sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Paimennuskisoissa

Vuoden ensimmäiset ja viimeiset. Voih :( Toivottavasti ensi vuonna huomattavasti enemmän!

Olin pe-la välisen yön töissä ja ehdin nukkua peräti yhden tunnin ennen kisapaikalle lähtöä!! Jännittänyt ei yhtään, mutta olo oli kieltämättä hieman pökkyräinen.

Viljo oli suoritusvuorossa ensimmäisenä. Rata oli kapea. Oikealta puolelta rajoittui metsään ja vasemmalla puolella tuli pian vastaan korkeaa apilapeltoa, jota ei oltu pellon märkyyden takia pystytty niittämään. Lähetin oikealta. Viljo teki hyvän kaaren juosten hurjaa vauhtia aivan pellon reunaa myöten. Meni tasapainosta yli ja pysähtyi ehkä klo 10 kohdalle? Flänkkäytin takaisinpäin ja klo 12:sta siisti nosto. Tämän jälkeen vauhti kiihtyi, enkä saanut kunnolla jarrua läpi :-/ Tuonti aika haipakkaa ja tästä syystä ainakin yksi lammas sujahti tolpan väärältä puolelta. Korjasin ja lampaat valuivat turhankin kauaksi tolpan taakse. Tästä siirtyminen poispäinajoon ja vaikeuksien alkaminen. Porukassa oli kaksi isointa pässikaritsaa ja heti kun vauhti hiljeni ne päättivät että nyt saa riittää!! Kääntyivät yhtenä rintamana koiraa kohti ja siinä sitä oltiin. Ikuisuudelta tuntuvan ajan hilasin Viljoa sentti sentiltä eteenpäin ja lampaita taaksepäin. Vaidoin välillä koiran paikkaa ja annoin lampaille aikaa. Viljo oli kyllä niin kiltti ja kultainen <3 Yritti, yritti ja hienosti malttoi :) Pelkäsin että kohta sillä palaa pinna ja se vauhdittaa lampaiden menoa hampailla, mutta ei. Olin pakahtua ylpeydestä ja hienosta koirastani, kun pässit viimein kääntyivät ja matka pääsi jatkumaan :)

Aika seilaamista taisi meidän poispäinajo olla... En paljon ehtinyt linjoja miettimään yrittäessäni pitää temmon hyvänä ja lampaat liikkeessä. Portista kuitenkin mentiin :) Peruskuljetukseen siirryttäessä olin itse tosi pahasti jäljessä ja piti oikein juoksuksi pistää että ehdin lampaiden edelle siinä vaiheessa kun Viljo lähti portin jälkeen kääntämään laumaa :) Eka suora hyvin ja lampaat myös toisesta portista läpi. Viimeisellä suoralla lampaat menivät ohitseni ja tässä kohtaa käskin Viljon maahan ja muutenkin taisi olla kaikenlaista pientä säätöä.. Häkitys suht ok. Ensimmäisellä yrityksellä yksi lampaista sujahti ohitse, mutta sain sen nopeasti takaisin haltuun siirtämällä koiraa. Sen jälkeen lambit menivätkin mukavasti häkkiin :) Viime vuodesta opiksi ottaneena muistin tällä kertaa jopa laittaa koiran maahan ja odottaa tuomarin lupaa laitettuani koiran häkkiin ;o) Viljo meni hyvin lampaiden taakse ja tässä kohtaa vielä yksi tuijotuskisa toisen pässipojan kanssa. Aika helposti se kuitenkin luovutti ja marssi häkistä ulos. Sitten vielä lauma haltuun ja suoritus olikin siinä :)) Olin aivan tosi, tosi, tosi tyytyväinen!! Viljo ei ehkä ole mikään maailman vahvin koira, eikä myöskään saanut synnyinlahjaksi samoja taitoja kuin moni muu paimenkoira. Se on kuitenkin sinnikäs, sisukas ja yrittää aina parhaansa :) Hieno pieni koira <3

Loppuaika kului lammasvarikolla ja tolpalla Metkun kanssa. Samalla ehti mainiosti seuraamaan muiden suorituksia :) Kakkosluokassa nähtiinkin häikäisevää menoa!! Koirat olivat käsittämättömän upeita, hienoja ja lahjakkaita ja ohjaajat taitavia!! Itselle iski suorastaan masennus suorituksia katsellessa ;) Omat taidot ja oman koiran taidot on kyllä jossain valovuoden päässä noista suorituksista!! No, löytyypä jotain tavoiteltavaa. Vielä joskus minä ja minun koirani olemme vähintään yhtä hyviä!! ;)

Viljolle pisteitä kaikenkaikkiaan 66 ja sillä irtosi ykkösluokan voitto :) Jeee!!

1 kommentti: