sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kisoja ja valmistautumista


Huh. Kylläpä viime päivät ovatkin olleet kiireisiä. Kesäloma alkoi ja ohjelmaa on aamusta iltaan :) Miten ihmeessä sitä on ehtinyt käymään vielä töissäkin?


Lauantaina kisattiin Toivon kanssa Kyröskoskella jälkikisoissa. Mukava päivä :) Paljon tuttuja ja hyvää seuraa :D Tässä lyhyt raportti meidän kisasta.


Tottis:


Kolmeen vuoteen en ole pk-kisoissa kisannut ja hieman oli sääntöjen muistaminen ruosteessa.. Ennen suorit


uksen alkua kyselin kavereilta "miten se kaavio oikein menikään?" ja muita yhtä järkeviä kysymyksiä :D Onneksi arpaonni suosi ja pääsin vasta toiseen pariin Ninan & Ässän seuraksi. Näin ollen ehdin katsomaan ensimmäisenä liikkeet suorittaneiden Katjan ja Zenin tottiksen ja vähän paremmin muistui kuviot mieleen ;o)


Toivo pääsi ensimmäisenä paikallaoloon ja vissiin ihan kelvollisesti siellä pötköttelikin :) Seuraaminen. Joopa joo. Hihnaseuruuta ollaan nyt pääasiassa tehty ja se onkin mennyt ihan hyvin.. Vapauteen päästyään ei Toivo-setä kuitenkaan muistanut yhtikäs mitään hihnasulkeisista, vaan aikamoista oli meno taaskin. Edisti, painoi, istui, jne. Tuomarin mukaan koira joutuu oikein pidättelemään itseään, kun työhaluja on niin paljon :) Liikkeestä istuminen. Tässä taktikoin ja kävelin tooosi hitaasti (mikä sitten näkyi myös pisteissä). Hyvä ja nopea istuminen joka tapauksessa. Liikkeestä maahanmeno. Jumalauta, ENNAKOI :( Tippui aivan liian aikaisin maahan ja yritin sitten vaan parhaani mukaan paikata. Luoksetulo hyvä ja nopea. Juoksusta seisominen. Meinasi tehdä saman homman kuin maahanmenossa, mutta jatkoi sitten viime tipassa kuitenkin mukana. Seisominen olisi voinut olla napakampi ja luoksetulossa törmäsi. Tasamaanouto. Kapula mallia metrinen halko ja eihän se tietenkään mihinkään lentänyt. Tuomari olisi toivonut vieläkin enemmän voimaa palautukseen, mutta eipä se oikein onnistu kun matkaan on ehkä pari laukka-askelta ja on muutenkin niin pieni koira, että pitkänmallisen kapulan tasapainoon saaminen vie hetken :( Hyppynouto. Oli vissiin sekoillut kapulanotossa? Ja olisiko tässäkin törmännyt? A-este. Yritti lähteä lentoon A:n harjalta (ei ihme, että se on aina rikki) :(( Muuten taisi olla oikein hyvä? Eteenmeno. Tässä ei mitään ihmeellistä. Hyvin irtos ja maahankin meni :) Yhteensä pisteitä 93. Hiottavaa siis riittää..


Jälki:


Meille arvonnassa jälki numero 1, joten kovin kauaa ei odotella tarvinnut :)) Autoletkan vetäjä ei muistanut meitä ollenkaan jäljelle tiputtaa, vaan vasta jälki numero 4:sen kohdalla huomattiin, että meidän jälkihän on ohitettu jo ajat sitten. No, ei muuta kuin ajelin takaisinpäin ja siellähän tuomari jo odottelikin. Janalla Toivo eteni hyvin ja suoraan. Nappasi hyvin jäljen, tarkisti sitä muutaman metrin oikeaan suuntaan ja sitten takajäljelle. PRKL. Olin aivan satavarman, että takajäljellä ollaan mutta mitäänhän en asialle voinut. -6 pistettä tästä :( Ensimmäinen keppi löytyi nopeasti. Tämän jälkeen pari piikkiä ja toinen keppi. Sitten tulikin pitempi väli ja johonkin tänne on kolmoskeppi jäänyt :( Tosi harmillista. Kalliita pisteitä :(( Toivo ajoi kokoajan hyvin ja maasto oli helppoa. Ei vaan kumpikaan jostain syystä keppiä bongattu :(( Loppujälki sujui onneksi hienosti. Tienylityksiä oli PALJON ja lopussa tuli tappavan pitkä suora (olisiko ollut peräti 350m?) ennen viimeistä keppiä. Aikaa meillä kului ehkä parikymmentä minuuttia?


Esineet:


Keppien palautus & esineruutu oli aivan autoni vieressä, joten ei muuta kuin koiralle pikaisesti vettä ja ruutuilemaan. Toivo oli jäljestyksen jälkeen jonkun verran väsynyt ja tämähän tiesi vain hyvää esineruutua ajatellen (=ei ehkä jaksa juosta niin paljon:)). Neljä pistoa (yhden uusin, kun sinkosi pois alueelta) ja kolme esinettä. Aikaa meni ehkä pari minuuttia? Pisteitä täydet 30 :)


Yhteensä pisteitä 267 ja hikinen kakkostulos. Saatiin kuitenkin se mitä lähdettiin hakemaan eli menolippu sm:iin :)) Heti Toko-sm:ien jälkeen alkaakin ankara treenaaminen ;o)


Viljo puolestaan kävi tänään ottamassa tuntumaa kisaamiseen lainaohjaaja Riitan kanssa (ISO kiitos Riitta, että viitsit Viljoa ohjastaa!!:)) Takutien kisoissa Hervannassa. Meni oikein hyvin :)) Kisa on videoituna, joten en lähde sitä sen kummemmin läpikäymään (sen sijaan lyhyitä videopätkiä on varmasti luvassa:)). Ohjatun nollasta huolimatta ykköstulos 263 p. :) Treenilistalle Riitalle reagointiharjoituksia ja Viljolle lisää malttia, kontaktijuttuja, ennakoimattomuutta ja sivulla maahanmenoja. Pari viikkoa on aikaa hioa ja sitten toivottavasti uudestaan vieläkin paremmilla pisteillä :))))


Kisojen jälkeen kokeilin Metkun kanssa alokas-luokkaa ja voi WAU kuinka hyvin se meni!! Ei oikeastaan korjattavaa yhtään missään!! Tarkkaa, nopeaa ja virheetöntä työskentelyä :) JES!! Aivan mahtavaa :)) Jopa paikallaolo sujui lähestulkoon nappiin. Oh hoh. Ehkä Metkusta alkaa vihdoinkin kuoriutua esiin se loistava koira, joka tiedän sen olevan! Mulla on alusta asti ollut sellainen fiilis, että siitä voisi saada ihan kuinka hyvän tahansa :) Olen vaan tyhmyyksissäni ladannut siihen niin paljon odotuksia (unohdan aina kuinka nuori se oikeasti on) ja olenkin viimeaikoina ollut siihen tosi tyytymätön (kaiken voisi aina tehdä nopeammin ja paremmin, jne.) :( Tosi tyhmää, mutta toisaalta. Olen omistanut jo sen verran monta koiraa, että tiedän tämän olevan itselleni jokin välttämätön välivaihe :) Toivosta ja Viljostakaan ei pitänyt koskaan tulla yhtään mitään, mutta ihan suht hyviä niistä sitten kuitenkin lopulta tuli :P
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti