keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Paimenkurssilla


Torstaina 4.10 matkasin kuunteluoppilaaksi Timothy Longtonin paimenkurssille. Kurssi pidettiin Juupajoella ja kurssille osallistui viisi koirakkoa. Matkaseuraksi lähti Nina, joka osoittautui aivan loistavaksi tiedon lypsäjäksi :) Kiitos siitä!! Ilman Ninaa hiukan jäyhästä englantilaisesta kouluttajasta ei varmastikkaan olisi saatu samalla tavalla tietoa ulos :)


Kurssin kouluttaja tuli siis englannista ja oli pitkän linjan paimenkoiraharrastaja (lähestulkoon koko hänen sukunsa kilpaili paimennuksessa ja paimenopit oli peritty suurinpiirtein jo äidinmaidosta:). Koiria hänellä oli kotona kaksikymmentä ja paimennettavina eläiminä sekä lampaita että nautoja.


Itse koulutuksesta. Kouluttajan ulosanti ei ehkä ollut ihan paras mahdollinen. Osittain ehkä sen takia, että hänelle itselleen asiat olivat niin itsestään selviä (toisin kuin meille hieman kokemattomammille tumpeloille:) Hänellä ei siis ollut antaa mitään selkeää valmista ideologiaa, että tee näin ja näin, vaan aina toimittiin tilanteen ja koiran mukaan. Opetuksessa hän painotti sitä, että perusteet tulee opettaa huolella ja aina jos tulee ongelmia kannattaa palata takaisinpäin ja helpottaa treenejä hetkellisesti. Aina välillä kannattaa myös uskaltaa testata mitä koira osaa eli esim. haussa kokeilla välillä ihan selkeästi pidempiä matkoja ja jos se ei toimi, niin sitten vaan yksinkertaisesti palataan taas treenaamaan lähempää.


Kurssille osallistuneet koirat olivat kaikki varsin lupaavan oloisia :) Eniten pidin nuoresta Tatzista (joka on entisen koirani pikku-Kirpun sisar:). Mielettömän makea, pieni, sähäkkä ja innokas narttu :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti