keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Testailua ja treeniä


Muutama päivä on testailtu tottissempan anteja ja hyvin pelittää :)


Viljolle olen kokeilut Mian palkkaamistapaa (kehu->nami->odota->katsekontakti->vapaa). Toimii suht kivasti! Viljolla kun tuo maltti ei ole aina paras mahdollinen, niin tällä tapaa saisin sitä ehkä hieman kasvatettua :) Huonoa tässä kylläkin on se, että jostain syystä Viljo kuumuu aikalailla vapautuksesta ja monesti jopa haukkuu. Toisaalta taas työskennellessään on hiljaa, joten ei ehkä haittaa?? Lisäksi olen harjoitellut Viljon kanssa leikkimistä ja pientä jännitteen luomista, ennenkuin aloitetaan työskentely.


Toivolla olen testannut noutoa ja seuraamista. Noudossa kapula on ollut pitkittäin koiraan nähden, mutta sitä keppiä en ainakaan vielä siihen laittanut. En oikein tiedä. Mun mielestä ottaa kapulan nyt rumemmin ja vähän säätää, kun ei heti tahdo saada suuhunsa. Pitäisi ehkä koittaa vielä sen kepin kanssa??


Seuraamisessa olen tehnyt suht nopeita pysähdyksiä ja jos Toivo ei ole skarppi, vaan valuu eteen, niin pakote (eli niskasta ja pepun päältä kiinni ja nyppäisy oikealle paikalle). Toimii yllättävänkin hyvin. Luulen, että jatkan nyt jonkin aikaa tällä tapaa ja yhdistän tämän siihen pallo kainalossa treeniin, mikä toimii Toivolla loistavasti.


Tänään käväisin Sarin ja vesikoirien kanssa tokoilemassa Pirkkahallin kentillä.


Toivo aloitti. Otin ensin yhden luoksetulon. Ihan ok, mutta törmäsi. Voisin tähän ehkä vielä kokeilla niitä Mian ehdottamia tötsiä? Pitäisi vaan aloittaa tosi isoilla, sillä Toivo ei todellakaan huomaa mitään pikku purnukoita.. Sitten pari kokonaista noutoa. Muuten ok, mutta ennakoi sivulle siirtymistä. Tätä hieman muistuteltiin mieliin ja sen jälkeen hyvä :) Ruutu oli tosi hieno ja ruudun loppuosa samaten. Seuraamista pallo kainalossa ja meni aivan loistavasti!!!! JEEE!!! Toivo on kyllä tällä tapaa niiiiin motivoitunut tekemään oikein :)) Luoksetulon seisomisia kokeilin nyt niin, että pyysin peruuttamaan seiso-käskyn jälkeen. Toimi hyvin, joten tätä voisi ehkä tehdä jatkossakin :) Tämän jälkeen vielä muutama kaukokäsky Sarin heilutellessa vieressä. Ei tainnut Toivo edes huomata :) Hyvin :))


Vauhti-Viljo aloitti urakkansa noudoilla. Nyt kun oli avustaja käytössä, niin päätin hioa hieman Viljon malttia :)) Ideana siis se, että Sari ottaa kapulan pois, jos/kun Viljo varastaa. Tämä on kyllä tähän ongelmaan varmasti tehokkain treenitapa!! Kolmella ensimmäisellä kerralla sir William lähti kiitämään ennen aikojaan, mutta kun kapula otettiin pois syttyi valo Viljon päässä ja tämän jälkeen pysyi loistavasti!! Hienoa :) Sitten ruutua. Vein tällä kertaa ruutuun lelun Viljon nähden ja yritin sitten lähettää merkin kautta ruutuun. Ihan järkkyä!!!!! Viljo lähti etenemään kohti merkkiä kuin ameeba ja valui aina vain alemmas, mitä lähemmäs merkkiä pääsi. Lopulta makasi ihan lituskana merkin vieressä ja kyyläsi kohti ruutua. No, ei tosiaankaan sinne päässyt, vaan otin alusta ja hieman vielä vauhditin tiukalla käskytyksellä menoa. Nyt ok ja pääsi singahtamaan ruutuun. Hmm. Iiiiisoja ongelmia todennäköisesti tiedossa varsinkin ohjatun suhteen....


Luoksetuloja otin läheltä Sarin pitäessä Viljoa kiinni. Loistavia :) Seuraamista kokeilin taas pallo kainalossa, mutta eipä se Viljon kanssa toimi. Pomppii h-i-l-l-i-t-t-ö-m-ä-s-t-i :P Sitten liikkeestä istumisia ja maahanmenoja ilman mitään apuja ja tosi hienosti :) Eka istuminen ehkä hieman hidas, mutta sen jälkeen kaikki muut tosi nopeita :D Luoksetulon maahanmenoja ja seisomisia otin myös. Maahanmenot hyviä, mutta seisomiset eivät ihan sellaisia kuin olisin halunnut. Pitää mietiskellä. Lopuksi vielä pitkältä matkalta vauhtiluoksetulo ja leikkien autolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti