perjantai 27. marraskuuta 2009

Minttu treenaa


Muutama päivä takana elämää neljän koiran kanssa.. Lauma on lisääntynyt tilapäisesti, kun Siru ja Minttu tulivat hoitoon vanhempieni lapin reissun ajaksi. Järkystä kelistä huolimatta ollaan ahkerasti lenkkeilty ja vähän myös treenattu. Keskiviikkona käväisin hallilla ja tänään käytiin Sarin kanssa Tesomalla tokoilemassa.


Tosi mukavaa treenata vaihteeksi myös nuorta koiraa! Edistyminen on nopeaa ja eikä mitään virheitäkään ole vielä tullut tehtyä ;o) Etupäässä olemme harjoitelleet perusasentoa, seuraamista ja noutoa. Aluksi Mintun asenne oli vähän huono. Se ei osaa tarjota asioita samalla tavalla kuin omat koirani (mikä on tosi ärsyttävää!) ja kun se ei tiedä mitä sen pitäisi tehdä, niin se vain olla möllöttää :-/ Olen treenannut sitä pari kertaa naksun kanssa ja pikkuhiljaa alkaa paranemaan :) Minttu on jo  nyt huomattavasti aktiivisempi ja yritteliäämpi!! Omaan käteen se tuntuu edelleen vähän löysältä (verrattuna siis omiin koiriin), mutta toisaalta mitä olen Minttua äitin kanssa nähnyt, niin se tekee oikein kivannäköisesti töitä. Eli ei siis varmaankaan syytä huoleen (pikemminkin pitäisi ehkä olla huolissaan, omista koirista jotka tod.näk. siis hieman turhankin hektisiä:P). Noutoon Mintulla on väärä asenne. Se pyrkii pelleilemään kapulan kanssa, eikä kunnolla vaihda sitä leluun. Olenkin nyt treenannut ainoastaan pitämistä ja ajattelin, että jos vain suinkin ehdin ja jaksan niin treenaan koko noudon teknisesti suht valmiiksi takaperin ketjuttamalla (ja aikaahan on siis ensi keskiviikkoon asti:)


Sitten omien koirien treeneihin :DToivo:
 • Hallitreeneissä Toivo on tehnyt tunnaria, hyppynoutoa, seuraamista ja agilityn kontakteja. Hyppynouto hyvin :) Seuraamisessa olen huomauttanut pomppimisesta joko suullisesti tai pienellä pakotteella. Ei ainakaan vielä ole todistettavasti parantunut :( Tunnarissa kävi hallilla jollain superkieroksilla ja meno oli sen mukaista.. Ei kuunnellut kunnolla kieltoja (mikä on TODELLA ärsyttävää), vaan yritti ihan omia (=huonoja) ratkaisuja. Pienen jäähyn jälkeen huomattavasti paremmin :)

 • Tämän päivän kenttätreeneissä tehtiin sitten idaria, luoksetuloa, ruutua, merkkiä ja tunnaria.

 • Idari. Kisamaisesti istumiseen asti. Loistava!! Toivo on niiiiin putkiaivo, joten tämä (lähes) aina istumisesta palkkaaminen tuntuu toimivan loistavasti :)

 • Luoksetulo. Takapalkalla seisomista. Hyvin! ja lähempää eteentulo. Hyvin tämäkin :)

 • Ruutu. Ei huomautettavaa. Kaikinpuolin loistava!

 • (Ohjatun)merkkiä treenasin kuunteluharjoituksena. Käytössä jättipallo, jota heittelin vähän sinnetänne ja siitäkin huolimatta piti mennä merkille. Ei ongelmia! Jos teki hyvin, sai iskeytyä palloon.

 • Tunnari. Alkuksi kisamainen. Aivan sairaanhyvä!! Ehkä paras Toivotunnari ikinä!! Loppuun vielä haisteluharjoitus. Hyvin tämäkin :)


Viljo: • Kontakteja. Hallilta löytyy pikkupennuille tarkoitettu mini puomi/mini A ja olen treenaillut sillä ihan piruuttani Viljonkin kanssa alastulokontakteja. Viljo on super <3 Sille saisi satavarmasti aivan megamakeat kontaktit!! Olen ottanut etupäässä hihnassa ja antanut hypätä sivusta kontaktille. Ja heti kun Viljo on oikeassa paikassa vapauttanut eteen lelulle. Viljo on ihan liekeissä tässä harjoituksessa :) Paljon motivoituneempi ja nopeampi ei kyllä pieni koiraeläin enää voi olla.


 • Luoksetulo. Tämä on nykyään niiiiiiiin loistava! Tänään otin kentällä aluksi pari eteentuloa läheltä. Sairaannopeita ja ihan luotisuoria. Sitten vuorotellen pidemmältä matkalta stoppeja ja läpijuoksuja.  Tulee kuin raketti ja stopeissa lyö samantien liinat kiinni ja jarruttaa koko kropalla :) Olen aivan mielettömän tyytyväinen. Paremmin ei voisi kyllä enää tehdä!!


 • Ruutu. Tässä hmm... pieniä ongelmia. En ole ottanut pitkään aikaan (johtuen pimeydestä) ja Viljo oli ihan ylimotivoitunut. Merkille lujaa ja hyvin. Merkillä vääntyi ihan ihme asentoon kohti ruutua, eikä rentoutunut millään. Odotutin, mutta reagoi väärin ja nosti vaan lisää kierroksia. Ruutuun aivan käsittämättömällä raivolla (Huom! jopa Viljoksi:) ja tietysti yli ja yli ja yli :( Korjasin sitten lopulta jättämällä lelun ruudun etureunaan, jolloin vei koko ruudun mennessään napatessaan lelun.. Tähän pitäisi keksiä joku korjauskikka. Nyt pääsee tekemään jatkuvasti väärin ja vieläpä pitää siitä.


 • (Ohjatun)merkkiä kuten Toivollakin. Tässä tavoitteenani oli treenata vauhtia, vaikka pallo lentääkin ja tämä onnistui. Kiihdytti jokakerta merkille kuin raketti, mutta kääntyi aina nenä kohti palloa.. Olisi ehkä pitänyt näin jälkikäteen ajatellen korjata, mutta empä sitä kuitenkaan tehnyt.. Palloon iskeytyminen myöskin aika hurjaa :))


 • Idari. Seisomisessa kääntyi (hyihyi), eikä myöskään istunut ekalla (hyihyihyi).


 • Tunnari. Ehti taas hieman ottaa makua parista väärästä ennen omalle osumista. Ei varsinaisesti nosta, mutta käyttää suuta kapulan ympärillä. prkl.


 • Viljo on nykyään niin makee <3 Pidän siitä aivan mielettömästi!!! Tekniikka on joskus vähän sinnepäin, mutta se draivi mikä siinä koirassa parhaimmillaan on. Aivan käsittämätöntä!!! Vitsit kun joskus onnistuisin saamaan sen kisasuoritukset edes lähestulkoon treenitasolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti