tiistai 9. lokakuuta 2012

Katse kohti talvikautta

Pitkään kadoksissa ollut tokoiluinto tuntuisi pikkuhiljaa palailevan :) Pe ja la käväisin yksikseni hallilla treenimässä ja ma & ti tokoiltiin Sarin kanssa uusilla, suht läheltä löydetyiltä loistavilla ruohokentillä (Siuro ja Karkku).

Toivo

 • Hitsiläinen. Sivulle siirtymiset tökkii ja pahasti :-/ Erillistreeninä toimii (esim. edestä sivulle jumppana tms.), mutta kun yhdistää kokonaiseen liikkeeseen niin ei sitten niin millään. Kokonaisia liikkeitä onkin nyt hinkattu ja PALJON!!
 • Ruutu. Toivo on alkanut vuosien saatossa hieman luistella ruutuun menossa ja kääntyy mieluusti heti ruutunauhan ylitettyään. Olenkin viime aikoina palkannut paljon pelkästään ruutua kohti juoksemista (kun Toivo kiitää kohti ruutua heitän pallon sen eteen - tai ainakin yritän heittää;) Tämä on siirtänyt paikkaa huomattavasti taaemmaksi - ja välillä, jos Toivo epäilee pallon olevan tulossa, se ei muista edes pysähtyä koko ruutuun vaan jatkaa juoksuaan ruudun läpi :P
 • Luoksetulo. Tässä on oikeastaan kaksi ongelmaa. Eteentulo ja se hiton sivulle siirtyminen. Eteentuloissa olen ottanut jälleen käyttöön vanhan hyväksi havaitun pallo leuan alla kikan. Tämä suoristaa yleensä hyvin asentoa ja lisäksi Toivo ennakoi sen verran palkkaa että jää hieman kauemmas :) Sivulle siirtymisissä olen ollut tyly ja jos/kun Toivo jää vinoon selän taakse siirrän sen oikeaan kohtaan, näytän menetettyä palkkaa ja teetän koko liikkeen uudestaan.
 • Ohjattu. Tässä on ollut ongelmana vanha tuttu keskikapulalle rynnistys. Olen teettänyt välillä aika ilkeitäkin treenejä ja laittanut keskimmäistä kapulaa oikein tyrkylle muutaman metrin päähän merkistä. Noudettavat kapulat puolestaan ovat olleet usein melko samassa linjassa merkin kanssa, jotta Toivon olisi pakko tehdä kunnon käännökset oikealle tai vasemmalle. On toiminut suht kivasti :)


Viljo

 • Seuraaminen. Ongelmaliike nro. 1 varmaan aina ja ikuisesti :P Olen yrittänyt rauhoittaa menoa huomauttamalla ja palkkaamalla rauhallisesti, mutta vaikeaa niin kovin vaikeaa..
 • Ohjattu. Tässä on samoja ongelmia kuin Toivollakin (kääntyy herkästi kohti keskimmäistä), joten korjaussarjaakin on tehty samalla kaavalla. Harjoitus tuntuu vain Viljolle vieläkin vaikeammalta käsittää.. Kun se ihana keskikapula olisi siinä niiiiin lähellä. Lisäksi olen yrittänyt korjailla vanhoja perusongelmia (kaarrattaa kapulan noston jälkeen ja tulee vinoon eteen). Vaikeaa tämäkin.
 • Hyppy. Suurin ongelma on hätäily ja hillitön säätäminen kapulan nostossa. Olenkin laittanut pelin poikki heti jos kapula alkaa lennellä sinne tänne, eikä Viljo saa sitä kerrasta suuhunsa. Nosto on kyllä parantunut, mutta ihan aina Viljo ei vaan muista keskittyä tarpeeksi..


Metku

 • Metkulainen on ollut tosi pätevä!! Tein muutama päivä sitten evl-tsekkiä ja se oli mun koiristani ylivoimaisesti paras :) Sille on oikeasti opetettu perusasiat niiiin paljon paremmin kuin Toivo ja Viljo raukoille..
 • Seuraaminen. Tämä on Metkun(kin) huonoin liike. En vain yksinkertaisesti osaa tätä opettaa :( Jotenkin saan aina aikaan yliyrittämistä, edistämistä ja painamista...
 • Luoksetulo. Metkun stopit eivät ole koskaan olleet huippuhyvät ja nyt en ole niitä pitkään aikaan edes treenannut (enkä kyllä aio hetkeen vielä treenatakaan. Luulen ettei Metku pysty niitä tällä hetkellä kunnolla edes tekemään:( ). Suoria luoksetuloja on otettu ja lisäksi hieman lähempää treenailtu sivulletuloja (Metku saattaa joskus osua jalkaani pyörähtäessään sivulle). Asenne on näissä nyt kohdillaan ja tykkään Metkun tyylistä singahtaa sivulle.
 •  Ruutu. Merkki on yleensä superhyvä ja ruudunpaikka samaten. Tämä liike vaatii ennenkaikkea vain lisää kokemusta ja toistoja (joskus matkalla ruutuun saattaa tulla hieman ylimääräisiä mutkia:)
 • Tunnari. Tätä on tehty suht vähän, mutta silti tää vaan toimii!! Metku menee ja tulee hyvin ja haistelukin on yleensä tosi siisti :)
 • Hyppy. Tässä ei mitään ihmeellistä, jos Metku vain malttaa odottaa lähtölupaa :P Luovutuksessa kannattaa muistaa välillä pitää pidempi viive, sillä Metku alkaa helposti ennakoida palkkaa/irrotuskäskyä (tämä koskee kaikkia noutoja!!).
 • Ohjattu. Tämäkin vaatii oikeastaan vaan kokemusta ja toistoja. Merkki on hyvä ja noudot kokonaisuudessaan samaten :) Joskus Metku on yrittänyt singahtaa merkin ohi suoraan kapulalle tai vastaavasti ei ole heti bongannut noudettavaa kapulaa. Mutta näitähän nyt sattuu nuorelle ja kokemattomalle koiralle.
 • Kaukot. Näitä on harkattu viime aikoina pääasiassa takapalkalla ja välillä olen kotitreeninä hionut yksittäisten vaihtojen tekniikkaa. Toimii ja parhaimmillaan tämä liike onkin 10+ :))


Lee

 • Voi, voi. Lee raukka on ollut aivan hunningolla :( Laiskanpuoleisesti ollaan treenailtu ja tuntuu ettei Lee osaa vieläkään yhtikäs mitään. Vika ei kuitenkaan onneksi ole koirassa, vaan saamattomassa ohjaajassa... Lee on innokas treenailija, nopea oppimaan ja keskittyy edelleen hienosti :)
 • Seuraaminen. Tämä on (ainakin vielä:) yllättävän hyvää!! Paikka on tosi hyvä, meno tasaista ja Lee käyttää hyvin takaosaansa. Olen myös malttanut palkata pääasiassa namilla (tosin hieman jo polttelisi pikkiriikkisen riekuttaa lelulla:P)
 • Nouto. Ollaan tehty pääasiassa vain vauhtinoutoja. Lee menee hyvin, nostaa hyvin ja lähtee heti pinkomaan takaisinpäin :) Kotitreeninä on kokeiltu myös pitoharjoituksia ja hienosti tämäkin idea on Leelle selvinnyt. Seuraavaksi pitäisi vain jaksaa alkaa yhdistellä..
 • Merkki ja ruutu. Nämäkin ovat yllättävän hyvällä mallilla ottaen huomioon kuinka vähän niitä on tehty. Merkillä en ole enää pitkään aikaan käyttänyt mitään apuja. Ruudussa on lätkä. Välillä vähän sotkee ja saattaa suunnistaa ruudussa kohti merkkejä. Kokemuksen puutetta.
 • Kaukot. Näitäkin olen hieman aloitellut.. Olen vahvistanut paikoillaan pysymistä eri asennoissa ja naksutellut jonkin verran s-i vaihtoja. Treenisuunnitelmat on kaikkiin vaihtoihin mietittynä, mutta osan vaihdoista aloitan todennäköisesti vasta kun Lee on niihin motorisesti valmiimpi (Lee on tällä hetkellä aika koipeliini, eikä hallitse kroppaansa vielä tarpeeksi hyvin).


Tokoilujen lisäksi ollaan hieman myös paimennettu :) Tiina päätti jättää itselleen talveksi pienen treenilammasryhmän ja tämähän tarkoittaa sitä, että minäkin pääsen säiden vain salliessa paimentelemaan läpi talven. Huippua!! Tämän hetken treenilaidun on suht iso (viime vuoden kisapelto) ja ainakin poispäinajoa on hyvä treenata. Metku ajelikin eilen aivan loistavia pätkiä jahka olin ensin ehkä tuhat kertaa palauttanut sen takaisin maahankäskyn antokohtaan ja liinaa käyttäen hieman neuvotellut kuunnellaanko niitä jarrutuskäskyjä vai ei.. Jarrun, etäisyyden pidon ja maahanmenon kun saisi talven aikana kuntoon, niin Metkulainen olisi ensi kisakautena varsin oiva peli :D

mini Metku <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti