keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lekurissa

Vituttaa ja masentaa. Mistä helvetissä tätä huonoo tuuria aina vaan riittää? Metku kävi tänään ortopedillä väänneltävänä ja kuvattavana ja kaikenlaista ei_niin_kivaa löytyikin :( Kirjoitan tähän suoraan ortopedin lausunnon, kun en nyt vaan jaksa tätä kaikkea paskaa tarkemmin analysoida.

-------------- >8 --------
"Metku seisoo takaselkä köyryssä ja aristelee takajalkojen taivuttamista taakse tai selän suoraksi asettamista. Ontumatutkimuksessa etujalkojen hauislihakset ovat hieman kipeytyneet rasitusoireelle tyypillisesti. Ranteet koukistuvat huonosti. Takajaloissa reiden etuosan lihaksisto ja lonkan koukistajat aristavat. Vasemman takajalan reisilihakset ovat kipeytyneet etenkin ulomman nuljuluun kiinnityskohdasta: Aristus on melko voimakas ja herättää epäilyn nuljuluumurtumasta. Oikean takajalan tassu on tunnusteltaessa aristava, etenkin sisimmän varpaan koukistus sattuu.

Metkun oikea takatassu, polvet, lantio ja selkä röntgenkuvattiin rauhoituksessa. Päälöydös on lanne-ristiluuvälin (L7-S1) tiivistymä, jossa nikamien väliin on kertynyt hieman uudisluuta. Etenkin ensimmäisen ristinikaman etuosa on normaalia tiiviimpi. Muutos on alkava, mutta lanne-ristiluuvälissä hyvin liikkuvalla alueella merkittävä, etenkin kun löydös liittyy tyypillisiin oireisiin. Kyseessä on nikaman nivelsiteitä pitkin etenevästä rasittuvan tai vaurioituneen sidekudoksen luutumasta. Muutos selittää hyvin takaselän kipeytymisen, köyryn lantion asennon ja lihaskivut. Oireet voivat olla toispuoleiset, vaikka tilanteeseen ei liity neurologisia muutoksia.

Polvissa ei muutoksia, myös nuljuluut ovat normaalit.

Oikeassa takatassussa todettiin useamman varpaan varvasnivelissä alkavia nivelrikkomuutoksia. Kyseessä on todennäköisesti sivulöydös, mutta tassun kipeytyminen on voinut vaikuttaa ongelman kehittymiseen. Kyse voi olla vanhasta vammasta (varpaiden nivelsidevamma). Mutta koska myös ranteet ovat jäykät ja muutoksia on useammassa varvasnivelessä, on olemassa mahdollisuus, että reaktio liittyy immunilogiseen moniniveltulehdukseen (polyartriitti)."
----------- >8 -------

Hoito-ohjeeksi saatiin kolmen viikon tulehduskipulääkekuuri ja lisäksi liikkuminen rajoitetaan lyhyisiin hihnalenkkeihin. Reilun kuukauden päästä kontrolloidaan. Ell oli kyllä toipumisen suhteen ihan toiveikas, mutta katsotaan nyt miten käy ja miten tulee jatkossa rasitusta kestämään.. Oma fiilis ei ainakaan häävi ole :( Tuskimpa siitä kovin hyvää voi tulla, kun kerran mun koira on ja mun onneni nyt tunnetusti on mitä on :(((

9 kommenttia:

 1. No voi p...a! Ei oo kyllä reilua. Toivotaan, että Metku tulee kuntoon. Se on nuori koira ja toipuu hyvin.

  VastaaPoista
 2. Voi helvetti :-(((. Tsemppiä. Ja täällä peukutetaan täysillä, että kuntoutus sujuisi hyvin. Varmaan olet jo saanut kaikenmaailman nivelaineet lääkkeiden lisäksi? Glukosamiinia kunnon tujaukset auttamaan nivelien kuntoa.

  VastaaPoista
 3. Voi paska mitä uutisia :(( Peukut on pystyssä täälläkin että kuntoutus onnistuisi ja Metku tulisi kuntoon!

  VastaaPoista
 4. :( Kurjaa :( Kovasti tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 5. Voi kurjuuksien kurjuus :(( Tsemppiä ja toivotaan että Metku tulee kuntoon!

  VastaaPoista
 6. Voi itku :( Tsemppiä ja voimia.

  VastaaPoista
 7. Eikä mikä tuuri sulla on :( Uskon kuitenkin, että Metku paranee hyvällä hoidolla. Paljon jaksamista Anne!

  VastaaPoista