lauantai 24. marraskuuta 2007

ManeesillaLauantaipäivä vierähti Hämeenkyrössä tokoa kouluttamassa :) Koulutusta oli tosi mukava pitää, sillä koirakot olivat kaikki motivoituneita ja erittäin innokkaita :))

Koulutuksen päätteeksi ennätin treenailla hieman myös omilla koirillani. Tosi hieno tilaisuus, sillä minulla ei tällä hetkellä juurikaan ole tilaisuutta päästä maneesiin harjoittelemaan.

Toivo aloitti ja olikin varsin pätevä poika :) Otin taas aluksi luoksetuloa. Ensin suora, sitten pysähdyksillä ja lopuksi muutama ihan läheltä. Kaikki tosi hyviä ja vauhti erinomainen :) Ruudun otin vain kerran, koska se meni niin hyvin. Sijoitin ruudun aika lähelle maneesin seinää, Toivon bansku puolelle. Tästä johtuen ruutuun meno suora ja paikkakin ihan täydellinen :) Palkaksi loistavasta suorituksesta Toivo sai juosta tavallista pidempään narupallon kanssa ja vielä hieman innostinkin sitä, minkä johdosta se aivan tohkeissaan hieman murrasi ja pari kertaa haukahtikin :) Sitten noutoa. Otin ainoastaan pari palautusta pitkältä matkalta. Maneesi pöllysi sen verran, että en viitsinyt heittää kapulaa. Otin molemmat palautukset loppuun asti ja vauhti näissäkin mieletön. Onneksi kuitenkin osaa ajoittaa jarrutuksensa hyvin, eikä törmää, vaikka tuleekin ihan loppuun asti täysiä :) Lopuksi hieman kaukoja ja seuraamista. Kaukot ei tänään mitään kovinkaan hyviä. Toivo oli vähän turhan korkeassa vireessä ja teki hieman epätarkasti, vaikkakin nopeasti. Seuraamisessa yli-vireisyyttä myöskin. Paikka aika hyvä, mutta jonkin verran pomppi.

Toivon kanssa on kyllä lähestulkoon aina nautinto treenata ja se on oikeasti aivan käsittämättömän mahtava otus :)) Ei ehkä mikään helpoin mahdollinen tokokoira, mutta rakastan sitä voimaa, vauhtia ja intensiivisyyttä mitä siitä löytyy :))Sitten Viljami.

Viljokin oli tänään suorastaan megataitava ja innokas :) Aloitin vauhtiluoksetulolla ja vauhtinoudoilla. Molemmissa oli juuri sitä mitä haettiinkin, eli VAUHTIA! Sitten otin narulelulla luoksetuloja läheltä ja annoin Viljon iskeytyä kiinni leluun. Näistäkään ei kyllä vauhtia puuttunut. Sitten vielä samaa namin kanssa ja edelleen erinomaisia suorituksia. Seisomista otin palloleikkinä (tosin Viljo ei oikein tahdo mennä hämyheittoihin:). Ensimmäisellä kerralla Viljo ei oikein malttanut, vaan seisahtui salamana ja sitten  singahti 
samantien taaksepäin pallon heiton toivossa. Toistoilla malttikin sitten löytyi. Namilla otin istumisia ja maahanmenoja. Viljolle tulee ehkä maailmankaikkeuden nopeimmat jäävät asennot, sillä silloin kun ne ovat hyvät, niin se tekee ne aivan käsittämättömän nopeasti :) Näiden jälkeen seuraamista. Nyt Viljolle jäi jostain syystä maahanmeno päälle ja se pyrkikin kokoajan heittäytymään maahan :) Muutenkin seuraamisessa oli jälleen yli-yrittämistä ja pomppimista.

Maneesilla oli myös tokohyppy ja päätinkin sitten extempore kokeilla sitäkin. Ei ehkä olisi pitänyt. Viljon kanssa olisi aika tärkeää miettiä ensin mitä tekee ja haluaa, eikä tehdä mitään suunnittelemattomia kokeita.. Nyt Viljo ei millään meinannut hypätä, vaan singahti aina miljoonaa hypyn ohi ja kääntyi sitten odottamaan palloa. Kerran taisin siittä vahingossa palkatakkin..  Avitin sitten hieman omalla liikkeellä ja sijainnilla, mutta siltikään ei mennyt erityisen hyvin. Kerran Viljo rysäytti aika reppaasti hyppyyn ja siitäkin tietysti ennätin epähuomiossa palkkaamaan. Ei hyvä :(


Lopuksi vielä hieman leluleikkejä. Nyt Viljo sylki taas koko treenin ajan tosi paljon lelua suustaan ja oli kokoajan vaan suorittamassa  jotain.  Se on mielestäni leikkinyt viimeaikoina aika hyvin ja olen sitä hieman kotona hurjuuttanutkin  lelun kanssa :) Mutta ihan hieman vaan :P

Viljon kanssa on myös tosi mukava tokoilla. Se on aina niin innoissaan ja tekee aina täysillä ja yrittää parhaansa. Viljo myös sopii ehdottomasti ominaisuuksiltaan tokoon paremmin kuin Toivo ja jos en nyt sitä ihan pilaamaan onnistu, niin mulla on hieman sellainen kutina, että sen kanssa voisi olla mahdollisuuksia ihan mihin asti vaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti