keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Neulatyynynä

Metku pääsi kokeilemaan neulatyynynä oloa. Sen kroppa ei ole vieläkään täydellisesti toipunut kesän kolhuista, joten ajattelin kokeilla josko akupunktiosta olisi apua. Neuloja Metkuun pisteli Jaana Kekki.

Aluksi Metkua käänneltiin, väänneltiin ja katsottiin miten se taipuu sekä miten paino jakaantuu eri jaloille. Selkä oli vino ja lantionpäällä olevat lihakset Jaanan mukaan kuivakat. Sivutaivutuksissa oikea puoli notkeampi kuin vasen. Muuten koira oli Jaanan mukaan varsin hyvässä kunnossa, iloinen ja aktiivinen :)

Sitten niitä neuloja. Lantiolle, etu- ja takajalkoihin sekä pari neulaa vielä lapojen väliin. Neulojen laittoa Metku ei tainnut edes huomata, mutta vaikutuksen kyllä huomasi nopeasti! Metku alkoi pian näyttää siltä kuin sillä olisi ollut kuuma ja Jaana sanoikin, että se on endorfiinipöllyissä :) Neulojen vaikuttaessa lanneselkää käsiteltiin myös laserilla.

Osa neuloista tipahteli hoidon loppupuolella itsestään pois ja Jaana sanoi sen olevan hyvä merkki. Metkukin otti varsin rennosti ja röhnötti pitkin pituuttaan hoitopöydällä :)

Nyt sitten katsotaan kuinka hoito lähtee vaikuttamaan. Jaana kertoi ettei pidä pelästyä, jos oireet aluksi pahenevat. Se on ihan normaali reaktio kehon ryhtyessä parantamaan itseään. Viikon kuluttua pitäisi kuitenkin olla jo parempi.

Suurinpiirtein kuukauden päästä mennään uudestaan. Jaana suositteli myös osteopaatin käsittelyä tukihoitona. Sanoi Metkun selän tuntuvan tyypillisiltä SI-nivelen vaivalta, jota osteopaatit jatkuvasti hoitavat. Tosin sanoi myös, että olisi mielenkiintoista jossain vaiheessa kuvata selkä uudestaan kun kerroin että sinne on muutama vuosi sitten tullut rustovaurio. Jos on esim. kasvattanut uudisluuta kyseiseen nikamaväliin, niin sittenhän sinne ei enää juurikaan liikettä saa vaikka tekisi mitä.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti