maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sunnuntai

Sunnuntaina pakattiin viisi koiraa Riitan autoon ja huristeltiin päiväksi Paimioon. Ohjelmassa lammastelua ja tokoilua kolmen pennun sekä Leen, Cassin ja Tikan voimin :) Mukana menossa Leen lapsista Voitto, Ipa ja Rin.

Paimennuksella aloitettiin tai ainakin kovasti yritettiin :P Pässipojat eivät todellakaan olleet yhteistyöhaluisia!! Aluksi jumpittelivat, eivät halunneet ulos, jne. Ulkona porhalsivat hetkenpäästä aidoista ja koirista läpi ja vetivät pukkilaukkaa pitkin pihaa. Laitettiin ne sitten takaisin sisällä.. Tämän jälkeen kokeiltiin samaa kolmella todennäköisesti tyhjäksi jääneellä uuhella, mutta nämä tädit olivat puolestaan aivan liian liukkaita edes ajatella pikku pennuille.. Leen haettua kertaalleen tädit pitkin maita ja mantuja päätettiin siirtyä suosiolla sisälle.

Pässitkin olivat kuulemma olleet sisällä hyvin yhteistyöhaluisia. Pikkaisen jähmeitä, mutta liikkuneet kyllä koiran alta pois. Ajattelin että liikutan niitä vähän Cassilla ja jos ovat ok, niin kokeillaan sitten Leen pentusilla. Muutama kierros karsinaa ympäri meni hyvin ja ehdin jo ottaa Voitonkin matkaan mukaan. Sen jälkeen yhdellä pässillä meni kuppi totaalisesti nurin ja se latasi karsinan toisesta päästä täydellä vauhdilla Cassin kylkeen.. Cass teki pienen väistöliikkeen ja itse nappasin Voiton pikaisesti turvaan. Onneksi se ei jäänyt alle! Äkkiä pentu pois karsinasta ja Cass sai jatkaa hommia. Se likka taitaa olla melkoisen kova luu!! :-O Ei ollut millänsäkään tapahtuneesta. Täysin intensiivisesti ja rauhallisesti jatkoi pienen väistöliikkeen jälkeen työskentelyä. Liikutin pässejä vielä muutaman kierroksen ja kertaalleen ne juoksivat suurinpiirtein Cassin päältä kun se makasi littanana tuijottamassa niitä seinän vieressä. Tällöinkin se oli täysin cool. Ilmekään ei värähtänyt vaikka eläimet rullasivat lähestulkoon päältä. Taitaa olla isänsä tyttö! :) Tosi kurjaa tietysti että puskeminen pääsi tapahtumaan ja onneksi ei käynyt pahemmin!! Cass on kuitenkin vielä niin nuori ja hyvin kokematon. Mukavaa kuitenkin nähdä että Cass alkaa vihdoinkin lunastaa niitä odotuksia mitä siihen on asetettu ja osoittamaan niitä ominaisuuksia mitä sen ottaessani toivoinkin saavani :) Siitä tulee takuulla isona tyttönä sairaanmakee!!!

Koska pässit olivat kokonaan pois laskuista liikuteltiin pentusten kanssa pikkaisen uuhia sisällä. Ipa ja Rin taisivat tehdä kaksi kierrosta ja Voitolle riitti yksi. Alkuun kaikkia pikkaisen jänskätti ja ainakin Voitto nautti myös lampaanpapanoita. Alkujännityksen mentyä ohi Ipa kiinnostui kovasti lampaista ja väläytteli samanlaisia intensiivisiä elkeitä kuin äitinsäkin <3 Voitolla puolestaan meni homma hieman överiksi.. Hyviä pätkiä ja sitten pätkiä jolloin Voitto olisi mieluusti laittanut lampaisiin huomattavasti enemmän vauhtia. Rin ei tällä ensimmäisellä kerralla vielä syttynyt. Lisää aikaa ja käyntejä lampaita katsomassa, niin sitten varmasti :)

Paimentelujen jälkeen sitten tokoa ja teekupin ääressä rupattelua.

Olen kyllä edelleen aivan supertyytyväinen Leen lapsosiin! Tasapainoisia, avoimia, reippaita ja tosi keskittymiskykyisiä pentusia. Ipa ja Rin olivat molemmat niin hienoja koiranalkuja, että melkein pakahduin ylpeydestä!! Ja aivan hurjan taitavia ja osasivatkin jo vaikka mitä :)

Kiitos kaikille mukavasta päivästä!! Oli ihanaa nähdä <3
- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti