maanantai 16. marraskuuta 2009

Edelleen laahaa päivitykset..


Hyppytreeniä, tokoa, paimennusta. Siinä suurinpiirtein edellisviikon ohjelma.


Tokoa on tullut treenailtua useampanakin päivänä (tietty:). Toivon kanssa olen ottanut luoksetulossa taas käyttöön takapalkan ja kas kummaa, heti ovat stopit parantuneet. Eikä vaikuta edes oleellisesti vauhtiin. Lujaa tulee tälläkin tapaa :) Viljolle haluaisin myös mieluusti käyttää takapalkkaa (stopit loistavat!!), mutta en ole vielä saanut ratkaistua joitain tähän palkkaustapaan liittyviä ongelmia.. Pitää tehdä hieman eläinkokeita, josko lähtisi pienestä jähmeydestä huolimatta toimimaan :) Suora luoksetulo Viljolla on tällä hetkellä loistava!! Tulee kuin raketti :D Hyppynoutoa olen päässyt treenailemaan useampaankin otteeseen ja hyvältä näyttää Viljon meno tässäkin. Ei enää merkkiäkään epävarmuudesta, eikä ällökapulasta, vaan nouto on tosi nopea ja ote kapulasta tiukka :)


Hyppytekniikkaa kävin hiomassa perjantai aamuna Nokian hallissa. Tein useampaakin erilaista harjoitusta.



  • Yksittäiseste. Viljon kanssa kolme toistoa hyppykorkeutta vaihdelleen (30-45cm). Ok

  • Viiden esteen perussarja. Tässä Viljon hyppytyyli mielestäni vähän ruma.. Alussa myös pyrki oikomaan ja hyppäämään nelos ja viitosesteen yhdellä loikalla. Korjasin sitten hieman palkan paikkaa (yhden kerran nelos ja vitos hypyn välissä). Tämän jälkeen teki sujui paremmin :) Kokeilin tätä harjoitusta pari kertaa myös Toivolla. Toivo-setä jätti myös mieluusti hyppyjä väliin ja jouduin lisäämään lisärimoja optiseksi harhaksi + vähän muokkaamaan palkan sijaintiä, ennenkuin onnistui.

  • Perussarja + pk-este (tai siis tässä tapauksessa tokohyppy:). Tein muistaakseni neljä toistoa tokohypyn korkeutta vaihdelleen (40cm, 50cm, 70cm, 40cm). Suht ok. 

  • Pidentäminen. Kolmen esteen perussarja, jonka jälkeen korkeampi este (40cm) pidemmällä välillä (alussa 12 jalkaa). Tässä harjoituksessa Viljolla oli suuria vaikeuksia :( Alussa se kiersi/alitti useamman kerran viimeisen esteen. Sitten kun se lopulta hyppäsi, niin oli kyllä aikamaoista räpellystä :(( 12 jalan välillä taisi ottaa väliin jo yhden laukka-askeleen ja kun pidensin väliä entisestään, niin alkoi tikkaamaan, arpomaan ja hakemaan hyppyä :( Joko ei kantti riitä hypätä tai sitten ei vaan pysty lisäämään voimaa ponnistukseen :(( Ei hyvä. Kokeilin samaa harjoitusta myös Toivon kanssa nähdäkseni paremmin eron koirien tekniikassa. Toivo-setä on kuin kenguru :) Se hyppää uskomattoman vaivattomasti ja vain tuottaa lisää voimaa joka ponkaisulla! Ensi kerralla pitää ehdottomasti ottaa videokamera mukaan!! Pystyy sitten paremmin jälkikäteen analysoimaan suorituksia  ja suunnittelemaan minkälaisia harjoituksia Viljon kanssa kannattaisi tulevaisuudessa tehdä.


Sunnuntaina suuntasimme Mahnalaan paimentamaan. Viljo oli jälleen aika hyvä. Tuntuu kuin sillä olisi taas loksahtanut yksi palanen kohdalleen :)) Se tuntuu ja näyttääkin nyt jotenkin erilaiselta (paljon intensiivisemmältä ja muutenkin paremmalta:)) Joitain uusia ongelmia on kuitenkin ilmaantunut... Flänkeillä Viljo on alkanut himmailemaan liian aikaisin. Se ei siis enää välttämättä mene tasapainoon asti, vaan hidastaa vauhtia jo hyvissä ajoin ja pikkuhiljaa lipuu loppumatkan.. Olen ajatellut, että saattaa osittain johtua myös pienestä aitauksesta (lampaat ovat monasti aivan aidan vieressä kun lähetän flänkille ja Viljo antaa niille aikaa poistua alta)? Vai olenkohan ihan hakoteillä?? Hyvää asiassa on ehdottomasti ainakin se, että nyt Viljo menee paremmin maahan :P Viljon poispäinajokin on kehittynyt. Edelleenkin se pyrkii helposti hieman kaartamaan, mutta osa pätkistä näyttää kyllä jo oikein kivoilta :) Omalla sijainnillanikaan ei ole enää suuresti merkitystä :)) 


Tiinan lampaita on nyt paimenneltu enemmän ja se alkaa näkyä.. Lampaat eivät ole enää aivan yhtä liikkuvaisia ja lisäksi joukossa on yksi jästipää, joka alkaa helposti kääntymään ja uhittelemaan koiralle. Varsinkin aussivahvistustamme tuo kyseinen lammas on aikalailla pyrkinyt testaamaan.. Viljo sensijaan (ihme kyllä) on edelleen saanut lampaat suht ongelmattomasti liikeelle. Ja tarpeen vaatiessa se on osoittautunut myös yllättävän tiukaksi!!


Tulevana viikonloppuna on vielä tarkoitus paimennella (jos vaan kelit sallivat), mutta sen jälkeen taitaa valitettavasti alkaa hiljaisempi aika :( 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti