keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Toko-sm 2007Nyt on sitten sm-kisat takana. Aika erikoinen kokemus..

Kisat pidettiin Piikkiössä, Tuorlan majatalon ympäristössä. Kisapaikka oli tosi kaunis, lenkkeilymaastot hyvät ja pieni lampikin löytyi lähistöltä, missä pääsi koiria uittamaan :) Siihen ne kisojen hyvät puolet sitten valitettavasti taisivatkin jäädä.. Kaikki muu oli yhtä sekamelskaa. Tulospalvelu olematonta, lauantain kehät järkyttävää sillisalaattia (pieniä kaistaleita ahdettu koko nurmikenttä täyteen), ohjatun kapula vajaan metrin päässä kehänauhasta ja muuta mukavaa..

Tässä hieman kisakertomusta:

Lauantai

Osuin varsin huonoon paikallaolo ryhmään. Ryhmämme oli juuri viritellyt koirat valmiiksi kehään menoon, kun ilmoitettiin että tuomari pitääkin 18 minuutin tauon. No, ei tässä vielä mitään. Tauko pidettiin ja taas valmistauduttiin kehään menoon. Koirat tarkistettiin ja meidät pyydettiin koirat perusasennossa kehänauhan viereen odottamaan. Juuri kun meidän piti päästä kehään saapuu paikalle kennelliiton edustajia jututtamaan tuomaria. Meidän käsketään odottaa koirat perusasennossa ja jutustelu vaan kestää, kestää ja kestää. Vaadittiin hieman kapinointia ennenkuin lopulta saimme luvan vapauttaa koirat ja piiiiiitkän odottelun jälkeen pääsimme sitten vihdoin ja viimein kehäänkin asti.

Paikalla istuminen 10. 

Paikalla makuu 8 Meni viereisen käskystä maahan, lisäksi jonkin verran nuuski jätettäessä :(

Seuraaminen 6 :( Alan tulla siihen tulokseen, että tästä liikkeestä me ei koskaan tulla saamaan hyviä pisteitä :((( Vähän ehkä taaempana Toivo olisi voinut olla ja hiukan enemmän irti jalasta. Mutta muuten se oli mun mielestä ihan hyvää :) Tuomari ei ollut samaa mieltä :(((

Luoksetulo 8 Seisominen olisi voinut olla napakampi. Muuten ihan ok

Ruutu 10 :)

Idari 6 Ei istunut :(

 

Ohjattu nouto. Tämä oli tosi hieno. Siitä 10 :)

 

Metalli 10

Tunnari 0 :( Toivo lähti hyvin, haisteli hyvin ja etsi vaikka kuinka kauan, mutta ei vaan jostain kumman syystä löytänyt omaa kapulaa :(

Kaukot 9 Suht ok. Pari vaihtoa olisi voinut tehdä teknisesti paremmin. Tässä oli tosi jännä tuomari. Katsoi koiraa vain alussa ja lopussa. Muun ajan katsoi ohjaajan suuntaan.

Yhteensä 250p.

Lauantain suorituksen jälkeen olin jonkin aikaa sitä mieltä, että tämä oli sitten Toivon viimeinen tokokisa. Hurjasti tyhmiä virheitä :( Toivo on ollut viime aikoina paljon parempi treeneissä, joten parempaan olisi pitänyt pystyä. No, virheet on virheitä ja ne saadaan kyllä treenamalla kuntoon :) 

Suurin v..tus johtui noista seuraamispisteistä. Olen tapellut sen liikkeen kanssa nyt neljä ja puoli vuotta ja yhtään mitään edistymistä ei tapahdu :( En yksinkertaisesti taida koskaan saada Toivon seuraamisesta sen näköistä, että sillä tokossa pisteitä saisi :((( Ennen kisaa ajattelin positiivisesti, että se riittää jos saan Toivoa hiukan irti jalasta ja vähän taaksepäin. Nyt en ole enää ollenkaan niin varma asiasta :( Luulen, että mun pitäisi ennenkaikkea muuttaa se miltä Toivo näyttää seuratessaan. Ja siihen en taida pystyä :(( (Toivon seuraaminenhan on tosi intensiivistä ja voimakkaannäköistä. Lisäksi sen seuraamisasento on tosi matala (tämä korostuu erityisesti hitaassa käynnissä ja käännöksissä)).

Tulospalvelu oli järkyttävän hidasta ja koska ajattelin, ettei yhdellä nollalla ja kahdella kuutosella kuitenkaan mennä sunnuntaille lähdin piiiiiitkän odottelun jälkeen kotiin. Olin jo melkein Tampereelle asti, kun Toivon kasvattaja laittaa viestiä, että sijoituksemme on EHKÄ 15 ja pääsisimme sunnuntain finaaliin. Vähän aikaa tuli kyllä mietittyä jaksanko ajaa takaisin vai en.. mutta niimpä vaan sunnuntaiaamuna suuntasin auton nokan jälleen kohti Turkua :)

Sunnuntai

Tämäkään kisapäivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Osalle finaaliin päässeistä oli soitettu vasta aamulla tieto finaalipaikasta ja he eivät pitkän matkan takia millään enää ehtineet ajoissa kisapaikalla :( Kaikille ei oltu edes soitettu ja yksi finalisti bongattiinkin kentän reunalta katselemasta ja hän sai vasta siinä vaiheessa tiedon, että pääsisi kisaamaan. Tai olisi päässyt, jos vain koira olisi ollut mukana :(( Aivan käsittämätöntä toimintaa järjestäjiltä!

Meitä oli siis lopulta 19 :(  Liikkeet suoritettiin kahdessa osassa ja suoritusjärjestys arvottiin. Nollakoiraa ei jostain kummansyystä suostuttu käyttämään ja tämä asettikin ensimmäisen kilpailijan ihan eriarvoiseen asemaan meidän muiden kanssa.

No, sitten itse kisaan..

Paikalla istuminen 10

Ruutu 9,75 Taas hyvä ruutu :) Ihmeellistä!

Ohjattu 10 Tosi hyvä :)

Kaukot 9,25 Ei taaskaan ihan täydellinen tekniikka kaikissa vaihdoissa.

Seuraaminen 6,5. Tyypillistä Toivo seuraamista. Tuomarit eivät taaskaan pitäneet :((

Toisessa osiossa en saanut enää oikein kunnon kisatsemppiä päälle. Ukkonenkin jyrähteli ja vettä satoi :((

Tunnari 7,5. Liikkeenohjaaja laittoi alkupään koirille kapulat tosi lähelle toisiaan (välit ei paljon enempää kuin 5 cm) ja ehkä juuri tästä johtuen alussa tulikin paljon epäonnistumisia!? :( Toivo lähti kapuloille suht hyvällä asenteella, mutta olen aika varma että otti jossain vaiheessa väärän suuhunsa. Toi kuitenkin oikean ja pisteitäkin saatiin, joten??

Idari 6,5. Ei taaskaan istunut :( Ihme homma. Reeneissä tämä liike on viimeaikoina sujunut tosi hyvin ja asennot olleet varmoja. Nyt käännyin katsomaan ja annoin toisen käskyn, kun huomasin että Toivo jäi seisomaan :)

Luoksetulo 6,5 Tämä oli mun mielestä hieno. Hyvä vauhti ja nopeat pysähdykset. Tuomarit eivät kuitenkaan tykänneet :(

Metalli 10

Paikalla makuu 8. Ja taas valui viereisen käskystä maahan. Pitäisi varmaan joskus harjoitella tätäkin ;) Vettä satoi ihan hillittömästi meidän ryhmän aikana ja kuudesta koirasta peräti kolme nousi seisomaan :(

Yhteensä 269,5p ja lopputuloksissa sijoituksemme oli kahdeksas. Ei yhtään hullummin :)

Lopuksi vielä hurjat onnentoivotukset kärkikolmikolle! Kultaa voittivat Lentsu ja Jatsi, hopeaa Merja ja Sissi ja pronssia Päivi ja Pihka.

 

Lauantain kuvat: Hanna Seppä ja Jaana Hakola. Sunnuntain kuvat: Hanna Seppä. Tuhannesti kiitoksia hienoista kuvista!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti