perjantai 13. heinäkuuta 2012

Perjantai 13. päivä

Paska päivä. Käytiin äitin ja koirien kanssa lenkillä Porintien varrella ja keskellä ei mitään Lee ja puoli sokea Siru törmäsivät. Vauhtia ei ollut juuri yhtään, mutta sitäkin paskempi tuuri matkassa :( Lee lennähti törmäyksen voimasta pää edellä suoraan sivulla törröttäneeseen kaatuneen puun oksaan, vinkaisi ja jäi paikoilleen kyyhöttämään. Tiesin heti että nyt kävi pahasti :( Aivan silmäkulmasta törrötti muutaman sentin mittainen oksanpala. Kokeilin sitä varovasti ja heti tuli selväksi, että syvälle on uponnut :(( Keppi sai siis jäädä paikoilleen, pentu syliin ja miettimään mitä nyt tehdään. Autoille oli tässä vaiheessa matkaa n. 3-4 km... Järkeiltiin että on nopeampaa soittaa apuvoimia, palata vähän matkaa takaisinpäin ja lähteä kävelemään läheistä metsäautotietä pitkin kuin yrittää autoille. Kävellessä yritettiin soittaa muutamallekin eläinlääkäriasemalle ilman että edes päästiin läpi :( Lopulta soitto Veteriin, jossa juuri kotiinlähtöä tekevä ell lupautui jäämään odottamaan saapumistamme.

Metsäautotie oli tietysti aivan paskassa kunnossa. Isoja kiviä ja kuoppia täynnä :( Ehdittiin kävellä ainakin kilometri ennen kuin isä lopulta saapui meitä Timon "huippuautolla" hakemaan (Timon autossa ei ole maavaraa yhtään ja jokusen kerran taisi pohja kiveen karahtaa..). Päästiin kuitenkin metsästä pois, omille autoille ja sitten piipaa vauhtia kohti lekuria.

Tässä ell raportti tapahtuneesta:
"Iso tikku oli lävistänyt alaluomen ja edennyt silmän ulko-alapintaa myöten ehkä 3 cm matkalta silmäkuopassa. Tikku saatiin poistettua varovasti. Itse silmä vaikuttaa ehjältä lukuunottamatta sarveiskalvon keskellä olevia pinnallisia naarmuja. Pupilli erittäin pieni, sarveiskalvo kirkas, silmänpaine tikun poistamisen jälkeen hyvin matala."

Troppeja tuli mukaan neljänlaisia ja silmätippoja pitää laittaa kahden tunnin välein. Jos silmän tilanne huononee, niin sitten pikapikaa päivystykseen. Ja jos neurologisia oireita tulee tms. niin sitten Aistiin magneettikuviin ja hoitoon.

Toivotaan nyt kovasti että tikku saatiin kokonaan pois, komplikaatioita ei tule ja silmässä säilyy näkö. Lähipäivät sen varmasti näyttävät.
Pieni potilas :(

2 kommenttia:

  1. Toivotetaan pikaista paranemista, pikku potilaalle!

    VastaaPoista
  2. Oih ja voih! Olipa kurja tapaus, pidän peukkuja, että pikku-Leen silmä paranee hyvin.

    VastaaPoista