keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Viilausta

Kotitreeneissä viilauksen alla tällä viikolla erityisesti luoksetulon ja noutojen loppuosat sekä kaukot.

Luoksetuloja olen tehnyt kotipihassa lyhyeltä matkalta kiertojen ja peruuttamisen kautta. Viljo viuhahtaa jo melko luotettavasti takakautta ja vauhtiakin piisaa :) Olen tehnyt sekä takapalkalla että palkkaamalla vasemmasta kädestä namilla. Namin kanssa kiihtyy ehkä vähän liikaa.. (erityisesti jos peruututan ennen luoksetulolupaa), mutta toisaalta takaakierto on tiivis ja loppuasento hyvä. Takapalkalla tulee lujempaa, mutta perusasento saattaa aueta ja ajatukset ovat muutenkin enemmän takaisin palkalle singahtamisessa kuin perusasentoon istumisessa.. Takapalkan plussana ovat myös stopit, jotka Viljo tekee ehdottomasti parhaiten kun tiedossa on takana odottavalle lelulle singahtaminen :)

Lee osaa tulla kierrätyksen kautta sivulle vauhdikkaasti ja suht hyvin. Täysin tyytyväinen en kuitenkaan vielä ole sen tekniikkaan.. Se on pitkine koipineen selvästi kömpelömpi kuin esim. Metku ja sivulla kääntyminen vie enemmän aikaa. Lisäksi paikka mihin se päätyy elää edelleen turhan paljon. Voi kyllä olla että nämä kaikki paranevat itsestään kun ikää, rutiinia ja toistoja tulee lisää :)

Noudon loppuja on tehty niinikään kotipihassa. Lähinnä lelulla leikkimistä ja siitä vapaamuotoisesti lähetys lähellä olevalle kapulalle. Leikki jatkuu heti kun kapula palautuu sivulle/eteen :) Metku on tehnyt myös malttiharjoituksia ja kapulasta luopumista.

Kaukoja on tehty pääasiassa sisällä. Metku treenailee m-s nousua kootummaksi. Lisäksi aion hioa s-i vaihtoa paremmaksi ja vaihtaa siihen käskysanan (siinä on tällä hetkellä sama istu-käsky kuin kaikkeen muuhunkin istumiseen ja se ei valitettavasti toimi tarpeeksi hyvin:-/). Testailin seisomaan nousuihin luopumista ja ainakin lyhyeltä matkalta toimii tosi hyvin!! Metku siirtää painoa heti hienosti taaemmas kun namikäsi lähestyy :) Eri asia sitten on saanko koskaan toimimaan täydeltä matkalta..

Leekin on aloitellut niitä vaikeampia vaihtoja. s-m-s vaihtoja se osaa jonkin verran tarjota, joten niitä pääsee nopeasti hiomaan mieleisekseen :) s-i vaihtoon olen yrittänyt luopumista, mutta Lee pirulainen istuu niin nopeasti etten saa aikaiseksi kunnollista painonsiirtoa ja liikkeestä tulee vääränlainen. Jos saan sen pysymään jaloillaan (mikä olisi tässä vaiheessa tarkoitus), niin sitten se lähtee hirmuista vauhtia peruuttamaan :-/

Viljon kanssa olen käyttänyt koroketta. Sillä on sekatekniikka, enkä jaksa niin kamalasti kiinnittää huomiota yksittäisiin vaihtoihin (eikä niissä juuri ongelmia olekaan:). Tärkeämpää on kokonaisuus ja etenemän pysyminen mahdollisimman pienenä :) Viljo mieluusti pakittaa tai kääntyy vähän vinoon. Korokkeella ei kumpikaan näistä onnistu! Lisäksi on hyvää jumppaa ja kehonhallinta kehittyy kun Viljo joutuu tarkemmin miettimään mitä tekee ja minne ne koivet oikein sojottaa ;o)
1 kommentti:

  1. Ihan pakko kommentoida, kun huomasin, että sulla on "ajokoira"-narttu. :D Aivan samanlainen kuin mun "Mäntsälän ajokoira"-uros! Ihana täpliäis-tyttö!

    VastaaPoista