tiistai 24. heinäkuuta 2007

Kuutamotottista


Iltasella vielä Hannan ja Veetin kanssa tottistelemassa ja ottamassa esineitä.  Ja vaikka otsikkona onkin kuutamotreenit, niin täytyy kyllä sanoa, että kuuta ei tosiaankaan näkynyt. Taivas oli pilvessä ja vettä sataa tihuutti :(


Toivo oli kentälle tullessaan varsin innoissaan.. Seuraamisrisu oli unohtunut kotiin, enkä jaksanut alkaa uutta puskasta repimään, joten otin sitten ilman. Tästä johtuen seuraaminen olikin aika vallattomannäköistä.. Toivo ei juurikaan painanut, mutta  edisti. Tämä parani hiukan, kun vain seurautin ja seurautin. Hitaassa kävelyssä Toivo ei kävellyt ollenkaan, vaan lähinnä pomppi istualtaan eteenpäin :) Sama homma käännöksissä. Kokeilin lisätä vauhtia ja hiukan parani (ilmeisesti mun on pakko sm:issä hiihtää ihan hirmuista vauhtia juoksu ja normaalikäynti osiot, että pystyn kävelemään hitaan kävelyn sitten vähän reippaammin..).


Liikkestä istuminen ok. Tässä annoin edelleen vartaloavun, mutta nyt jo vähän pienemmän ;) Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo hyvä. Luoksetulossa tosin aikamoinen banaani, mutta sitä en kyllä jaksa alkaa korjaamaan :) Liikkeestä seisomisessa meni TAAS maahan :(( Hitsi! Tätä sitten hinkattiinkin runsaasti, vaikkei virhe enää toistunutkaan. Ei vaikka otin vielä uudestaan liikkkeestä maahanmenojakin. Pitää pohtia. Jotenkin nyt tuntuu, että Toivo arpoo noita pysähdyksiä :((


Lopuksi vielä muutama ruutu, jotka kaikki oikein hyviä :) Hieman ehkä liian taakse Toivo jäi, mutta se ei nyt tällä hetkellä mitään haittaa .


Viljokin pääsi pikaisesti kentälle. Otin sillä hieman mini-ruutua (ruudun koko n. 2 x 2m). Nyt kaikki ruutuunmenot loistavia :)) Vihdoinkin vauhti alkaa olla sellainen kuin haluan. JIHUUU :))) Lopuksi vielä  hilluttelua ja leikkimistä kahdella narupallolla. Tämäkin on selvästi alkanut kehittyä, kun olen sitä vain sitkeästi tehnyt. Nyt leikki oli erittäin vauhdikasta ja siinä pysyi kokoajan hyvä tempo :)) Hyvä Viljami!!


Tottistelun jälkeen esineitä. Teimme ruudun aika haasteelliseen paikkaan... Kentän vieressä oli pieni metsän ympäröimä ruohoalue. Tallasimme siihen ruudun ja pidensimme ruutua vielä hiukan metsän puolelle. Veeti meni ensin ja Veetin työskentelyä katsellessa päätin hieman muuttaa alkuperäistä suunnitelmaani :)


Toivolle piilotettiin ruutuun kaksi esinettä ja ne molemmat jätettiin ruohikolle, toinen suht keskelle aluetta ja toinen hieman taaemmas. Ja voi että kun oli vaikeaa. Toivo teki aivan samalla tavalla kuin velipoika Veetikin. Juoksenteli alueen reunoja pitkin ja syvällä alueen takalaidalla olevassa pusikossa. Eikä sitten niin millään meinannut etsiä ruohoalueen keskeltä, missä esineet olivat. Muutaman kerran se viiletti hirmuista kyytiä aika läheltä esineitä, mutta ei joko saanut hajua tai sitten ei vaan reagoinut..


Takaesineeseen Toivo reagoi jossain vaiheessa, mutta ei malttanut tarkentaa, vaan viiletti tiehensä ennenkuin ehdin itse reagoida :(( Onneksi Toivo teki saman vielä toisenkin kerran ja juuri kun se meinasi taas suihkasta matkoihinsa, ehdin huutaa pari valittua sanaa. Heti huomautuksen jälkeen Toivo sitten tarkensikin työskentelyään, löysi esineen ja palautti sen vauhdilla mulle. Tämän jälkeen se nosti tosi nopeasti myös toisen esineen. Ihmeellistä! En ymmärrä mistä toi voi edes johtua? Yleensä Toivo malttaa tarkentaa tosi hyvin, mutta aina silloin tällöin työnteko menee tommoseks ärsyttäväks juoksenteluks ja esineet ikäänkuin menettävät merkityksensä.


Viljokin pääsi kokeilemaan :) Annoin sen nähdä vilaukselta kun Hanna lähti viemään esineitä ja syöttelin sen jälkeen Viljolle lihapullanpaloja odotellessa. Ensimmäinen esine löytyi melkein heti ja Viljo myös palautti sen hyvällä vauhdilla. Toinen esine olikin sitten vaikeampi löytää. Viljo pyöri liian edessä ja juoksenteli alueen sivuilla. Helpotin lopulta kävelemällä esinettä kohti, jolloin Viljo sen bongasikin :) Viljo lähti palauttamaan vauhdilla, mutta tiputti esineen kesken matkan. Pyysin sitä uudestaan hakemaan esineen, mutta eihän se enää sitä löytänyt :) Pyöri ihan väärässä paikassa ja nuuskutteli vaikka kuinka :)) Etsimme sitten esinettä yhdessä ja lopulta se löytyikin. Ja Viljokin sai iltaruokansa :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti