sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Häiriötä ja hallitokoa


Lauantaina testailtiin hieman häiriöjuttuja. • Hyppynouto. Muuten ihan tavallinen hyppynouto metallikapulalla, mutta hypyn takana häiriönä leluja, kippoja, jne. Kumpikaan pojista ei hämääntynyt roinasta, vaan kapula palautui aivan kuten yleensäkin :)


 • Ruutu. Tässä myös ylimääräistä roinaa koiran juoksulinjalla (leluja, kapuloita, namikippoja). Lisäksi koiran lähtiessä liikkeelle lensi vielä pari häiriöpalloa. Toivo oli hiukka pihalla :)) Se olisi mieluusti ottanut matkaansa parit pallot  :D Löysi tiensä kyllä aina ruutuun, mutta pienten mutkien kautta.. Viljo sen sijaan oli loistava!! Vein sen kanssa aluksi yhdessä lelun ruutuun ja sillä välin kun kävelimme lähetyspaikalla treenikaverit asettelivat häiriöt paikoilleen. Viljoa ei kuitenkaan huijattu :) Lelusateesta välittämättä se ampaisi raketin tavoin ruutuun :) Kokeilin myös ilman lelua ruudussa ja sujui ihan yhtä hyvin :))


 • Merkki. Kolme merkkiä rinnakkain ja koira piti lähettää keskimmäiselle. Toivolle helppo nakki :) Viljon kanssa hieman enemmän säätöä. Sir William oli hieman turhan nopea, eikä oikein malttanut kuunnellutkaan..


 • Seuraamista häirössä. Tässä häiriönä leluja, nameja, pari ihmistä ja yksi koira. Näitä on tehty niiiiin paljon ettei mitään ongelmia kummallakaan :)


 • Lopuksi vielä rata. Ensin koira lähetettiin hypyn yli ja tämän jälkeen se piti saada tulemaan takaisinpäin lähellä ohjaajaa olevalle merkille. Merkiltä ruutuun, missä pari vapaavalintaista kaukojen asennon vaihtoa. Onnistuneiden kaukokäskyjen jälkeen piti vielä noutaa toinen ruudusta katsottuna etuoikealla olevista kapuloista. Haastetta lisäämässä lisäksi tietysti häiriöleluja, -merkkejä ja -kapuloita. Tein molemmilla pojilla radan kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta oli aika säätämistä.. Kumpikaan pojista ei oikein kuunnellut, sinkoili mihin sattui ja nappaili tämän tästä suuhunsa leluja+kapuloita... Höh. Uusinnalla olikin sitten aivan eri meininki!! Pikku vaikeuksia tietysti vieläkin oli, mutta nyt kuuntelivat ohjeita huomattavasti paremmin ja meno oli muutenkin paljon varmempaa (mm. pysähtyivät kun sanottiin ja suostuivat irrottamaan vääristä kapuloista). Tosi hauska harjoitus!! Oikein näki kuinka pojat nauttivat :))Tänään jatkettiin sitten tokoiluja hieman perinteisemmissä merkeissä. Paikkana Meirän-halli Nokialla ja treeniseurana Sari, Emma, Timo ja äiti.


Toivo: • Idari. Seisomisessa vähän taas taisi tassutella. Höh :( Istuminen tosi hyvä!!


 • Seuraaminen. Paikan kanssa aluksi säätöä. Korjailin muutamalla nopeahkolla pysähdyksellä ja huomautin, jos ei saanut pidettyä paikkaansa. Tämän jälkeen oli tosi skarppi ja teki hyvin!!


 • Ruutu. Ei ongelmia, vaikka merkkitötsät eivät sieltä näkymimmästä päästä olleetkaan (matto kirkkaan punainen ja tötsät haalean oranssit)..


 • Kaukot. Tein kisamaisen sarjan ehkä 10m päästä. Oikein loistavasti :)


 • Tunnari. Tässä pikku virheitä sekä itsellä että koiralla. Haistelutreeni hyvin, mutta kun oma oli joukossa hätäili ja nappasi väärän :( Seuraavalla kerralla otti oman, mutta minä luulin sitä vääräksi ja kielsin (tyhmätyhmä:(). Palautti kuitenkin kiellosta huolimatta kapulan, jolloin siis huomasin virheeni... Tämän jälkeen vielä yksi palauttava, joka onneksi oikein hyvä :))


 • Eteentuloja läheltä ja pari sivulle siirtymistä. Hienosti sujui.Viljo: • Idari. Seuraaminen jälleen aika lentävää, mutta asennot onneksi tosi nopeita ja varmoja!!!


 • Ruutu. ¤%&#&/ taas ekalla kerralla takareunasta yli :(( Lähempää osaa, mutta heti kun matka ja vauhti kasvaa, niin kokee helpommaksi rallatella yli ja palata sitten takaisin.


 • Seuraaminen. Musta tuntuu, että alkaa pikkuhiljaa paranemaan!? Tai ainakin tuntuu nyt huomattavasti tasaisemmalta :) Olen tehnyt nyt niin, että en palkkaa seuraamisesta, vaan saatan tehdä väliin jokusen jäävän (tai antaa jonkun muun tehtävän), josta sitten palkkaan. On nyt ehkä vähän rauhallisempi, kun joutuu keskittymään enemmän.


 • Eteentuloja läheltä. Aika kivasti. Hieman turhan tiivisti tulee tokoa ajatellen, mutta ehtiihän sitä vielä hioa.


 • Kaukoja. Höh. Nämä huonoja :( Pakittaa edelleen liikaa. Lisäksi saisi tehdä vaihdot nopeammin... Hihnassa osaa paljon paremmin.Kuviakin tuli otettua. Laatu ei kyllä päätä huimaa, mutta laitetaan tänne nyt kuitenkin jokunen. Kuvaajina muistaakseni Emma ja minä :)


 Toivo-setä leikkii :)
Tässä lähtövalmiina tunnariin..Matkaaaaan..Pientä säätöä kapuloilla..."No, tuleeko sitä palkkaa?" :)Viljo seuraaMelkein kaikki jalat maassa :)Hillumista :)

Valmiina lähtöön.Pääsisköhän tästä jo kohta ruutuun?Tarkkana kaukoissa :)Siru seuraa (ja kommentoi..) tarkkaavaisena muitten menoa :DMauri-Antero näyttää mallia kapulanpidossa :)Hups :PNasuKaukokäskyt sujuvat hienostiKuten myös seuraaminen :)Katsomo näyttää hieman kyllästyneeltä :PMinttu odottelee vuoroaan rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti