keskiviikko 8. elokuuta 2007

Tähti on syttynyt ;o)


Aamuvarhain jäljestämään. Tänään tehtiin pienet ja lyhyet harjoitukset :) Ei mitään kikkailuja, vaan ihan simppelit suorakulmion muotoiset jäljet sekä Toivolle että Viljolle.  Jälkien vanhentumistakaan en jaksanut kovin kauaa odotella, ja vielä kun paikalle pyyhälsi pappa marjaämpärin kanssa, niin pääsin hyvällä omallatunnolla ajamaan jäljet nopeasti :) Koska jäljet olivat helpot, niin mitään ongelmiakaan ei ilmennyt. Molemmat koirat selviytyivät tehtävästä vallanmainiosti :)


Jäljestelyiden lomassa tein myös pari janaa. Ne saavat muhia huomiseen ja huomen aamuna onkin sitten  Toivolle luvassa janatreeniä :)


Viljon kanssa olen viimeaikoina  ajanut jonkin verran myös peltojälkeä. Jossain vaiheessahan Viljo ei suostunut jäljeltä mitään nameja syömään, mutta nykyään se on kuin imuri. Jäljestystyylikin on aika erikoinen, sillä Viljo etenee suurimman osan ajasta ryömimällä :) Mitään varsinaista tavoitetta mulla ei näissä peltohommeleissa ole. Kivaa vaihtelua ja vähän mietiskelin, että jos tekisi jonkin verran kulmatreeniä pellolla.


Iltasella oli vuorossa paimennustreenit ja siellä Viljo oli aivan PRO :) Alkuun otettiin tuttuun tapaan fiilistelyä ja kuljeteltiin lampaita laidunta edestakaisin. Toisessa sessiossa siirryttiin sitten isommalle pellolle ja siellä kokeilin ensimmäistä kertaa hakukaaria. Etäisyyttä lampaisiin oli ehkä 10-20 m. Otin Viljon sivulleni ja pujotin paalinnarun sen kaulapannan läpi (suurimmaksi osaksi sen takia, ettei mun tarvinnut roikottaa Viljamia kaulapannasta:). Sitten otin askeleen-pari haluttuun suuntaan ja päästin Viljon menemään. Ja se menikin tosi, tosi, tosi hyvin :) Kokeilin molempiin suuntiin ja kummatkin suunnat sujuivat ihan yhtä hyvin :)) Viljo kaartaa luonnostaan mielettömän kauniisti ja pitää kaaren pulleana ihan loppuun asti. Viljon päästyä tasapainopisteeseen lähdin itse peruuttamaan ja annoin Viljon kuljetella lampaita hetkisen. Sopivassa kohdassa pysäytin sitten lampaat ja käskin Viljon maahan :) Ja se vieläpä meni :)) Pari kertaa lampaiden pysähtyessä se jopa tarjosi maahanmenoa itse, ennenkuin edes ehdin antaa käskyä :)) Aika taitava poika :D


Viljo tuntuu kyllä paimennuksen suhteen tällä hetkellä tosi hyvältä. Se tuntuu olevan äärettömän helppo kouluttaa ja sillä näyttäisi olevan hyvin paljon luontaisia ominaisuuksia. Hakumatkaakin voisi varmaan jo nyt pidentää hyvinkin nopeasti, jos vain haluaisi. Ainoa mitä vähän mietiskelin on se, että onko kaarista vaarana tulla jossain vaiheessa liiankin suuria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti