perjantai 11. toukokuuta 2007

Perjantai treenit


Meitä oli  tänään paikalla pieni, mutta tehokas porukka :) Treenipaikkana Lempäälä ja lajina tietysti pelastusetsintä :)


Kokeilin Viljolle ensimmäistä kertaa valmiita maalimiehiä (tähän asti ollaan otettu vain pakoja). Ja nyt täytyy heti alkuun sanoa, että meni loistavasti :)) Tein ihan tavallisen sunnuntaikävelyharjoituksen, jonka tavoitteena oli vain vahvistaa hajuihin reagointia ja samalla tsekata mitä mieltä Viljo nykyään on maalimiehistä. Sari ja Jenni piiloutuivat pallopalkkojen kanssa metsään ja sitten me lähdimme Viljon kanssa etsimään :) 


Aluksi Viljolla ei tietysti ollut hajuakaan siitä mitä sen kuuluisi tehdä. Se juoksenteli metsässä ja muutaman kerran hypähti mua vasten. Aika pian bongasi pari vanhempaa jälkeä ja lähti tomerasti viipottamaan niitä pitkin. En tällä kertaa seurannut, koska tiesin etteivät kyseiset jäljet olleet maalimiesten. Viljo seuraili molempia jälkiä ehkä parikymmentä metriä ja palasi sitten takaisinpäin, kun huomasi etten tullutkaan perässä. Toiselta jäljeltä palatessaan se sai hienosti hajun ensimmäisestä maalimiehestä ja säntäsi sinne. Nyt ei ollut havaittavissa mitään epävarmuutta, vaan Viljo oli tosi reipas ja innoissaan löytäessään maalimiehen :)) Hienoa!


Lyhyen leikin jälkeen jatkoimme etsintää ja aika pian Viljo sai hajun toisestakin maalimiehestä. Sitä ennen se ennätti käydä mm. katsastamassa paikan, jossa edellisellä koiralla oli ollut maalimies. Olin oikein iloinen, sillä jälkimmäinenkin maalimies oli Viljon mielestä mukava :) Mitä ilmeisimmin pakojen otto on kannattanut ja maalimiehet ovat muuttuneet möröistä kivoiksi :) Loistavaa! Tästä on hyvä jatkaa :)


Kerkesin jo vähän miettiä tulevia treenisuunnitelmia ja listasin ylös asioita/taitoja, joita hyvän etsintäkoiran pitäisi mielestäni osata. Täytyy katsoa, josko ehtisin jossain vaiheessa kirjoitella niitä tännekin :) Treenattavaa ainakin riittää :)) Ja jos tämä etsintähomma nyt vihdoinkin alkaa sujumaan (kuten kovasti toivon), niin sitten pitäisi vielä miettiä haluanko kilpailla Viljon kanssa myös pk-puolella vai tuleeko siitä pelkästään pelastuskoira. Jos tähtään molempiin, niin sitten en voi valitettavasti opettaa kaikkia asioita niinkuin haluaisin :((  Kurjaa :(((((( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti