lauantai 12. tammikuuta 2008

Kuulumisia
Pitkästä aikaa ennätän päivitää..

Kaikenlaista on taas tehty ja puuhattu :) Koirat ovat treenailleet etupäässä tokoa, mutta pikkiriikkisen on ennätetty myös agiliidellä (Viljolla onkin jo varsin hyvin hallussa sekä kepit että puomi:) Minä sen sijaan ostaa päräytin vuosijäsenyyden kuntokeskukseen ja nyt onkin tullut ahkerasti käytyä salilla, jumpissa ja spinningissä :)) Rankkaa, mutta kivaa!

Lauantai-iltana matkasin Katin&Inton ja Hannan&Veetin kanssa Keravalle tokoilemaan. Kiitoksia matkaseurasta ja mennään taas pian uudestaan :) Toivo joutui tällä kertaa suureksi pettymyksekseen jäämään kotiin ja mukaan pääsi ainoastaan sir William.

Viljo treenaili illan aikana ruutua, seuraamista, kaikkia jääviä, seuraamista, yhden vauhtinoudon ja taas lisää seuraamista :) Kaikki muut aika ok, mutta seuraaminen Christan sanoja lainatakseni "kamalaa" :))) Viljo pomppi ihan hillittömästi ja en päässyt palkkaamaan oikeastaan ollenkaan. Seurautin hallia edestakaisin vaikka kuinka monta kertaa, mutta ei juurikaan parantunut :( Vasta siinä vaiheessa kun Viljo alkoi väsyä sen verran että kontakti katosi, niin meno tasoittui. Tästä pikku pikku ongelmasta keskusteltiinkin sitten ja PALJON. Christa oli sitä mieltä, että mun ei nyt kannattais kantaa huolta kontaktista, vaan keskittyä ainoastaan saamaan pomppiminen pois. Eli seurauttaa piiiiiiiiitkään ja kävellä itse suht reippaasti. Lisäks sain ohjeeksi tehdä ennen seuraamista jääviä (jostain syystä jäävissä seuraa paljon paremmin) ja tehdä treeniä missä jätän Viljon muutaman metrin taakseni ja siitä sitten pyydän vauhdista seuraamaan. Tällöin seuraaminen on vähän aikaa suht hyvää, ennenkuin Viljo pääsee jälleen omaan pomppurytmiinsä :) Ja sitten kun olen jonkin aikaa saanut palkattua hyviä pätkiä ja Viljo tietää mitä sen kuuluu tehdä, niin alan tietysti kieltämään kun tekee väärin (=pomppii).

Tosi hienoa saada välillä oikein kunnon palautetta! Nyt tiedän taas paremmin miten jatkan eteenpäin :)

Keravan reissulla mulle selkeni myös se mitä muuta aion muuttaa treenauksessa :)) Ensinnäkin aion nyt selkeästi vaikeuttaa Viljon treenejä, laittaa liikkeitä enemmän kasaan ja pistää Viljoa työskentelemään enemmän palkan eteen. Ei enää pelkkiä pentutreenejä ja pikku palasia, vaan nyt Viljo joutuu välillä tekemään ihan oikeasti töitä saadakseen palkan!!! Lisäksi aion tehdä huomattavasti pitempikestoisia treenejä (yksi Viljon ongelmistahan on se, että se vetää itsenä piippuun tosi nopeasti). Tekemällä pidempikestoista treeniä Viljo toivottavasti oppii työskentelemään hieman matalammassa vireessä ja jaksaa kauemmin. Saa nyt sitten nähdä kuinka paljon vauhdista tällä tavalla menetetään.. Toisaalta taas sillä ei ole hirveästi merkitystä, sillä haluan ennemmin koiran joka jaksaa ja kestää kovaa treenaamista kuin sellaisen joka tekee miljoonaa, mutta hyytyy viidessä minuutissa..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti