tiistai 1. joulukuuta 2015

Voitto

Kirjoitetaan jokunen sananen Voitosta. Se voisi ehkä olla jossain vaiheessa myynnissä jos oikea koti ja sille oikea ihminen tulee vastaan.

Voitto on huipputyyppi. Se on tasapainoinen, hyvä hermoinen ja avoin. Sillä ei tunnu olevan huonoja päiviä ja se on aina iloinen. Perusluonteeltaan Voitto on rauhallinen ja järkevä. Sitä ei ole juurikaan sosiaalistettu ja kaupungissakin se on tainnut käydä elämänsä aikana tasan kerran :P Siltikään se ei ole ihmetellyt koskaan oikeastaan yhtään mitään. Se on mennyt aina reippaasti uusiin paikkoihin ja tutustunut uusiin asioihin.

Harrastuskaverina Voitto on innokas ja nopea. Se on yritteliäs ja sillä on hyvä koulutettavuus. Voitto kestää hyvin huomauttamista, mutta kilttinä ja nöyränä koirana se ei mielestäni olisi parhaimmillaan kovin epäreilulla tai karskeja otteita käyttävällä ohjaajalla. Voitto haluaa tehdä oikein ja sille on tärkeää että ohjaaja on siihen tyytyväinen. Voiton kanssa ei tarvitse vääntää, vaan se tekee kyllä parhaansa kunhan vain ymmärtää mitä siltä halutaan. Voitto on ollut pienestä asti erittäin keskittymiskykyinen ja hyvin työstettävissä oleva. Se ei tunnu olevan myöskään mitenkään erityisen häiriöherkkä. Tokoon olen tehnyt sille hyvät pohjat. Lisäksi olemme hieman aloitelleet agilityä. Jälkeä on Voitto on tehnyt ihan pikku pentuna.

Voitto on syttynyt lampaille ja lisäksi se paimentaa myös ankkoja. Paimenkoirana Voitto tuntuu hyvin luontaiselta. Sillä on loistava eläinfiilis ja hienot flänkit. Lisäksi se tyylikäs ja tarvittaessa erittäin nopea. Voitto ei arastele eläimiä ja menee hyvin ahtaisiinkin paikkoihin. Sen kanssa on jo pitkään pystynyt tekemään ihan oikeitakin töitä ja se on ollut mukanani niin siirroissa kuin auttamassa lampaiden ja ankkojen ruokinnassa ja kuivituksessakin.

Voitto on pieni ja kevyt uros. Se on n. 50cm korkea ja painaa tällä hetkellä 13kg. Sillä emänsä tapaan lihaksikas atleettivartalo ja se hallitsee kroppansa hyvin. Turkki on lyhyt, mutta erittäin paksu ja tuuhea.

Tällä hetkellä pientä epätietoisuutta tuo Voiton varpaassa oleva murtuma. Ennusteen pitäisi olla hyvä, mutta katsotaan nyt rauhassa kuinka paraneminen etenee. Luustokuvat olisi tarkoitus ottaa vuodenvaihteen jälkeen ja samalla tsekattaan uudestaan myös varvas.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti