maanantai 30. joulukuuta 2013

Jessicalla

Tehtiin Riitan ja koirien kanssa joululomareissu etelään ja piipahdettiin Sipoossa Jessican luona muutaman tunnin tokotsekkauksessa.

METKU:

Metkun kanssa halusin vinkkejä lähinnä vireeseen ja kokonaisuuden hallintaan. Liikkeissä ei ole suuria ongelmia ja Metku on myös tosi suoritusvarma. Treenailen etupäässä yksikseni ja tällöin treenit sujuvat pääosin hyvin. Ongelmat alkavat kun mukaan kuvioon tulee liikkuri, pidempiä odotusaikoja eikä palkkaa heru liikkeiden väleissä.

Tunnari. Tämä tehtiin kisamaisesti muistaakseni kaksi(?) kertaa. Oli levottoman oloinen sivulla, mutta lähti hiljaa. Haistelu aika hätäistä ja palautuksessa osui jalkaan. Jessica ehdotti namien syöttelyä ennen lähetystä. Eli alkukuviot normaalisti, mutta liikkurin käsky-sanan jälkeen jokunen nami maahan koiran eteen ja se saa luvan saatuaan syödä ne. Kun namit on syöty annetaan lupa lähteä etsimään. Tehtiin jokunen toisto ja aika kivasti lähti toimimaan :)

Sivulletulot. Tähän ei periaatteessa mitään uutta kikkaa. Ainoastaan vähän viilattiin vanhaa :) Kun Metku on tulossa sivulle tehdään vasemmalla jalalla pieni muistutus sivulletulokohtaan. Lisäksi mustavalkoisuus!! Heti kun törmää huomautus ja peli poikki!

Seuraaminen. Tähän halusin mielipiteen, sillä tämä on ollut karseaa!! No, nyt ei ollut :) Ehkä jotain on tullut tehtyä oikein, sillä näytti kuulemma siistiltä. Oho :-O Itse en ole tällä hetkellä täysin tyytyväinen asenteeseen (olen joutunut vääntämään aikalailla edistämisen, painamisen ja välillä myös kontaktin kanssa ja tästä johtuen Metku ei ole kovinkaan rento). Pitää paikan ja kontaktin vaikka mikä olisi, mutta näen korvien asennosta että on välillä turhan kireä. Toivon että rentoutuu aikaa myöten. Itse en nimittäin aio enää kriteereistäni tinkiä :P

Kisamaista settiä: zeta (m-i-s), hyppynouto, ruutu, luoksetulo.

  • Zeta: seuraaminen selkeästi huonompaa kuin varsinaisessa seuruussa. Asennot ok (seisominen taisi olla paras?). Itse kävelin jotenkin hassusti tai sitten huonosta seuruusta johtuen jäi asennoissa vinoon :-/
  • Hyppynouto: Vingahti lähteissään. Muuten oikein hyvä.
  • Ruutu: Lähtöpaikalle mennessä yritti rynnistää edelle.. Hyvä merkki ja hyvin ruutuun. Ruudussa näytti aluksi vähän levottomalta ja tsekkaili näkyykö lelua missään. Sivulletulossa oli kuulemma suunnistanut ensin kohti hyppyä ja lopun seuruu epäsiistiä.. Tässä Metku taisi pienesti myös kommentoida jotain liikkeen loputtua?
  • Luoksetulo: Vauhti kaikilla pätkillä hyvä, seisominen ok, maahanmeno olisi voinut olla parempi. Sivulle hyvin. Vapautin liikkeen loputtua ja aika railakkaasti repesi.. Hirveellä raivolla lähti hakemaan leluaan ja vielä hirveämmällä äänellä sen kanssa mellasti.
Jessica oli samaa mieltä kuin minäkin, ettei kannata vapauttaa liikkeiden väleissä :) Viilattiin sen sijaan hieman kehumistani. Tähän asti olen kiittänyt ja hieman silittänyt tms. liikkeiden jälkeen. Jessica oli kuitenkin sitä mieltä, ettei kannattaisi koskea ollenkaan sillä Metku ei sitä kovasti tunnu arvostavan. Kannattaisi vain kiittää sanallisesti, kääntyä poispäin ja yhdessä siirtyä seuraavan liikkeen aloituskohtaan. Jos koira ei lähde mukaan tai alkaa sooloilla niin heti tiukka puuttuminen. Pitäisi olla myös paljon kriittisempi, eikä sallia huonoa seuraamista yhtään missään (zeta, ruudun loppuosa, jne.)!


LEE:

Bansku-banaani. Lee kaarrattaa voimakkaasti sekä luoksetulossa että erityisesti noudon palautuksissa. En ole oikein keksinyt kuinka saisin tämän korjattua ja olenkin vain kikkaillut vauhtipalkalla sekä yrittänyt korjata ongelmaa tekemällä lukemattomia ja lukemattomia toistoja loppuun asti. Ongelma ei ole kuitenkaan täysin korjaantunut. Nyt kokeiltiin yksinkertaisesti sitä, että vuorottelin selän takaa kierrätyksiä ja normaaleja sivulletuloja. Eli heti kun näin että Lee alkaa kaartamaan pyysinkin sen kiertämään selän takaa sivulle. Tuntui aika toimivalta neuvolta ja Lee tuntui vastaavan siihen hyvin :)

Ruutu. Tässä ongelmana on se, ettei Lee tunnu tätä koskaan oppivan :) Olen tehnyt alkuun lelulla, sitten näyttöruutuja ja nyt alkusyksystä asti lätkällä. Mitään valoa ei ole kuitenkaan Leen päässä syttynyt :-/ Nyt palattiin takaisin näyttöruutuihin ja lisäksi minun pitäisi aina jaksaa kävellä ruutuun asti palkkaamaan. Katsotaan kuinka lähtee toimimaan. 

Kiitos Jessica neuvoista ja Riitalle kiitos matkaseurasta!! :)

Cass pienenä ja söpönä <31 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi, oli kiva ja hyvä reissu! Joskus taas uusiksi, kun lomat osuu yksiin :)

    VastaaPoista