinnan suoritusta silmä kovana, sillä harjoitus oli Viljolle tosi helppo. Se vain kiisi miljoonaa ruudusta toiseen :) Alamäessä oleva ruutukin onnistui hienosti. Korvat vain nousivat kerran ylös, kun Viljo ei heti matkaan lähdettyään bongannut ruutua :))


Idarin tein melkein kokeenomaisesti ja loistava suoritus tämäkin. Millään en vain pysty luottamaan siihen istumiseen, vaan nytkin oli pakko kääntyä sen verran että varmasti näin istuiko vai ei. Höh. Tylsää itse pilata, kun Viljo tekee niin hienosti :(


Lisäksi tehtiin ainakin kaukoja, seuraamista, noutoja ja tunnaria. Kaikki suht kivasti :)


Keskiviikkona jälleen Pirkkahallilla ja nyt treeniseurana Riitta ja Kipinä. Tein ainakin seuraamista (kamalaa). Olen ottanut sitä pitkään aikalailla treenin loppupäässä ja kuvitellut, että se menee hyvin. Ja p*skat :D Ihan järkkyä hillumista ja räpiköintiä :) Väsytettynä toimii kyllä huomattavasti paremmin...


Ohjatussa oikean puolen haku. Ei bongannut jostain syystä kapulaa, vaan teki pienen mutkan ja singahti salamana keskimmäiselle. Pysäytin liian myöhään ja ehti napata keskimmäisen suuhunsa. Totteli kyllä loistavasti käskyä, mutta itse olen Vauhti-Viljoon verrattuna auttamattoman hidas :( Kehuin, pyysin odottamaan ja kävin näyttämässä oikeaa kapulaa. Tämän jälkeen loppu hyvin. Uusinnalla ei ongelmia.


Tänään tokoiltiin Katin ja veli Inton kanssa Tullin nurtsilla. Viljo oli pätevä :)


Aloitin tasamaanoudoilla. Aluksi sivulle asti siten, että kehuin suullisesti takaisintulo vaiheessa. Tämän jälkeen sama homma, mutta nyt kehun jälkeen vauhtipalkka. Molemmissa hyvä vauhti ja muutenkin kiva asenne :) Hieman ehkä malttillisempi voisi olla perusasennoissa.. Metskullakin kokeilin ihan läheltä ja tämäkin ok.


Evl ruudun tein parissa osassa. Aluksi palkka ruudusta ja tämän jälkeen loppukävelyt. Kati huuteli muutamaankin kertaan käskyä, mutta hyvin Viljo pysyi. Vauhti sekä ruutuun että sivulle suht hyvä :P Merkillemenoja Viljo tarjoili vielä jossain vaiheessa omaan tahtiin ja näistäkin palkkasin parhaimmat. Ruutuunkin taisi kerran singahtaa ja otti omatoimisesti myös hyvän paikan.


Tunnari x 2. Kisamatka, paljon kapuloita ja oma piilotettuna. Ensimmäinen omaan makuuni liian hätäinen. Siirsi yhtä väärää, mutta ei ottanut sitä kuitenkaan suuhunsa. Uusinnalla hyvä, mutta edelleen osui omalle tosi nopeasti. Palautuksessa kehuin suullisesti ja vauhti tässä hyvä.


Ohjatussa vasemman puolen haku. Merkille lähti lujaaaa (luuli pallon olevan merkin takana) ja stoppi valui tästä syystä hieman turhan pitkäksi. Nouto hyvä :) Merkkiä säädin sitten vielä lopussa paremmaksi ja aika kivasti se korjaantuikin.


Loistavat treenit!! Viljo on tällä hetkellä niiiiiin hyvä (vaikka itse sanonkin:) ja sen kanssa on suorastaan nautinto treenata :))Ei kommentteja:

Lähetä kommentti