sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Päivitystä


Keskiviikko:


Jäljestelemässä Porintien varrella Sarin ja vesikoirien kanssa. Jälkien vanhenemista odotellessa treenailtiin esineruutua. Ruudun koko n. 25x50m, alueen takaosassa jyrkähkö kallio jonne pääsi kiipeämään vain parista kohtaa. Molemmille pojille neljä esinettä (takakulmat ja pari esinettä alueen etuosassa).


Toivo: • Esineet: Toivo oli tosi hyvä!!! Eteni hyvin kalliolle ja löysi nopeasti takaesineet (palautukset olivat kylläkin sen verran hurjannäköisiä, etten oikein uskaltanut katsoa..). Lähiesineisiinkin reagoi hyvin ja paikallisti nopeasti. Oikeastaan kaikinpuolin loistava ruutu :)

 • Jälki: Pituus 300-400 m, lyhyt jana (jälki lähti oikealle) ja kolme keppiä. Jana hyvä! Toivo eteni suoraan ja nappasi jäljen varmasti. Jälki leikkasi janan sellaisessa kulmassa, että olisi ollut niiiiiin helppoa lähteä oikeaan suuntaan. Mutta ei :( Toivo eteni muutaman metrin, kääntyi ja lähti määrätietoisesti takajäljelle. Annoin mennä liinan mitan ja sitten pidätin niin kauan, että lopulta antoi periksi ja kääntyi. Hemmetti! Valitsee nyt lähes sadan prosentin varmuudella takajäljen :(( Muuten ei sitten mitään ongelmia ollutkaan. Sari oli jättänyt jäljen alkuun muutaman namin vahvistukseksi oikeaan suuntaan lähtemisestä. Nämä löysi ja söi varmaan kaikki. Ajoi tosi hyvin, tarkasti ja rauhallisesti :) Ja löysi kaikki kepit :))


Viljo:  • Esineet: No joo. Ei keskity niin hyvin kuin haluaisin :( Juoksee liian lujaa ja jää herkästi samoihin paikkoihin pyörimään. Kolme ensimmäistä löytyi suht nopeasti. Parin metrin päässä olleesta lähiesineestä juoksi varmaan miljoona kertaa ylitse..

 • Jälki: Pituus 400 m, lyhyt jana (jälki lähti oikealla), jäljen alussa nameja hidastamassa menoa ja neljä keppiä. Janalla ampui vasemmalle viistoon (sai ehkä hajun jäljestä?), valitsi oikean suunnan ja taisi löytää kaikki namitkin :)) Ajoi yllättävänkin hyvin!! Ei tehnyt kuin yhden pienen turhan lenkin toisessa kulmassa. Löysi myös kaikki kepit :)) Ajattelin ensi kerralla ehkä laittaa matkan varrellekin pari hidastavaa ja rauhoittavaa namia :)


Pyöräily :)


Ostin viime viikolla uuden polkupyörän ja nyt on sitten pyöräilykausi aloitettu. Toivo on selkeästi vanhentunut ja fiksuuntunut :) Sitä pystyy nyt pitämään vapaana ja se jopa suostuu ravaamaan suht nätisti :-O  Toinen vaihtoehto on se, että Toivon mielestä on mälsää kun Viljokin on lenkeillä mukana :P Toivo haluaisi juosta lujaaaaaa ja Viljo ei valitettavasti pysy siinä vauhdissa mukana. Nyt on tehty niin, että minä pyöräilen Viljon vauhtia ja Toivo tekee omaa treeniään juosten kauempana edellä :) Pääasiassa se ravailee ihan nätisti, mutta välillä se saattaa lähteä täpöillä spurttaamaan, joten vähän sitä pitää kyllä silmällä pitää :P Huonona puolena näissä pyörälenkeistä on se, että Toivon kynnet kuluvat liikaa :( Hemmetin ärsyttävä ongelma! Eikä me tosiaankaan pyöräillä missään asfaltilla, vaan pehmeällä hiekkapohjalla. Edellisellä lenkillä pari takajalan kynttä alkoi vuotaa verta ja tänään sitten tokotreeneissä sama homma etujaloissa :( Ei kyllä mitenkään näytä Toivon menoa haittaavan, mutta ei ole varmastikaan kiva juosta kun veri lentää jaloista :(((


Sunnuntai:


Tänään tokoiltiin Tesomalla Emman ja Timon kanssa.


Toivo: • Seuraaminen. Paikka alkaa olla nyt aikas hyvä :) Pitemmillä pätkillä valuu eteen, mutta lyhyitä pätkiä tekee jo tosi hienosti. Olen aika paljon kikkaillut nopeuden vaihteluilla ja pysähdyksillä. Eli heti jos valuu liian eteen, joko hidastan tai pysähdyn. Tuntuu varsin toimivalta konstilta :)

 • Ruutu. Merkki hyvä. Ruutuun lähetyksessä teki pienen mutkan kohti idarinmerkkejä. Korjasi kuitenkin nopeasti linjansa :) Tein vielä varmuuden vuoksi uusinnan ja nyt hienosti ruutuun ilman ylimääräisiä mutkia.

 • Luoksetulo. Takapalkalla eteen asti ja stoppeja. Vauhti hyvä, stopit kohtuullisia. Oma ajoitus taas ihan pielessä, enkä oikein vieläkään tiedä missä kohtaa loikkaa käsky pitäisi antaa, jotta stoppi olisi paras mahdollinen. Tämän liikkeen jälkeen muutamasta etujalan kynnestä alkoi vuotaa verta :((

 • Tunnari. Kaikin puolin hyvä :)

 • Kaukot. Eipä näissäkään valittamista. Ainoastaan se ikuinen murheenkryyni S-I olisi voinut olla parempi.


Viljo: • Seuraaminen. Ihan kohtuullista. Muistutin ennen käännöksiä uudella seuraa-käskyllä ja teki ehkä vähän siistimmin?

 • Nouto. Kerran treenilaatikon kierrolla ja kerran pelkkä palautus. Ei huono, mutta voimakkaammin saisi kyllä tulla loppuun asti.

 • Luoksetulo takapalkalla. Pari kertaa eteen asti + jalkojen välistä juoksutus takapalkalle. Kerran pysäytys. Stoppi loistava!! Hieno neliraajajarrutus :)) Luoksetulovauhti sensijaan olisi voinut olla parempi. Vähän sellaista pikkusievää.

 • Ruutu x 2. Ei ongelmia.

 • Tunnari (kapulat rivissä). Ihan hyvä tämäkin.

 • Kaukot. Äh, en kyllä enää koskaan opeta millekään koiralle tälläistä "vähän sinnepäin" tekniikkaa. Nyt kokeilin useampaa S-M vaihtoa peräkkäin ja eteenpäinhän se tulee. Tosin tekikin aika kehnosti.. Ei tippunut alas, vaan asetteli jalkojaan :( Myös S-I on aika huono. Kokeilin takapalkkaakin ja tällä pysyy paremmin paikoillaan mutta kääntyy vinoon. Ehkä kuitenkin mieluummin niin..

 • Kuunteluharjoituksia loppuun. Emma käskytti paikallaolon alkuja + loppuja ja hienosti sir William tipahteli alas kaikilla mahdollisilla käskyllä. Kielsin ja nostin jokusen kerran ylös ja tämän jälkeen alkoi kuuntelemaan paremmin. Tosin sitten ei mennyt mun käskylläkään maahan. Äh, on tää vaan vaikeeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti