lauantai 1. joulukuuta 2012

Pikku mansikista ei taidakaan jäädä mansikki :P

Kotitreeniä etupäässä viime päivinä. Kaukoja, jääviä, seuraamista. Siinä oikeastaan kuluneen viikon treeninaiheet :) Isojen koirien kanssa ei mitään erityisempää. Samat vanhat ongelmat ja samaa vanhaa hinkutusta niiden korjaamiseksi :P

Leen treeneistä on paljon mukavampi kirjoittaa. Pennun/nuoren koiran kanssa edistyminen on aivan toista luokkaa ja kehityksen oikeasti huomaa :) Olemme harjoitelleet merkin paikkaa, sivulle tuloja, seuraamista, jääviä ja kaukoja. Kehonhallintaakin on tehty ja lisäksi työn alla on pari temppua. Lee on hieno <3 Pidän siitä päivä päivältä vain enemmän! Sen tekemiseen on tullut viime aikoina hirmuisesti lisää vauhtia, voimaa ja asennetta. Ei siitä tosiaankaan mitään pikku mansikkia tule :) Veikkaisin pikemminkin jotain Toivon ja Viljon välimallia. Se on niin cool ja silti ihan tulta :)

Leen seuraaminen on tosi hienoa!! Olen suorastaan ylpeä itsestäni että olen kerrankin aikaansaanut jotain niin korrektia, mutta silti niin hienoa :) Paikka on loistava, kontakti on loistava ja takaosaansa Lee käyttää erinomaisesti. Olen myös malttanut edelleen palkata ainoastaan namilla :-O Vire on kylläkin nousemaan päin, joten pakko hehkuttaa nyt kun siihen on vielä mahdollisuus :P

Merkin paikkaa on hiottu läheltä ja etupäässä tarjoamisen kautta. Lähtee kyllä tosi sähäkästi ja hirmuista vauhtia matkaan!! Saattaa tehdä myös jättiloikan juuri ennen merkkiä, joten olen jonkin verran juoksuttanut takaisin minulla olevaan leluun.

Kaukoista i-m on aikalailla valmis. Aina ei kylläkään malta odottaa käskyä vaan jumppailee omaan tahtiin.. Nousee istumaan tosi ryhdikkäästi mistä pidän :) m-s vaihdoissa on haettu vasta oikeaa tekniikkaa ja treenattu liikkeitä lihasmuistiin. Tämä on tuskallinen vaihe.. Lee ottaa namin vuoronperään molemmista käsistä ja välillä namia tavoitellessaan puree myös sormia. Pitäis varmaan tehdä tätä jumppaa hanskat kädessä ;o)

Istumisia, seisomisia ja maahanmenoja on tehty monella eri tapaa. Edessä, sivulla, liikkeessä, häiriöillä ja ilman. Olen palkannut nopeita asentoja ja hionut kestoa. Leellä onkin jo hyvä käsitys siitä mitä sen kuuluu tehdä :) Se pitää asennon vaikka yrittäisin häiritä sitä namilla/lelulla tai fyysisesti siirtää sitä pois paikoiltaan (esim. vetää pannasta, työntää kevyesti kyljestä tai vaikkapa yrittää siirtää sen tassua). Viime päivinä on harjoiteltu myös itsehillintää :) Olen leikkinyt hetkisen lelulla, asettanut sen sitten maahan ja sen jälkeen tehnyt Leen kanssa namilla useita nopeita toistoja jotain tiettyä asentoa. Vapautan joka välissä, mutta vapaa-käskyllä ei saa ottaa lelua. Silloin pitää vain siirtyä pois asennosta uutta yritystä varten :) Välillä pääsee tottakai myös lelulle, mutta tähän on oma sana ja lisäksi olen ottanut kiinni pannasta ennen lelulle vapautusta. Ampuu kyllä leluun kiinni vähintään yhtä nopeasti kuin Viljo :D

Lopuksi muita asioita. Olen mietiskellyt pitäiskö tehdä kuten moni muukin ja siirtää blogi salasanan taakse tai kenties muuttaa asetuksia ja antaa kommentointi mahdollisuus vain niille ketkä sen nimellään pystyvät tekemään? Sinälläänhän mua ei hetkauta pätkän vertaa kenenkään nimettömän huutelijan kommentit. Kyseiset ihmiset eivät kuitenkaan ystäviäni ole, eivätkä myöskään minusta ja koiristani yhtikäs mitään oikeasti tiedä.

10 kommenttia:

 1. En tiedä mitään raukkamaisempaa kuin kommentoida (negatiivisesti) nimettömänä blogiin, jota toinen kirjoittaa avoimesti omalla nimellään :( Jos oikeasti haluaa vastauksen johonkin mieltä askarruttavaan kysymykseen, niin kysyy sitten omalla nimellään tai ihan kasvotusten. Mä ainakin jätän tuommoiset ihan omaan arvoonsa.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Anun kanssa.
  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 3. Täällä yksi sinulle tuntematon ihminen tunnustaa lukevansa blogia. Jostain muualta blogien linkkien kautta sun koirien elämää joskus sattumalta tullut seuraamaan ja olen niin Metkun ja nyt Leen söpöyden pauloissa, että harmittaisi kovasti jos salasanan taakse menisitte piiloon.
  Terkuin tuntematon vakkarilukija :)

  VastaaPoista
 4. Kun ei uskalla sanoa mielipiteitään omalla nimellään niin pelkurit kirjoittaa sitten anonyymina...Hyvin tuttu juttu myös mulle..oikeastaan vähän liiankin tuttu :)....Sulla on paljon lukijoita ja mitäs tuollaisesta välittää joka puskista huutelee, kuten näet on myös fiksuja anonyymejä jotka tykkäävät seurata blogiasi. Jatka samaan tahtiin ja anna puskajussien huudella.
  Juu..Lee on ihan mahtava, oikeastaan mäkin tutustuin siihen vasta nyt paremmin kun se oli meillä muutaman päivän<3
  Aikaisemmin koko lauma on ollut hössöttämässä niin että ei ole päässyt ihan kahdenkesken olemaan sen kanssa. Nyt kun "pojat" juoksivat vaan Metkun perässä niin Lee oli mun ihanan kiltti ja suloinen pehmoleluni ja nukkui sängyssä kainalossa :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen blogisi vakkarilukija :) Päiväni iloja on etenkin Viljon videot ja touhut. Viljon puolisisaren Pinton omistajana koen jotenkin niiiiiiiin tuttuina Viljomaisuudet :D On ollut kiva seurata myös nuorten koirien kasvamista ja edistymistä. Kiitos tästä mahdollisuudesta seurata blogia ja olisi oikein mukavaa lukea sitä tulevaisuudessakin!
  On ilo omistaa koiria, jotka antavat koko sielunsa yhdessä tekemiselle. Minusta on mahtavaa, että harrastajista löytyy ihmisiä, jotka vielä jakavat kokemuksensa iloineen ja murheineen blogin muodossa. Itse olen kovin huono kirjoittaja, joten jättäydyn mielelläni tekstin tuottamisesta lukijan puolelle :) Koulutuskokemuksista voi aina oppia jotakin ja löytää kokeilemisen arvoisia juttuja, kuten minäkin olen blogistasi löytänyt :) Kiitos vielä!

  Katja Partanen (Kodinvaihtajat: Pinto eli Eyespy Masterpiece, joka on jo kropaltaan niin rikki, ettei enää harrastele kotitehtäviä kummempia juttuja ja Flow eli Hakukaaren Ahku, josta yritän kaivaa tekemisen kanavia auki)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös yksi tuntematon, joka seuraa blogiasi. On tosi kiva, kun kerrot treeneistäsi niin tarkkaan, että niistä on vinkkiä myös muille. Kiitos Anne :)

  VastaaPoista
 8. Myös Paavo Meginpoika seuraa täällä ahkerasti hienon Toivo-papan ja kavereiden treenejä :)Anonyymit ilkeilijät jääkööt omaan arvoonsa - mitäs niistä! Tsemppiä treeneihin ja kisoihin!

  VastaaPoista
 9. Livin (M. Arkangeli) omistaja lukeutuu aktiiviseuraajaksi myös, kinuan sulta sitten salasanan, jos sellaisen otat käyttöön:)

  VastaaPoista
 10. Täällä myös aktiivinen lukija - on erittäin kiva lukea teidän treeneistä ja seurata nuorison edistymistä.
  Olen saanut myös ihanasti vinkkejä omiin tekemisiin - kiitos.

  - Ikuinen Toivo-fani: Pia
  www.lumipilven.net

  VastaaPoista