keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Seuraamispohdintaa


Sunnuntaina käväisin treenailemassa pääkaupunkiseudulla :) Toivo otti sm:iin valmistavaa treeniä ja Viljo ihan lyhyen treenin, joka koostui luoksetulosta, parista noudosta ja seuraamisesta


Näytin Viljon seuraamista kasvattajalle ja Riitta oli sitä mieltä, että Viljon etujalkojen rytmitykseen pitäisi kiinnittää huomiota. Olen itsekin kyllä katsellut, että meno on turhan innokasta ja pomppivaa aina välillä, mutta en ole sen kummemmin jaksanut tehdä asialle mitään ;) Riitta ehdotti, että ottaisin nyt ihan namilla imuttamalla, jotta saisin Viljon askelluksen tasaisemmaksi. Kokeilin tätä, mutta Viljo ei oikein ymmärtänyt ideaa :( Sitä ei ole pahemmin kädellä ohjattu, joten se ei osannut ollenkaan seurata namia, vaan poukkoili entistä innokkaammin ja singahti jatkuvasti käden alta liian eteen.


Mietiskelin tätä asiaa aika paljon jälkeenpäin. En tiedä onko tässä vaiheessa enää mitään järkeä lähteä opettamaan Viljoa kiinni namikäteen? Toisaalta olisi kyllä kiva saada askelrytmi paremmaksi ja se taitaa olla aika vaikeaa ilman ohjausta. Tähän mennessähän olen rakentanut seuraamisen suurimmaksi osaksi sheippaamalla (aluksi käytin myös hieman houkuttelua, että sain toiminnan nopeammin halutunlaiseksi:). Tällä hetkellä Viljo askeltaa epätasaisesti aina alussa, mutta sitten kun otan pitempää pätkää se rauhottuu yleensä jonkin verran. Paikka, etäisyys ja kontakti ovat loistavat :) En tiedä pitäisikö reilusti vaan ottaa pitempää pätkää, jotta pääsisin palkkaamaan paremmasta suorituksesta!? Ihan hirmuisesti pidempään en kyllä vielä tässä vaiheessa haluaisi seurauttaa.. Viljolle tulee herkästi yliyrittämistä, jos palkkaa ei ala kuulua. Yksi vaihtoehto voisi olla myös se, että sanallisesti huomauttaisin liian pomppivasta tyylistä?? Viljohan ei ole mua kohtaan yhtään herkkis, joten pieni kielto voisi toimia oikein loistavasti :) No, pitää vielä vähän mietiskellä. 


Jos jollakulla tulee mieleen joku kuningasidea, niin saa mieluusti ehdottaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti