perjantai 19. lokakuuta 2012

Kotitokoa ja lambeja

Hittolainen. Hirvee hinku tokokisoihin, mutta ei kisoja missään! (ja ne harvat mitä on tarjolla ja suht lähellä ovat tietty täynnä) :( Ois ollu mukavaa käydä katsastamassa ainakin yks normikisa tässä vaiheessa... Karsintoihin lähtökin on vielä ihan auki. Ehkä en lähde? Huvin ja urheilun takia en jaksais satoja kilometrejä ajella.. Ja mihinkään muuhun meillä ei kuitenkaan mahkuja ole. Taso on tänä päivänä niin huima!! Ehkä fiksuinta on jäädä odottelemaan ensi kevättä ja kierrellä sitten vaan lähiseudun kisoja :)

Leen kanssa olen yrittänyt aktivoitua ja kotitokoilua onkin ahkerasti harrastettu. Lee on kyllä hauska :) Se on niiiin innoissaan ja tekee niiiiin tosissaan.

Seuraaminen on ainakin olohuoneessa hyvällä mallilla :P Leellä on hyvä käsitys oikeasta paikasta, se ei paina, ei puske, ei pompi, ei laahaa pyllyään maassa, eikä edistä :-O Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa sivuaskelia ja peruutusta ja hyvin se näytti nekin osaavan.

Kapulanpitoa ollaan myös treenailtu ja hyvin tämäkin sujuu. Erittäin keskittynyt pikku koira, jonka ilme muuttuu tuimaksi jos kapulaa yrittää vetää suusta ilman irti käskyä :) Hyvin harvoin myöskään mokaa vaikka kuinka yrittäisi houkutella nameilla tai lelulla. Tietää kyllä mitä pitää tehdä :) Luovutusasentoa arvon edelleen.. Leestä piti tulla mulle kisakoira myös pk-puolelle, mutta, mutta... Se on vakaasti päättänyt jäädä kääpiöksi :( Ikää on 8 kk ja se on edelleen selvästi Metkua pienempi.. Ehkäpä tää on merkki siitä, että Annen kannattaa unohtaa kesäkautena muut lajit ja keskittyä ainoastaan paimennukseen :P

Seisomisen opettaminen on ollut hieman tauolla.. Alottelin jo ajat sitten työstämään tätä hypyn kautta, mutta edelleen on vähän vaiheessa.. Muutamana iltana olen testannut mitä Lee muistaa ja kyllä sillä selvästi ideaa on! Edessäni se tekee hyviä seisomisia, mutta sivulla ei ymmärrä käskyä ollenkaan :P Aika kivasti se osaa myös pitää asennon vaikka vetäisin pannasta, yrittäisin hämätä namilla tai esim. työntäisin kevyesti kyljestä :)

Kaukot. Istu-maahan vaihdot sujuvat jo hienosti :) Olen yrittänyt palkan avulla ja osittain luopumisen kautta työstää istumista ryhdikkäämmäksi ja jättänyt vaiheittaiset istumiset palkkaamatta. Pitäisi tehdä enemmän myös kehonhallintaa parantavia temppuja, sillä Lee ei selvästikään vielä täysin hallitse koipiaan ;)

Metkun kanssa käväistiin aamupäivällä jälleen lambeja liikuttamassa ja iiik!! Metku oli superhyvä <3 Treenailtiin poispäinajoa, hakuja, jakoa ja singleä. Voi vitsit! Tää on vaan niin siisti laji ja mun treenimotivaationi on vähintäänkin taivaissa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti