torstai 5. kesäkuuta 2008

Paimennus
Helteestä huolimatta käväisimme tänä iltana paimentamassa. Laidun oli mukavasti varjossa, joten itseasiassa ei ollut edes kovin kuuma :) Ja mikä parasta. Pieniä, inhottavia ja pirusti purevia ötököitä ei ollut juuri ollenkaan :))))

Viljo pääsi laitumelle ensimmäisenä. Meidän piti alun perin treenailla vain pienellä neljän uuhen porukalla, mutta lampailla oli niin kova veto kavereiden luo, ettei Viljo saanut niitä pideltyä. Uuhet pyrkivät heti tilaisuuden tullen aitojen yli ja ainakin yksi siinä onnistuikin. Tämän jälkeen päädyimme yhdistämään porukan. Tämä olikin Viljolle tosi vaikeata. Nyt kun lampaita oli enemmän, niin ne liikuivat paljon jähmeämmin... Viljolla oli suuria vaikeuksia liikuttaa laumaa ja muutenkin se arkaili aikalailla :( Välillä se myös nollasi päätään juoksemalla hurjasti. Se väsähti aika nopeasti ja siinä vaiheessa päätin tulla pois. Sanomattakin on selvää, ettei itsellä ollut taaskaan mitkään huippufiilikset :((

Uutta kierrosta odottaessaan Viljo ilmeisesti tsemppasi itseään, sillä toinen sessio meni yllättäen paljon paremmin. Nyt Viljo uskalsi yrittää enemmän ja näin ollen se myös sai lauman liikkeelle aivan eri tavalla :) Hieman sitä edelleen jännitti, sillä aivan flänkkien lopussa se monasti teki syöksyn kohti laumaa. Tähän en kuitenkaan juurikaan puuttunut. Tein taas pieniä hakuja ja aina sopivassa kohdassa laitoin Viljon tasapainossa maahan. Tästä sitten pieniä pätkiä lähestymistä. Nämä sujuivat itseasiassa paremmin kuin koskaan aikaisemmin ja aina välillä Viljon meno näytti tosi hienolta :) Ihan suoraan se ei kylläkään lähestynyt, vaan teki lauman takana sellaista pienen pientä seilaavaa liikettä. Aina välillä, hyvin onnistuneen lähestymispätkän jälkeen, annoin Viljon  tuulettaa aivojaan ja hieman humputella :) Sitten taas sopivassa kohdassa koira maahan ja uutta yritystä :))

Ihan ok treenit loppujen lopuksi, vaikka alkuun meinasikin taas epätoivo iskeä.

Nyt nukkumaan ja huomenna auton nokka kohti Oulua :D Pitäkäähän meille peukkuja!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti