tiistai 24. heinäkuuta 2007

Jälkihommia :)


Eilein illalla kävimme Sarin ja vesikoirien kanssa jäljestelemässä ja jälkien vanhenemista odotellessa otimme esineruutua :) Ruudun koko oli n. 20m x 50m ja esineitä siellä oli kaikilla koirilla kolme (kukkaro, lasten sadekinnas ja pieneksi solmittu kravatti). Yksi esineistä laitettiin vasempaan takakulmaan, yksi alueen keskelle ja yksi ihan lähetyssivun läheisyyteen.


Mulla oli mukana kaikki kolme koiraa ja Sirukin pääsi pitkästä aikaa hommiin :) Siru meni muuten ihan hyvin, mutta takaesine tuotti sille hieman vaikeuksia. Alueen takareunana oli polku ja polku kaartoi siten, että vasen takakulma oli alueen syvin kohta. Hipsu pyöri kyllä hyvin siellä takareunan tuntumassa, mutta ei vaan suostunut menemään vasempaan takanurkkaan. Helpotin sitten lopulta kävelemällä kohti esinettä ja lopulta Siru sen bongasikin :))


Sirun jälkeen hommiin pääsi Viljo. Viljami oli superpätevä ja nosti kaikki kolme esinettä nopeassa tahdissa :) Vähän samantyylinen se on kuin Toivokin, eli juoksee mielellään aika takana ja etuesineet ovat yleensä ne vaikeimmat. Tälläkin kertaa viimeisenä nousi se kaikkein lähin. Pitäisi taas varmaan ottaa reagointiharjoituksia hihnassa.


Toivo oli myös tällä kerralla erittäin hyvä. Haki ensin takaesineen, sitten keskellä olevan ja lopuksi sen kaikkein lähimmän :) Aikaa kului ehkä pari minuuttia. Hyvä Tonanza!


Sitten jäljet. Viljon jälki oli reilun tunnin vanha, pituudeltaan ehkä 200-300m ja täynnä mutkia ja kulmia :) Alku meni vähän sähellykseksi, sillä Viljolla oli taas kerran liian kiire. Se ajoi kulmista ohi, pyöri ja hyöri yrittäessään löytää jäljen uudestaan. Loppua kohden meno rauhoittui ja parani, kun Viljo  tajusi, ettei se onnistu koheltamisella :) Ajattelinkin, että ajan Viljon kanssa nyt jonkin aikaa tämäntyyppisiä tosi mutkaisia ja paljon kulmia sisältäviä jälkiä. Vaikeamilla jäljillä sen on keskityttävä paremmin, jos se mielii onnistua :))


Toivolle oli tällä keralla janaharjoitus. Kolme janaa, joista kahdessa jälki lähti oikealle ja yhdessä vasemmalla. Jälkien pituus ehkä 30-50 m ja jokaisen jäljen lopussa keppi. Kaksi ekaa janaa meni suht hyvin. Toivo eteni aika suoraan, reagoi nopeasti jälkeen ja alkoi ajamaan oikeaan suuntaan. Viimeisellä janalla yritti sitten singota joka suuntaan ja meinasi myös lähteä takajäljelle :((


En ole kovinkaan paljon tehnyt Toivon kanssa janaharjoituksia ja sen kyllä huomaa :( Meidän janat on kisoissa monesti hirveetä sinkoilua ja sähläystä. Toivo ei tahdo millään edetä suoraan, vaan pyrkii jatkuvasti kaartamaan sivulle. Aika-ajoin aina päätän, että nyt laitan janatyöskentelyn kuntoon, mutta ainakin tähän meneessä olen joka kerta luovuttanut hyvinkin nopeasti :) Olen kokeillut vaikka mitä tapaa ja erinäisiä kikkakolmosia, mutta ainoa mitä tunnun saavan aikaiseksi on hillitön vauhti. Muutama janatreeni ja sen jälkeen Toivo lähtee kuin ohjus ja yleensä vielä sillä tuloksella, että mä lennän kaaressa perässä :((


Tänä aamuna sitten jälleen jälkimetsään. Nyt tein kaikille koirille mutkaiset, n.400-500m pitkät jäljet. Sirun ja Viljon jäljille tuli ikää reilu puoli tuntia ja Toivon jäljelle tunti. Enempää en jaksanut odotella :)


Siru pääsi ensimmäisenä jäljestämään ja se menikin loistavasti. Yhdessäkään kulmassa se ei hukannut ja muutenkin kiemurat sujuivat mallikkaasti. Hyvä Hipsu :)


Sitten Viljo. William aloitti taas vauhdilla. Selkeästi se oli kuitenkin yön aikana pohdiskellut eilisiä treenejä ja nyt se jäljesti paljon paremmin :) Muutama kulma meni vähän pitkäksi, mutta muuten se pysyi hienosti jäljellä ja selvitti vaikeatkin mutkat. Jälkimotivaatio sillä on tosi hyvä ja se jaksaa kyllä työskennellä :)) Mä en tosin vieläkään oikein osaa sitä lukea :( Se on semmoinen iloinen, joka suuntaan sinkoileva ja pomppiva otus ja aivan erityylinen jäljestäjä kuin Siru ja Toivo (joista on tosi helppo nähdä milloin ne ovat jäljellä ja milloin eivät). No, ehkä mä jossain vaiheessa vielä opin Viljoakin ymmärtämään :))


Toivon jäljen kanssa kävi hieman huono tuuri. Olin juuri saanut jäljen valmiiksi, kun eikös paikalle pöllähdäkin joku hemmetin perhe marjastamaan. Marjoja siinä kohtaa ei juurikaan ollut, joten eivät ne kauaa viipyneet, mutta aika tehokkaasti ehtivät kuitenkin tamppaamaan koko janan ja alkujäljen :(( En jaksanut enää alkaa uutta jälkeä tekemään, joten päätin vain koittaa miten käy. Janalta Toivo ei saanut jälkeä enää nostettua. Tai sai, mutta ei sitä oikeaa :) Kävelin sitten vain hieman eteenpäin kunnes Toivo bongasi oikean jäljen ja lähti jäljestämään. Ehkä 10-15 m etenemisen jälkeen tuli taas ilmeisesti hyvin tallattu kohta, sillä Toivo alkoi pyöriä ja sillä oli vaikeuksia päättää mihin suuntaan jatkaa. Selvisimme kuitenkin tästä ja tulimme ensimmäiseen piikkiin. Tästä Toivo ajoi hieman yli, mutta löysi jäljen nopeasti uudelleen. Olin tehnyt jäljelle muutaman aika haasteellisen kohdan, jotka tuottivatkin Toivolle hieman päänvaivaa :) Piikin jälkeen jälki jatkui suoraan n. 20m ja tuli tielle. Tällä kertaa en ylittänyt tietä, vaan tielle tultuani tein siihen 90 asteen kulman ja kävelin tien oikeaa laitaa eteenpäin n. 30m, siten että vasen jalka oli tiellä ja oikea ihan vähän pientareen puolella. Vasta tämän jälkeen ylitin tien :) Toivo ajoi tielle hienosti, ylitti tien ja hukkasi tietenkin jäljen. Sitten se pyöri, nuuskutteli, palasi takaisin tien toiselle puolelle ja teki kovasti töitä, ennenkuin viimein havaitsí mihin suuntaan jälki jatkui :)) Tieosuuden Toivo ajoi tavallista tarkemmin ja hitaammin.


Tämän vaikean kohdan jälkeen olikin sitten aika pian keppi, jonka Toivo bongasi loistavasti :)) Tämän jälkeen jälki mutkitteli jonkin aikaa metsässä ja tuli sitten uudestaan tielle. Tässäkin kohdassa oli tietysti kulma, mutta nyt hieman erilailla. Eli nyt ylitin ensin tien ja tein vasta sen jälkeen kulman ja jatkoin matkaa tietä pitkin samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerran. Tämä kohta oli Toivollekin jo paljon helpompi :) Pari kertaa se vieläkin joutui pyörähtämään, ennenkuin sai selville mihin jälki jatkui, mutta tosi hyvin kuitenkin :) Tietä pitkin matka jatkui n.20-30m, jonka jälkeen uudestaan tien yli ja sitten olikin jäljellä enää helppo suora viimeiselle kepille :) Vimppa keppi nousi loistavasti ja loppupalkaksi hieman jättipallon heittoa :))


Hyvät treenit, kiva saada Toivollekin joskus hieman enemmän haastetta :)))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti