tiistai 4. joulukuuta 2012

Tokoa jälleen

Pakkaset jatkuu, mutta onneksi on lämmin halli lähistöllä :) Heti maanantaina kävinkin vetäisemässä pienet tokotreenit. Ohjelmassa kisamaista ja palkkaamattomuutta. Tein paikalla oloja lukuunottamatta isoilla koirilla läpi koko evl:n. Kirjoittelen kunkin koiran kohdalta ylös vain ne huomion arvoiset asiat.

Toivo:

 • Toivo on kaiken kaikkiaan hyvällä malilla :) Sivulle siirtymiset ovat parantuneet huimasti ihan vaan sillä, että satunnaisesti pyörähdän alta pois ja Toivo joutuu työskentelemään kovemmin päästäkseen oikealle paikalla. 
 • Ennakointi. Tämä on vanhan ja kokeneen koiran ongelma. Toivo tietää niin hyvin mitä tulee seuraavaksi :) Etenkin edestä sivulle siirtymiin muista pitkät viiveet!!!
 • Lähtisikö Toivo mahdollisesti Lempäälän karsintaan? :)Viljo:
 • Äh, Viljo ei nyt jotenkaan ole iskussa :( Kaikkea pientä hutilointia ja zetassa jälleen sama virhe (ei istunut).
 • Luoksetuloja tein lopuksi takapalkalla ja ne olivat tosi hyviä!! Voisi koittaa tehdä kuurin näitä ja katsoa onko toivottua vaikutusta stoppeihin?
 • Paikalla oloja pitäisi päästä ottamaan kisamaisemmin. Istumisen virhettä en saa koskaan kiinni treeneissä :( Istuu skarppina vaikka kuinka kauan, mutta kisoissa suoritus on sitten valitettavasti jotain ihan muuta..

Metku:
 • Metkun kanssa pitää tehdä kisamaista/palkatonta treeniä ja paljon! Odotukset palkan suhteen ovat aivan liian korkealla.. ja sitten kun palkkaa ei tulekaan, niin Metkulainen tekee herkästi omia ratkaisuja... Esim. ruutuun lähti ihan miljoonaa ja havaitessaan ettei siellä olekaan palloa (on ollut parissa viime treenissä:), niin törkeästi mun huudoista välittämättä singahti hallin toisella seinustalla olleelle treenikassille ja haki sieltä lelun :-O 
 • Metkun kanssa pitää muistaa myös rikkoa kaavoja! Se on vähän sen oloinen koira, ettei sen ole aina hyvä tietää mitä seuraavaksi tapahtuu :P Nytkin liitin mm. ohjattuun noutoon muutaman kaukokäskyjen vaihdon ennen kuin päästin jatkamaan merkiltä.
 • Seuraaminen on mennyt mielestäni eteenpäin :) Jatkossa vaan pidempiä pätkiä ja koira työskentelemään! Lyhyet hinkutukset ja runsas palkkaus nostavat ainoastaan virettä ja saavat aikaan yliyrittämistä.
Lee:
 • Leen kanssa pitää muistaa panostaa leikkimiseen ja palkkaukseen! Sehän leikkii tosi tosi hyvin, mutta selvästi arvottaa leluja (ja siitä taas minä en pidä). Leen ehdoton suosikki on vihreä limapallo ja sitä se ei mieluusti vaihda mihinkään muuhun. Minä taas haluan että se vaihtaa riemumielin ihan minkä tahansa lelun siihen mitä sille ikinä vain keksin tarjota :) Pitää muistaa tehdä enemmän myös kahden lelun leikkiä! Varsinkin pallot ovat sellaisia joiden kanssa Lee jää mieluusti pelailemaan/mälläilemään ja palautus saattaa välillä kestää..
 • Luoksetuloja kokeilin samaan tapaan miten Riitta teki joskus Tikan kanssa :) Eli takapalkka-> kutsuin luokse-> palkkasin namilla-> ja lopuksi vielä vapautin takapalkalle. Toimi aika kivasti. Kokeilin muutamaa stoppiakin ja nämäkin hyvin :) Ei alkanut ainakaan vielä yhtään ennakoimaan :D 
 • Ehkä olisi jo korkea aika alkaa yhdistelemään palasia valmiiksi liikkeiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti