maanantai 2. marraskuuta 2015

Syksyn kuulumisia

Täällä sitä ollaan edelleen. Edellisestä päivityksestä on kulunut jälleen luvattoman pitkä aika ja tuskin tahti tulee tästä paranemaan..

Tänä syksynä on pystytetty yllätys, yllätys jälleen lammasaitaa :P Lampaita jää kotiin kuusi kappaletta ja niille on pitänyt askarrella asianmukaiset tilat. Sain naapurilta käyttööni palasen taloni takana olevaa metsää ja sinne pystytettiin talvitarha. Syksy on ollut niin lämmin ja aurinkoinen, että lampaista suurin osa on vielä laitumella. Pikkuhiljaa alkavat kuitenkin siirtyä sisälle ja muutaman epäonnisen kaverin on tarkoitus päätyä lautaselle.

Koirien kanssa on tullut paimenneltua ja pikkaisen myös tokoiltua. Metkulle olen yrittänyt vääntää kuntoon uusia tokoliikkeitä, mutta aika kaukana on vielä suoritusvarmuus..

Lee on etupäässä paimentanut ja se menee kyllä varsin kivasti :) Loppusyksy on hinkattu etupäässä vain ajoa ja lisäksi olen yrittänyt saada omaa käskytystäni kohdalleen. Ei ole kovinkaan helppoa kun koira on niin nopea, sähäkkä ja siirtyy salamana paikasta toiseen..

Cass kehittyi myös kivasti kesän ja syksyn aikana ja kävinkin suorittamassa sen ja Leen kanssa Halikossa spky:n perusradan :) Tällä hetkellä sillä on valitettavasti taas joku ihme juttu meneillään ja tuntuu ettei löydetä ollenkaan yhteistä säveltä. Ärsyttävää ja turhauttavaa :(

Toivon asiat eivät valitettavasti ole hyvin. Mieleltään se on yhä nuori, mutta kroppa alkaa tulemaan tiensä päähän. Toivo on alkanut ontumaan ja muuttunut muutenkin sellaiseksi hauraammaksi. Kipulääkkettä on mennyt ja pahoin pelkään että sen kanssa pitää kohta tehdä se viimeinen päätös :(

Voitto on kasvanut, mutta ei se kyllä mitenkään miehistynyt ole.. Se on sellainen pikku poika :) Aloitimme alkusyksystä agilitykurssin ja lisäksi ollaan tietysti aina välillä käyty katsomassa lampaita ja tokoiltu. Voitto on järkimies ja tuntuu oppivan kaiken nopeasti! Kirjoittelen siitä jossain vaiheessa lisää ja laittelen kuvia ja videoita. Tarkoitus on kuitenkin edelleen etsiä sille uusi koti missä se pääsee paremmin loistamaan. Tokossa sen kanssa pystyisi varmasti harrastamaan ja kilpailemaan ihan millä tasolla tahansa. Agilitystä ja paimennuksesta omat tietoni ja taitoni ovat sen verran vähäisemmät, että niihin soveltuvuutta en pysty yhtä hyvin arvioimaan. Lahjakkaalta ja yhteistyöhaluiselta Voitto ainakin vaikuttaa :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti