keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Vimpattaja treenaa


Viljo on hullu :) Nyt kun sen hampaat ovat viimeinkin vaihtuneet, niin siihen on tullut treeneissä aikalailla lisää virtaa.


Tänään kävimme pentutreffeillä. Mukana menossa olivat Viljon lisäksi pikku-kelpie, aivan pikkuinen snautseri ja pieni pystykorva risteytys :) Pentujen lisäksi mukaan tuli pari kilttiä aikuista koiraa. Pentuset pääsivät peuhaamaan keskenään ja varsin hauskaa niillä näyttikin olevan. Kiva saada Viljolle hieman erinäköisiä ja kokoisia koirakavereita :)


Pentuleikkien jälkeen suuntasimme uimaan Sarin ja vesikoirien kanssa. Järvellä tuuli voimakkaasti ja siitä johtuen aallokkokin oli aika kova. Tämä vaikeuttikin hieman veteen heitettyjen keppien löytämistä :D 


Vilvoittavan uimareissun jälkeen suuntasimme tottiskentälle :) Lämpötila taisi olla +26, joten tehtiin suht lyhyt treeni. Viljo otti aluksi jälleen hieman leikkimistä ja sitten muutaman vauhtinoudon metallilla. Noudoissa voisi mennä nopeammin kapuloille ja takaisin tuloonkaan en ole ihan tyytyväinen. Voisi juosta vieläkin nopeammin ja saisi myös tuoda kapulaa hieman pitemmälle. Nyt tuppaa pudottamaan melkein samantien :( Jokusen kerran odotinkin, että Viljo kävi hakemassa kapulan uudestaan, ennen kuin palkkasin lelulla.


Kosketusalustan lätkiminen sujui tänään ihan hyvin :) Vieläkin tosin meinaa aina silloin tällöin ottaa lätkän suuhunsa, jos olen liian hidas.


Namin avulla teimme seuraamista, kaukoja ja liikkeestä istumista. Seuraaminen oli suurimmaksi osaksi erittäin hyvää. Otin edelleen lyhyttä pätkää, perusasentoja ja käännöksiä. Ainoa virhe on oikeastaan se, että Viljo aika ajoin vinottaa mun taakse (pitäisiköhän viimeinkin vaihtaa palkkaustapaa:) Hyvin Viljo kyllä jaksaa, vaikka nytkin oli tooosi kuuma ja hinkkasin aikas kauan :) Välillä tosin otin hieman temppuja (jalkojen välistä pujottelua, pyörimistä ja tassun antamista), ettei vain pääse työskentelyvire laskemaan :P Tämän seurauksena Viljo-marakatti sitten intoutuikin aikalailla pyörimään, hyörimään ja pomppimaan..


Kaukot olivat tänään aikalailla hukuksissa. Maahanmeno oli täysin unohtunut :( Viljo ei laskeutunut kuin puoleen väliin ja siitäkin sitten pomppasi heti takaisin ylös. Päädyin lopulta muistuttelemaan naksun kanssa mitä kuuluu tehdä ja sitten sujuikin, hmm. ei ainakaan täysin suunnitelman mukaan :) Viljo intoutui kovasti ja testaili kaikenlaisia temppuja ja erilaisia versioita maahanmenosta. Kyllä sieltä niitä hyviäkin suorituksia löytyi, mutta aika paljon myös kaikkea ylimääräistä. Tämähän on myös yksi asia missä Viljo on ihan selkeästi erilainen kuin Toivo. Toivohan on myös varsin innokas yrittämään ja tekee nopeasti, mutta sillä ei juuri koskaan tule liikkeisiin mitään ylimääräistä. Kun Toivo esim. nousee seisomaan, niin se on sitten siinä. Ei siihen tule sen jälkeen mitään turhaa. Viljo sen sijaan ehtii seisoessaan teputtaa jaloillaan ja tehdä miljoona muutakin, ei aina niin toivottavaa asiaa.


Liikeestä istumista otin jälleen namilla ohjaamalla. Olen tehnyt nyt niin, että työnnän namin avulla Viljoa vähän taaksepäin. Tämä on toiminut hyvin ja Viljo istuu nopeasti. Mietiskelin tosin hieman, että kannattasiko se sittenkin opetttaa istumaan eteenpäin (etujalat pysyy paikoillaan ja takajalat liikkuu eteen). Saattaisi ehkä kuitenkin olla nopeampi tapa istua!? Tosin sitten pitäisi opettaa kaukokäskyihin eri tekniikka (takajalat pysyy paikoillaan ja etujalat liikkuu taakse). Pitää pohtia.


Aika taitava poika toi prinssi William kyllä jo alkaa olla. Ja varsin nopea ja innokas :) Voisi jopa sanoa, että aika ajoin liiankin innokas :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti