sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Pentupäivä


Lauantai hurahti Kiikalassa pentupäivän merkeissä. Paikanpäälle olivat saapuneet Viljon lisäksi velipojat Into ja Troya sekä sisko Numa. Myös Matti-isä oli tietysti paikalla :)


Päivä aloitettiin tokoilemalla ja kaikki pentuset pääsivät kentälle peräti kolme kertaa. Viljon veljet ja sisko olivat kaikki jo aivan mielettömän taitavia ja esittivät kerrassaan upean näköisiä suorituksia :) Viljo puolestaan. Hmm.. No, ainakin se pomppi paljon :)


Aloitimme seuraamisella. Viljo oli hieman yli-innokas ja alku menikin aika huonosti, kun Viljo vaan pompotteli ja kiemurteli edestakaisin. Jatkoin vaan seurauttamista ja jonkin ajan kuluttua meno alkoikin tasaantumaan :) Ohjeeksi sain tehdä pitempiä pätkiä ja Päivi ehdotti, että palkkasin rauhallisesti lelulla namin sijaan. Pitää miettiä.


Toisessa sessiossa otin noutoa, luoksetuloa, pysähtymisen alkeita (istumista ja seisomista) sekä eteenistumista. Noudot ihan ok. Luoksetulossa kokeilin jättää Viljon odottamaan, mutta eihän se tietenkään malttanut pysyä. Otin sitten uudestaan, niin että Kati piteli Viljoa kiinni. Tämä hyvä ja nopea. Seisominen ja liikkeestä istuminen ovat edelleen aika vaiheessa, joten ne nyt menivät miten menivät. Eteenistumisessa Viljo kiemurteli aikalailla, enkä tahtonut millään saada onnistuneita suorituksia aikaiseksi :( Tätäkin pitää pohtia. Mun tekis kyllä niiiiiin mieli vaihtaa Viljo tulemaan suoraan sivulle. Se onnistuisi varmasti paremmin tolta marakatilta. Sitä ennen pitäisi vain saada päätettyä aionko kisata Viljon kanssa pk-puolella vai en... Ohjeeksi sain treenata enemmän :) ja viedä liikkeitä pidemmällä. Jotain malttia kasvattavia liikeitäkin olisi hyvä ottaa treenin alle, eikä pelkästään hillutella :)) Riitta ja Pekka ehdottivat myös, että opettaisin Viljolle ihan arkielämässä jonkun tylpän pakotteen, jonka avulla pystyisin myöhemmin säätelemään Viljon viretilaa.


Kolmannessa pätkässä mulla ja Viljolla ei ollut enää paljon näytettävää :) Pikkuriikkisen otin ruudun alkeita ja vähän kaukoja. Nämä suht ok.


Ruokatauon jälkeen suuntasimme paimentamaan :)


Rakensimme laitumelle ison häkin, jonne Matti-isukki kävi hakemassa lampaat :) Ensimmäinen treeni tehtiin siten, että lampaat olivät häkissä ja koira ulkopuolella. Tämä meni Viljolta ihan hyvin. Se kiersi aina uudestaan tasapainoon sitä mukaan kun liikuimme häkin vastakkaisella puolella. Muutaman kerran se tosin pysähtyi syömään lampaanpanoita...


Toisella kerralla menimme häkkiin sisällä ja tehtiin periaatteessa ihan samaa harjoitusta kuin häkin ulkopuolellakin. Nyt Viljo taas selvästi aristeli lampaita. Sitä vain kannustettiin kovasti ja annettiin myös pikkaisen hölmöillä (tosin eipä Viljo oikeastaan mitään hölmöä edes tee. Se ei pure lampaita tms.).


Kolmannella kerralla olimmekin sitten häkin ulkopuolella ja Viljo sai vain fiilistellä ja oppia lukemaan eläimiä. Lampaat eivät seuranneet ihmistä samalla tavalla kuin ne lampaat, joilla olemme tähän asti treenanneet, joten Viljo ei omin voimin oikein saanut niitä liikuteltua. Matti-isukki hieman avitti ja jatkuvasti suuntaa muuttamalla saimme homman kaiken aikaa pyörimään. Tämä toimikin oikein hyvin, eikä tilanne päässyt missään vaiheessa jämähtämään samalla tavalla kuin viime keskiviikkona. Kovasti Viljo kuitenkin yritti saada lampaita liikkeelle, seilasi takana ja aina välillä syöksähteli kohti lampaita. Voimaa ja itseluottamusta Viljolta selvästikin puuttuu, mutta toisaalta eipä se ole vielä kunnolla syttynytkään. Voih, olenhan mä tämän tiennytkin, mutta jotenkaan sitä ei millään malttasi odottaa, vaan haluaisi päästä jo oikeasti kouluttelemaan. Lisäksi kun otetaan vielä huomioon se seikka, että mä haluaisin niiiiiin kovasti tämän homman onnistuvan, niin olen ehkä vähän aiheetta aina välillä turhautunut koiraan. 


Suuren suuret kiitokset kaikille kivasta päivästä!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti